fbpx

Minua instagramissa / snapchatissa seuraavat eivät varmasti välttyneet siltä tiedolta, että olin viime perjantaina PING Helsinki Business -festareilla. Eli suomeksi Jätkäsaaressa sijaitsevaan Clarion -hotelliin kokoontui joukko somevaikuttajia ja yrityksiä oppimaan lisää vaikuttajamarkkinoinnista, brändäämisestä, luovuudesta sekä tietenkin verkostoitumaan ja pitämään hauskaa.

Käyn aika harvoin missään tapahtumissa, koska omat aikatauluni ovat treenien ja nukkumaanmenoajan vuoksi aika tiukat. Kuitenkin jo viime vuonna PINGissä olleena tiesin, että tätä ei kannata jättää välistä ja viime perjantain jäljiltä olen edelleen samaa mieltä – ensi vuonna taas uudelleen. Pidän erittäin paljon tapahtumista, joissa syntyy inspiraatiota, uusia kontakteja sekä viihtyy monta tuntia niin ettei edes ehdi katsomaan kelloa! Rakastan erilaisia business/ itsensä kehittämis -seminaareja/koulutuksia ja tämä on kyllä mahtava tapahtuma, koska tässä noiden lisäksi yhdistyy se, että aiheet kohdistuvat juuri itselleen oikein. On niin hienoa, että tätä alaa kehitetään ja se koko ajan kasvaa sekä muuttuu ammattimaisemmaksi! Itse kun saa tätä tehdä ammatikseen, niin on mahtavaa, että tieto ja ymmärrys alasta kasvaa. Mahdollisuuksia on tällä hetkellä tällä alalla niin paljon, joita ei todellakaan ollut silloin kun itse blogini perustin 2010. En tosin tästä ole yhtään harmissani, päinvastoin. Olen saanut olla ensimmäisten joukossa oppimassa sekä tekemässä tätä ammatikseni ja olen siitä ennenkaikkea kiitollinen. Toivon pystyväni itsekin antamaan vinkkejä ja tukea tulevaisuudessa muille tästä alasta haaveileville ja haluaisin auttaa myös urheilijoita ymmärtämään tätä alaa, sillä se auttaisi taloudellisesti paljon varsinkin pienien lajien edustajia.

Tapahtuma oli taas kerran upeasti järjestetty ja puitteet tietenkin tekivät osansa. Olen nyt ollut muutamassa eri tapahtumassa, jotka on järjestetty tässä Clarionissa ja olen viettänyt tuossa hotellissa erikoisen paljon aikaa ilman yöpymistä (tämä tilanne täytyy korjata). Aikaisen aamun puheenvuorot jäivät itseltäni välistä ja saavuin paikalle suoraan ensimmäiseen sovittuun tapaamiseen. Meillä oli mahdollisuus sopia etukäteen tapaamisia ja sainkin pari kutsua, joista molemmat olivat erittäin hyviä – varmasti näistä tulee jonkinlaista yhteistyötä tulevaisuudessa!

Aamun tapaamisen jälkeen siirryin suoraan lounaalle (ruoka – aina tärkeää), jonka jälkeen pari tuntia vierähti varaamissani workshopeissa. Ensimmäisessä käsiteltiin onnistuneita vaikuttajamarkkinointi caseja (Rantapallo, Lunette ja Pingviini) – mikä oli ollut näiden onnistumisen takana ja mitä niillä saavutettiin. Itse olinkin juuri sattumalta törmännyt tuohon Luneten caseen edellisellä viikolla, joten siitä oli kiva kuunnella eikä kaksi muutakaan casea turhia olleet vaikka en ollut niihin itse törmännyt. Aina näistä jää jotain mietittävää itselle ja pystyy pohtimaan mitä voisi tehdä itse omassa työssään paremmin tai voisiko hyödyntää jotain noissa tehtyä itse / mitä itse tekisi paremmin.

Ensimmäisen workshopin tärkein pointti:  brandmatch – jos tuote/ sisältö ei sovi bloggaajan/ vloggaajan kanavalle, se ei ole uskottavaa ja kukaan ei voita vaan päinvastoin kampanja voi kääntyä itseään vastaan. Tämän olen kyllä oppinut itse jo kauan aikaa sitten ja pyrkinyt koko ajan valitsemaan ja tuomaan esille vain sellaista, mihin oikeasti itse uskon/ mitä käytän. Joskus on joutunut sanomaan ei vaikka olisikin tarvinnut jotain kampanjaa taloudellisesti, mutta kyllä se maksaa itsensä takaisin pitkässä juoksussa. Rehellisyys ja omista arvoista kiinni pitäminen on minulle yksi tärkein asia omassa elämässäni ja haluan sen näkyvän myös kaikessa mitä teen. Toki olen myös tehnyt virheitä ja joskus huonoja valintoja, mutta niistä oppiia ja aika harva (ei kukaan) säästyy virheiltä tai huonoilta valinnoilta elämässä ylipäätänsä.

Olen myös pyrkinyt itse tekemään pitkäaikaista yhteistyötä ja heti jos löydän juuri itselleni sopivan brändin niin mielelläni seison sen takana enkä vain hyppää kampanjasta toiseen. Toki tällainen pitkäaikainen yhteistyö vaatii aina molempien osapuolien samankaltaisen näkemyksen, arvot ja budjetin. Itse olen vaalinut tällaista alusta saakka tätä työtä tehdessäni ja se on tullutkin itselleni urheilun sponsorointi -kulttuurista. Tietenkin rahalla on myös vaikutus ja business näkyy – aina tältä ei voi välttyä, mutta tässäkin voi koko ajan parantaa ja kehittyä sekä yrittää löytää juuri niitä brandmatchejä, joissa pystytään hyödyntämään hyvää yhteistyötä puolin ja toisin. Win-win.

Toisen workshopin piti Off The Path -sivuston perustaja Sebastian, joka oli yksi parhaista puheenvuoroista omalla kohdallani päivän aikana. Hän pitää matkablogia ja tehnyt siitä itselleen ammatin sekä työllistää jo useita ihmisiä. He tekevät yhdessä tiiminsä kanssa materiaalia päivittäin johonkin kanavaan – blogi, youtube, podcast, instagram, uutiskirje.. Tämä hänen kokonaisuutensa kuulosti siltä, mitä itse haluaisin toteuttaa. Minulla on niin paljon itselläni ideoita ja kaikkea mitä haluaisin toteuttaa ja tehdä, mutta ei vain aika päivissäni riitä. Pitkään mielessäni pyörinyt asia ottikin stepin eteenpäin perjantain jäljiltä; aloin etsimään itselleni assaria. Tarvitsen apua sekä videoiden ja kuvien tuottamisessa, että tulevaisuudessa myös muissa jutuissa. Sähköpostien, myynnin, juoksevien asioiden hoitaminen, suunnittelu & ideointi sekä blogissa, että videoissa ja myös liikunta-alaan/ valmennuksiin liittyvissä jutuissa. Tämän workshopin tärkein oppi: löydä itsellesi hyvä tiimi, delegoi, tee yhdessä.

Päivän kruunasi vielä Casey Neistatin (Youtube -tähti, jolla yli 7 miljoonaa tilaajaa kanavalla) puheenvuoro, josta jäi lisää inspiraatiota videoiden tekemiseen ja toteuttamiseen. Tekisi mieli päästä tekemään jotain aivan supermageita videoita ja uskon, että tämä toive toteutuu kun vain nämä kaikki ajatukset ja ideat konkretisoituvat hieman. Caseyn puheesta jäi mieleen parhaiten se, että uskalla uskoa itseesi vaikka välillä asiat meneekin aivan päin mäntyä ja kun teet asioita sydämellä niin homma toimii.

Oma unelmani on vielä pystyä muutaman vuoden ajan keskittymään kilpaurheiluun, mutta myös antamaan itsestäni some -kanavissani ja valmennuspuolella. Päätin vajaa pari viikkoa sitten, että kilpailut jäävät tältä vuodelta väliin. Olen viimeiset viisi vuotta ollut koko ajan valmistautumassa kilpailuihin ja nyt on aika saada nämä urheiluani tukevat kuviot sille tolalle, että ensi vuonna minulla on mahdollisuus keskittyä täysillä kilpailuihin ja tavoitella realistisemmin kansainvälistä kärkeä. Nyt ei enää nimittäin mennä pelkän kokemuksen vuoksi, kokemusta on haettu jo tarpeeksi. Tarvitsen hieman lisää aikaa urheilulle kilpailukauden kiristyessä, sillä muuten palautuminen kärsii ja lopputulos ei ole toivottu. Huomasin jo nyt pelkän ajatuksen kilpailemisesta olevan minulle liian stressaavaa ja keho sekä mieli pistivät vastaan todella kovaa. Ei tämä helppo päätös ollut, mutta nyt jo tuntuu enemmän kuin hyvältä. Palaan tähän asiaan vielä myöhemmin tarkemmin, mutta halusin nyt kertoa jo, että minua ei tänä vuonna ainakaan fitness -kilpailulavoilla nähdä.

Tämä vuosi siis treenataan kovaa ja kehitytään urheilijana, mutta myös yrittäjänä. Ennen kaikkea haluan nauttia sekä urheilusta, että muusta elämästä ja jättää turhan stressin pois. Tuntuu, että kun muutama asia vielä loksahtaa kohdalleen, niin kaikki on mahdollista! Ja niin onkin.

Kiitos taas kerran PING Helsinki ja kaikki ketä päivän aikana tapasin!

<3

Eevsku

Kiitos kuvista Sharon <3

SEURAA MYÖS

INSTAGRAM: EEVSKU

SNAPCHAT: EEVSKU

FACEBOOK

YOUTUBE

Edellinen teksti: Miksi mun valmennus? (VIDEO)

Total
23
Shares