fbpx


Sain muutama viikko sitten kotiini uuden KitchenAid Artisan Power Plus Blenderin, joka on tällä hetkellä markkinoiden tehokkain blenderi. Jos minun pitäisi pärjätä seuraava kuukausi tai vaikka vuosikin yhdellä keittiöelektroniikkatuotteella, ei tarvitsisi pohtia hetkeäkään vaan valitsisin hyvän blenderin. Viimeisten vuosien aikana ei ole mennyt yhtään päivää kotona ollessani, ettenkö käyttäisi blenderiäni ja se on reissussa ollessani se mitä tulee melkein eniten ikävä. Enkä nyt edes vitsaile.

Tässä blenderissä on 3,5 hevosvoiman moottori ja ruostumattomasta teräksestä valmistettu epäsymmetrinen terä, 2,6 litran lämpöä kestävä kannu, valmiita Adapti Blend -ohjelmia ja 10 vuoden takuu. Tällainen supertehokas blenderi on tietenkin aika arvokas, mutta ehdottomasti hintansa väärti ja suosittelen kyllä jokaiselle aktiivista blenderin käyttöä, sillä erilaisilla smoothieilla ja keitoilla saa monipuolistettua omaa ruokavaliota todella paljon sekä lisättyä ravintorikkautta. Blenderillä tehtyihin smoothieihin, keittoihin ja raakaherkkuihin saa laitettua helposti ison määrän ravitsevia aineksia kuten marjoja, kasviksia, hedelmiä, yrttejä, pähkinöitä ja mausteita. Itse teen vähintään yhden smoothien/marjajäätelön päivässä ja lisäksi välillä keittoja, raakakakun tai muita raakaherkkuja.

Tässä seuraavaksi pari lähiaikoina tekemääni smoothieta ja lämmin keitto! Reseptit ovat superhelppoja ja nopeita tehdä eikä vaadi minkäänlaisia kokkaustaitoja.

MARJA-VIHERSMOOTHIE

 • Marjasekoitus (jäisiä mansikoita, mustaherukoita, mustikoita)
 • 1 banaani
 • Vaniljaheraproteiinia (käy myös esim riisiproteiini tai tämän voi jättää halutessaan pois)
 • Parsakaalta
 • Lehtikaalta
 • Vettä

Heitä kaikki ainekset blenderiin ja vettä niin, että ainekset peittyvät. Jos haluat tästä lusikoitavaa, laita vettä vähemmän, mutta juotavana vähän reilummin. Veden tilalla voi käyttää hyvin myös manteli-,kaura- tai kookosmaitoa, jos haluaa koostumuksesta hieman pehmeämmän. Tästä KitchenAid blenderistä löytyy oma smoothie -asetus, joka lisää tehoa asteittain, jolloin myös kovat ainekset hienontuvat.

MINTTU-MANSIKKAVAAHTO

 • Jäisiä mansikoita 200g
 • Vaniljaheraproteiinia 20-30g
 • Vähän tuoretta minttua
 • Pieni määrä vettä

Tätä hehkutin taas tälläkin viikolla snapchatissani (eevsku) ja reseptiä näihin kysellään paljon. Tällaisen vaahtomaisen koostumuksen saamiseksi vaaditaan tosiaankin tarpeeksi tehokas blenderi, sillä tässä on tarkoituksena laittaa nestettä todella vähän ja pienitehoisempi blenderi ei silloin jaksa sitä pyörittää vaan menee tukkoon. Laita siis ainekset pohjalle, nestettä aluksi vain sen verran että ne juuri ja juuri blendautuvat ja lisää nestettä hiljalleen tarvittaessa lisää. Tässä blendausaika on perussmoothieta pidempi ja kannattaakin itse käyttää tuota manuaalista nopeuden säätöä – pienellä nopeudella varsinkin aluksi ja antaa vaahdon rauhassa tekeytyä. Minttu tuo tähän ihanaa raikkautta ja tämä sopii loistavasti lämpeneviin päiviin välipalaksi tai vaikka kevyeksi jälkiruoaksi! Tämä on oma ehdoton lemppari, suosittelen testaamaan.

ENERGISOIVA KASVISKEITTO (lämmin)

 • 5-6 porkkanaa
 • Puolikas avokado
 • Vähän omenaa
 • Pala sipulia
 • Pala inkivääriä
 • Ripaus suolaa ja kurkumaa

Tehokkaalla blenderillä saa myös tehtyä lämmintä keittoa ilman erillistä lämmitystä – kuulostaa uskomattomalta, mutta toimii todella! Adapti Blend -ohjelmista löytyy valmis keitto -asetus, joka siis lämmittää keiton viileistä aineksista. Otin itse ainekset jääkaapista, kuorin, heitin blenderiin ja kylmää vettä sekaan – keitto-ohjelma 5 minuuttia ja lämmin keitto on valmis! Ihan mielettömän kätevää. Keitto myös säilyy lämpöisenä kannussa jos valmistaa vielä rinnalle jotain muuta. Tämän keiton kaverina voisi vielä syödä jotain proteiinipitoista, esim rinnalle kananmunan tai kaksi tai keiton päälle raejuustoa. Tai voi tehdä blenderillä edellä olevan proteiinipitoisen marjaherkun jälkkäriksi!

Tämä KitchenAid Artisan Power Plus Blender yllätti minut erittäin positiivisesti, sillä minulla on ollut jo aiemmin todella hyvä blenderi käytössä usean vuoden ja en uskonut sen parempaa tällä hetkellä olevan. Tämä todisti ajatukseni kyllä vääräksi ja lisäksi ulkonäkö tässä blenderissä on hienompi kuin edeltäjässä, joten tätä pitää erittäin mielellään keittiössä esillä! Ja kun pitää sen esillä, tulee myös käytettyä enemmän. Lisäksi tässä on erittäin kätevä leveämpi kannumalli kuin edellisessä blenderissäni, jonne mahtuu helposti esimerkiksi lusikka ja puhdistaminen on myös helpompaa.

Voin siis aivan todella lämpimästi suositella tätä blenderiä, jos haluat laitteen, jolla voit valmistaa kaiken smoothieista raakakakkuihin etkä halua tapella tehojen kanssa! Saat tyylikkään ja pitkäikäisen laitteen, jota käyttämällä panostat myös samalla omaan terveyteesi 🙂

Mitä te valmistatte blenderillä? Jos on jotain kysyttävää, niin saa laittaa kommenttia. Käykää myös osallistumassa KitchenAidin järjestämään kilpailuun, jossa on palkintona tämä kyseinen blenderi. Kilpailuun osallistut tykkäämällä heidän Facebook -sivuistaan sekä tilaamalla uutiskirjeen täältä.

<3

Eevsku

SEURAA MYÖS

INSTAGRAM: EEVSKU

SNAPCHAT: EEVSKU

FACEBOOK

YOUTUBE

Total
31
Shares

5 kommenttia

 1. Hei, minkä merkkistä vaniljaheraproteiinia käytät?onko vahvan makusta?

 2. Kypsyykö nuo ainekset tuossa keitto-ominaisuudessa? Kun eikös olisi hyvä syödä sekä raakoja että kypsiä kasviksia? Ja kestääkö sitten vaikka keitettyjen kasvisten blendaamisen? Joku päivä kyllä panostan noin laadukkaaseen koneeseen, mutta sen aika opiskelijabudjetilla ei ole ihan vielä!

  1. Moikka!

   Kyllä, eli juurikin tämä blenderin ohjelma lämmittää keiton! 🙂 Itsekään en meinannut sitä uskoa, ennenkuin kokeilin. Ja on toki hyvä syödä sekä lämpimiä, että raakoja. Teen itse päivän aikana usein kasviksia sekä raakoina, että lämpimänä. Kestää myös keitettyjen blendaamisen tottakai! Ja joo ymmärrän täysin, itsekin vielä muutama vuosi sitten samalla budjetilla eläneenä. Mutta suosittelen kyllä heti kun budjetti sen sallii! 🙂

   Kivaa kevättä Hanna!
   -E

 3. Mulla on toisen merkkinen blenderi, joka jauhaa vaikka betonia. Koneessa itessään ei ole mitään vikaa, mutta jatkuva kannun peseminen on vähän hankalaa. Kannu vetää n. 1,5 litraa ja painaa melkein 2 kiloa. Sen käsittely märkänä ja erityisesti tiskiaineisena on vähän hankalaa. Meinaa lähtee käsistä.

  Onko toi kitchen aidin kannu painava?

  Enemmän käytän sauvasekoitinta nykyään. Se menee just fastin shakeriin ja täräytän smoothien suoraan sinne. Kansi kiinni, jos otan matkaan. Sauvasekoittimen huuhtelu on niin iisiä, että helpottaa kummasti.

Kommentointi on suljettu.