fbpx

  • Kaupallinen yhteistyö Lumo

Lumo -juttuja olette välillä nähneet muissa kanavissani ja muutama viikko sitten kirjoittelin Virkeä -sponsoriurheilijoista, mutta varsinaisesti kuulumisia kotoa en ole pitkään aikaan kirjoittanut. Nyt siis ajattelin hieman avata miten tämä pian viisi kuukautta on Lumo -kodissa sujunut!

Muutin tänne siis vuoden vaihteessa ja vaikka olin muuttoa suunnitellut, niin tämä asunto löytyi aika puun takaa ja muutto oli pikainen. Kaikki sujui kyllä todella hyvin ja vaikka en juuri mitään huonekaluja omistanut muuttaessani, alkoi asunto tuntua samantien omalta paikalta. Pidän tässä asunnossa sen valoisuudesta ja siitä, että saan olla lähellä luontoa. Vaikka vanhoissa rakennuksissa ja kunnostetuissa asunnoissa on oma tunnelmansa, niin nautin kyllä myös siitä, että täällä kaikki on uutta ja puhdasta. Lisäksi kaikki asunnon pikkuviat on korjattu samantien ja apua on saanut tarvittaessa helposti. Asuntoa saisi myös esimerkiksi pintaremontoida ja siihen tarvittavat materiaalit isännöitsijän antaman luvan jälkeen. Itse en tosin ole löytänyt ainakaan vielä mitään sisäistä remontoijaa tai maalaria ja olen aiemminkin jättänyt ne hommat suosiolla muille.. Mutta never say never! Itse olen tyytynyt tauluilla ja koriste-esineillä elon tuomiseen – huonekasvien ja esimerkiksi sohvan koristetyynyjen hankkiminen on ollut vielä to-do -listalla. Pikkuhiljaapikkuhiljaa!

Muita asunnon etuja on ollut vuokraan kuuluva vesimaksu, nettiyhteys, taloyhtiön kuntosali ja 0e vuokravakuus, kun vuokrasi asunnon nettikaupan kautta. ”Pienessä” koirakuumeessa haastavaa on se, että tänne saisi tuoda lemmikin. Olisi helpompaa olla selailematta kenneleiden sivuja jos tietäisi ettei sen kotiin ottaminen olisi mahdollista, mutta kun.. No, toistaiseksi se on jäänyt selailun tasolle. Tai no yhtä kennel -yhteydenottoa lukuunottamatta olen selvinnyt tästä kuumeesta todella kivasti!

Olen hankkinut asuntoon muuttoni jälkeen matot, ruokaryhmän, sohvan, olohuoneen hyllyn, taulut.. Alkuvuosi menikin kaiken hankkimisessa ja esimerkiksi sohvaa jouduin odottelemaan pari kuukautta, mutta kannatti odottaa, sillä se on kyllä kiva! Ja tosiaan edelleen sisustaminen on vaiheessa, mutta tällä hetkellä kaikki perusjutut on hankittu ja nyt voi harkiten pikkuhiljaa tehdä hankintoja sen mukaan mitä oikeasti mihinkin haluaa. Itse pidän kyllä aika pelkistetystä, vaaleasta / maanläheisestä tyylistä ja en kaipaa mitään kovin ihmeitä sisustuksessa. Vaaleat pinnat sopivat myös paremmin kuvaustarkoitukseen, sitä kun tarvitsee työni puolesta tehdä jonkin verran myös kotona.

Töitä tulee tehtyä kotona paljon muutenkin ja sen vuoksi kotona viihtyminen on kyllä todella tärkeää. Ja olen huomannutkin, että nyt olen malttanut olla kotona paikallani paljon enemmän, kun täällä on tilaa hengittää ja olla. Voisi jopa sanoa, että olen hieman rauhoittunut, ainakin hetkeksi. Viime vuonna tähän aikaan olin jo matkustanut neljässä maassa kevään aikana, kun nyt olen tehnyt ainoastaan kotimaan matkailua ja muuten viihtynyt kotona. Kyllä siis kodin viihtyvyydellä on ainakin ollut omalla kohdallani paljon merkitystä. Vaikka matkustamisestakin pidän kyllä enkä sitä aio lopettaa!

Kuvat: Katarina Kirvesmäki

Olenko vihdoin löytänyt siis asunnon, jossa aion pysyä pidempäänkin? No sanotaan näin, että niin kauan kuin asuisin yksin, niin kyllä – tämä on aivan täydellinen kaupunkiasunto enkä kaipaisi mitään enempää. Mutta olen myös vuosien yksin asumisen jälkeen löytänyt jotain, minkä vuoksi olisin valmis vielä kerran muuttamaan. Jollei tätä 50 neliötä saada hieman venytettyä – nähtäväksi jää!

Ihanaa aurinkoista viikkoa Helsingistä,

<3

Eevsku

Lisää Lumo -kotien asumisen palveluista täältä ja verkkokauppaan tästä.

Total
40
Shares

2 kommenttia

  1. Voi apua mitkä näkymät sulla on asunnostasi! 🙂 Tuo hiljaa hyvä tulee-sisustaminen pitäisi kyllä järjestää ihan pakollisena kurssina kaikille ketkä suunnittelee kotoa muuttoa omilleen – meinaan välttyisi aika monelta turhalta Ikea-käynniltä ja säälistä vastaanotetuilta huonekaluilta kun tietäisi mitä haluaa ja mitä tyyliä edustaa 😀
    Olin enemmän kuin onnellinen silloin kun mulla iski koirakuume, että vuokraisännälle oli ok, että koira tuli. Yläkerran naapuri tosin väitti kivenkovaan, että pentu olisi haukunnallaan häirinnyt heitä mutta ihmeteltiin sitä suuresti, että kuinka se olisi voinut edes kuulua – pienen pennun piipitys – 3 kerrosta ylöspäin. Toisekseen kävin katsomassa koiraa ikkunankin läpi ja siellä se aina torkkui eikä haukkunut lain 😀 Taisi naapurinsedällä olla kuulossa vikaa..
    Me asutaan tällä hetkellä miehen omistamassa asunnossa ja vitsit mikä muuttokuume mulla olisikaan: pääsisi sisustamaan uutta ja täysin omaa. Nykyinen kämppä on vanha ja kulunut ja tietyllä tapaa se tuntuu yhteisestä sisustuksesta huolimatta enemmän miehen kuin omalta.
    Ooh.. Perustatko yhteisen kodin jonkun kanssa? 😉 Ihanaa – oli hän sitten 2- tai 4-jalkainen 🙂

Kommentointi on suljettu.