fbpx

  • Yhteistyö Roots Helsinki / Greenstreet

Olin tästä paikasta innoissani jo kauan ennen sen avautumista. Matkustaessani olen käynyt paljon kahviloissa, joista saa monipuolisia, ravitsevia annoksia ja ovat terveellisyyden lisäksi hyvänmakuisia ja esteettisesti kauniita. Rakastan sitä, että voi mennä kahvilaan tai lounaalle herkuttelemaan terveellisesti. On mahdollisuus valita paremmin! Minulle kahvilassa on myös tärkeää sen viihtyvyys ja asiakaspalvelu. Välillä vietän paljonkin aikaa kahvilassa tehden töitä, lounaalla tai istuen ystävän kanssa kahvilla.

Ihastuin kahvilakulttuuriin ensimmäistä kertaa kunnolla asuessani keväällä 2009 Tukholmassa. Siellä tuli vietettyä kahviloissa aikaa sekä yksin, että ystävien kanssa ja sen jälkeen kaipasi samaa Suomessa. Helsinkiin olemme saaneet nyt lähiaikoina paljon lisää viihtyisiä kahviloita paremmilla valikoimilla ja se onkin ilahduttanut hyvin paljon! Rootsissa valikoima on vegaanista ja kaikki raaka-aineet ovat tarkkaan valikoituja ja maut aitoja. Suurin osa tuotteista valmistetaan paikan päällä. Helsingin Kalliossa sijaitsevassa Rootsissa hyvän valikoiman lisäksi pienet kivat yksityiskohdat sisustuksessa ilahduttavat. Jotenkin ihanan harmonista, trendikästä ja maanläheistä! Täällä viihtyy.

Rootsissa voi syödä aamiaista, lounasta, illallista tai vaikka kahvitella ja herkutella! Kaikkea saa toki mukaan ja löytyy myös Woltin ja Foodoran valikoimista (testattu on sekin..). Suurimmat lempparit ovat tällä hetkellä Nyhtis goes oriental, vihermehu, matcha -letut ja Be Nuts -raakakku. Olen kuitenkin lähes koko menun maistanut läpi ja voisin uskaltaa sanoa kaiken siellä olevan sairaan hyvää. Mutta siis nuo matcha -letut raakajädellä… Love at the first sight. 

Suosittelen siis useamman eri kokonaisuuden testaamista eri päivinä, sillä ihan kerralla ei pysty kaikkea maistamaan. Ainakin itse olen käynyt useamman kerran eri aikoihin (aamu, päivä, ilta), jotta on saanut hyvän syyn testata lähes kaikkea. Muutama juttu on onneksi testaamatta, niin ei vielä menu lopu kesken ja sen läpi käytyäni voin tietenkin aloittaa alusta. Rootsista voi ostaa ja tilata myös näitä Greenstreetin loihtimia raakakkuja tai muutakin menusta löytyvää erilaisiin tilaisuuksiin. Raakakakkuja saa kahviloiden lisäksi nykyään kaupoistakin, listausta paikoista löytyy Greenstreetin sivuilta.

ROOTS HELSINKI

Vaasankatu 14, Helsinki

Avoinna

Ma-Pe 10-20

La-Su 10-18

Lisätiedot Roots Helsinki sivuilta.

 

Herkullista ja inspiroivaa maanantaita,

<3

Eevsku

EDELLINEN TEKSTI: REHELLISYYDESTÄ JA TOISTEN HAUKKUMISESTA

Seuraa myös:

IG: eevsku

SC: eevsku

FB

Total
53
Shares

4 kommenttia

  1. Noita raakakakkuja on kehuttu monessa paikassa, mutta ovatko ne oikeasti terveellinen herkku? Sisältääkö sokeria?

    1. Moikka!

      Raakakakuissa ei käytetä valkoista sokeria, mutta makeutta niissä silti on, ja toki kaloreitakin. Ei näitä siis voi kasvisten tapaan rajattomasti syödä, mutta oikein hyvällä omalla tunnolla pala esimerkiksi välipalana tai terveellisempään herkutteluun! 🙂

      -E

Kommentointi on suljettu.