fbpx

Sponsorini Puhdas+ järjesti eilen urheilijatiimilleen tiimipäivän. Ensimmäisessä urheilijatiimissä olen ollut mukana vuoden 2012 alusta ja pääsin samantien mukaan myös ensimmäiseen tiimipäivään, jonka muistan olleen erittäin merkittävä itselleni monella tapaa. Meillä oli siellä ainakin liikkuvuusharjoittelua sekä ravintoluento, joka vahvisti paljon omaa ajattelua ravitsemuksen tärkeydestä ja mitä siinä kannattaisi ottaa huomioon. Lisäksi varsinkin yksilöurheilijana on kiva nähdä muitakin samassa tilanteessa olevia, vertaistuki on tärkeää aina kaikessa ja samanhenkiseen porukkaan kuuluminen tuntuu hyvältä. Tähän reiluun viiteen vuoteen on mahtunut paljon erilaisia tiimipäiviä, mutta ne ovat aina olleet erittäin kivoja ja antoisia eikä eilinenkään ollut poikkeus.

Päivä pidettiin tällä kertaa Movement Centerillä Helsingin Käpylässä ja oli kiva nähdä paikka, sillä olin siitä kyllä kuullut, mutta en vielä nähnyt. Enkä tavannut paikan omistajaa Jukka Rajalaa, jonka olen kyllä tiennyt jo pitkään somen kautta. Hän tekee paljon samoja juttuja kuin itse teen; puhuu kehonpainoharjoittelun puolesta, seisoo paljon käsillään ja lähinnä tällä hetkellä kouluttaa liikunta-alalla. Hän on toki ehtinyt kerryttää jo ammattitaitoa ja omia taitojaan pidempään ja sekin näkyy. Arvostan todella paljon ihmisiä, jotka ovat taitavampia kuin itse olen ja haluan oppia heiltä mahdollisimman paljon! Minusta parasta onkin aina löytää henkilöitä, jotka inspiroivat itseäni olemaan parempi. Minulla toimii se, että löydän jonkun/ seuraan henkilöä joka on minua parempi ja haen siitä inspiraatiota, oppia ja motivaatiota. Mitä paremmaksi tulee, sitä enemmän tajuaa, kuinka paljon voi vielä oppia ja tuntuu koko ajan myös enemmän siltä, että on vasta alussa. Mutta minusta se on vain mahtavaa! Ei lopu tekeminen ja aina on vara kehittyä. Ihmisenä, urheilijana, valmentajana, yrittäjänä, bloggaajana.. Kokonaisvaltaisesti, mutta pala kerrallaan.

Päivä alkoi siis Jukan ohjaamilla liikkuvuusharjoitteilla, joista osa oli tuttuja, mutta tuli uuttakin ja ne jäävät ehdottomasti käyttöön! Todella hyviä liikkeitä ja inspiroiva aamupäivä. Teimme harjoitteita sekä ranteille, käsivarsille, lonkan alueelle ja myös liikkuvuusharjoitteita keppi ja pari apuna. Nämä liikkuvuusharjoitteet eivät olleet mitään ”perus venyttelyä” vaan paljon dynaamista liikettä, sekä voiman ja notkeuden yhdistelmää, josta liikkuvuudessa onkin kyse. En itsekään ole tehnyt enää vuosiin täysin staattista venyttelyä kuin aivan satunnaisesti lähinnä rentoutumistarkoituksessa. Olin myös tässä kuussa pari kertaa aivan järjettömän hyvillä syvävenyttelytunneilla (kiitos Fatima) ja niistä jäi käteen myös paljon uutta ajateltavaa. Nyt onkin sitten paljon uusia oivalluksia takataskussa.

Parin tunnin liikkuvuusharjoittelun päätteeksi myös Movement Centerillä ohjaava Hanna veti meille hieman pehmeämpää liikettä; tai chitä, joogaa ja rentoutusta. Tuli mieleen omat bodybalance -tunnin ohjausajat – se oli muuten ihana tunti ohjata! Ja tämäkin oli todella ihanaa, nautin paljon tällaisestä liikkeestä rauhallinen musiikki taustalla soiden. Kaikki muutkin näyttivät olevan aivan täysillä mukana ja salissa oli jotenkin ihana tunnelma. Erittäin onnistunut aamupäivä kaikinpuolin!

Kuvat: Tommi Mankki

Kokonaisvaltaisen liikkuvuusharjoittelun ja rentoutumisen jälkeen saimme lounasta, jonka jälkeen vuorossa oli vielä oma puheenvuoroni. Normaalisti olen tottunut itse olemaan vetämässä koulutuksissa tai tapahtumissa liikuntaosuuksia tai puhumassa hyvinvoinnista, mutta tällä kertaa sain jakaa omia kokemuksiani brändin rakentamisesta ja some -maailmasta. Olen rakentanut tässä vuosien varrella itselleni ihan toimivan kokonaisuuden ja oppinut sekä saanut parhaiten aikaiseksi vain kokeilemalla, tekemällä, kyselemällä sekä olemalla rohkea, varmaan välillä myös hieman hölmö. Mutta minusta sellainen pieni hölmöys on vain hyvä asia, koska jos miettii koko ajan ihan liikaa, pelkää epäonnistumista ja sitä, että ”kaikki muut tekevät tämän varmasti paremmin ja näytän typerältä” niin harvemmin saa mitään aikaiseksi. Kaikki aloittavat jostain ja jos ei ikinä aloita, ei varmasti myöskään pääse maaliin.

Tästä aiheesta olikin erittäin kiva päästä puhumaan ja jakamaan sitä, mitä olen viimeisen 7-8 vuoden aikana tämän kaiken eteen puuhannut, mikä mielestäni toimii ja mikä ei. Ehkä tulevaisuudessa tulen tekemään aiheen tiimoilta enemmän jotain, sillä aihe tuntuu erittäin kiinnostavalta ja autan muita mielelläni, koska ei se ole minulta ainakaan yhtään pois. Minusta on mahtavaa, jos joku muu voi hyötyä omista vinkeistäni ja jo niistä ”tehdyistä virheistä”. Toki minullakin on vielä paljon opittavaa ja haluankin oppia sekä kehittyä vielä vaikka kuinka paljon. Mutta olen jotain tehnyt oikeinkin ja minulla on aika selkeä näkemys tällä hetkellä siitä, mitä se ”jotain” on.

Kiitos todella paljon päivästä kaikille mukana olleille!

<3

Eevsku

Total
45
Shares

1 kommentti

Kommentointi on suljettu.