fbpx

Viime viikonloppuna olin mini getaway -reissulla Hotelli Haikon Kartanossa, joka sijaitsikin paljon lähempänä Helsinkiä kuin olin ajatellut. Matkaan meni alle tunti, joka on kyllä positiivista tällaisille viikonloppureissuille ettei autossa istumiseen mene puolet ajasta. Haikon Kartano sekä Spa on ollut vierailulistalla oikeastaan jo syksystä 2015, kun testasin I Love Me -messuilla heidän Cryo -kylmäkaappiaan. Nyt tälle reissulle oli sopiva hetki ja oli oikeastaan juuri tarpeen saada pieni breikki arkeen. Vaikka olen viihtynyt kotona ja kaikki rytmit on helpompi ylläpitää kotona sekä töitä on ollut tosi kivasti, niin olen tottunut matkustamaan ja kaipaan vaihtelua. Vaikka perjantai-iltana väsytti, niin kyllä lauantaina kannatti pakata treenikamat ja vaihtovaatteet mukaan ja lähteä!

Hotelli Haikossa on sekä Spa:n yhteydessä oleva hotelli, että vieressä olevan Kartano -rakennuksen huoneet ja ravintolat. Valitsin Kartano -huoneen, sillä halusin nimenomaan päästä nauttimaan kartano -tunnelmasta. Ja se oli kyllä hyvä valinta, sillä heti huoneeseen päästyä oli rentoutunut ja hyvä fiilis. Vaikka pidän paljon uudesta ja modernista, on tällaisessä vanhassa aivan oma tunnelmansa. Jotenkin niin kaunista ja ylellistä. Myös iso parveke luontonäkymällä oli upea!

Kun olimme asettuneet huoneeseen, vaihdettiin treenikamat päälle, otettiin kylpytakit mukaan ja suunnattiin Spa -rakennuksessa olevalle salille. Nyt kyllä yllätyin todella positiivisesti, tämä oli yksi parhaista hotellien kuntosaleista missä olen ollut! Oli tilaa, laitteita, vapaita painoja ja kaikki oli hyvässä kunnossa. Tästä iso plussa! Saatiin hyvä treeni tehtyä, jonka jälkeen käytiin cryo -hoidoissa (varattiin nämä vasta paikan päällä ja onnistui hyvin), syötiin lounasta salaattibuffetista ja sen jälkeen mentiin rentoutumaan spa:han. Nämä kaikki onnistui helposti samassa kerroksessa ja täytyy sanoa, että myös tuo salaattibuffet oli todella hyvä! Monipuolisesti muutakin, kuin pelkkää kurkkua ja tomaattia sekä lisäksi tarjolla oli herkullista lohikeittoa, leipää ja kahvia.

Spa -alueesta voi käydä katsomassa kuvia ja lisätietoa täältä. Altaita oli yksi iso, pari poreammetta ja kylmäallas. Lisäksi höyrysauna, infrapunasauna ja tavalliset saunat. Mielestäni ihan sopivasti aikuiseen makuun (lapsiperheet ovat tervetulleita, mutta tämä on enemmän suunnattu aikuisille). Jos hotelli on aivan täynnä, voi spa -alue mennä ruuhkaisaksi, mutta nyt sattui ihan kivasti vähän rauhallisempi viikonloppu tai hetki. Myös pukuhuone oli aika tiivis jos olisi aivan täynnä, mutta nyt ei tosiaan ollut sellaista ongelmaa.

Spa:ssa oleilun jälkeen hetkeksi huoneeseen makoilemaan (Spa- rakennuksesta voi kävellä kylpytakki päällä viereiseen Kartanoon) ja sitten illalliselle. Illallisravintola sijaitsikin kartanon puolella, eli sinne pääsi helposti vain siirtymällä alakertaan. Valitsimme alkukeitoksi parsakeittoa ja pääruoaksi lohta ja härkää. Kaikki oli kyllä hyvää ja palvelu oli todella miellyttävää – itseasiassa koko vierailun ajan. Itselleni ystävällinen asiakaspalvelu ja muutenkin osaava henkilökunta on tärkeää ja se luo aivan erilaisen tunnelman.

Omasta mielestäni melkein parasta hotellissa oleilussa on se, että ei tarvitse tehdä mitään muuta, kuin rentoutua. Ei tarvitse siivota, pyykätä, tehdä ruokaa, tiskata.. Voi vain olla! Ainakin oma arki on muuten aika hektistä ja aina olisi jotain tehtävää. Pienikin irtautuminen antaa hyvin lisäenergiaa ja varsinkin jos ympäristö on rentouttava ja esimerkiksi juuri se palvelu hyvää. Tässä oli kyllä molempia! Ja yksi parhaimmista asioista on se, että voi herätä seuraavana aamuna suoraan runsaaseen aamiaispöytään. Ah – se vasta onkin parasta!

Vierailu oli kaikin puolin onnistunut ja paikka ehdottomasti vierailun arvoinen. Vielä kun olisi ollut kesä vähän pidemmällä, niin luonto ja maisemat olisivat antaneet oman pienen ekstraripauksen, mutta nyt siellä varmaan onkin jo ihan vihreää. Viikossakin tapahtuu näin kesän alussa niin paljon!

Jos siis pieni rentouttava reissu puolison tai ystävän kanssa olisi suunnitteilla, niin voin lämpimästi suositella Haikon Kartanoa siihen. Paikka sopii myös todella hyvin treenipaikaksi hyvän kuntosalin ja ulkoilumahdollisuuksien vuoksi ja päälle voi ottaa palauttavan kylmähoidon sekä spa- rentoutuksen!

Tämän rentouttavan minireissun päätteeksi oli myös kiva käydä ensimmäistä kertaa Vanhassa Porvoossa, joka oli aivan vieressä ja siitä suunnata äitienpäivän viettoon Lahteen.

Ihanaa aurinkoista sunnuntaita!

<3

Eevsku

*Hotelli Haikko tarjosi yöpymisen

Total
45
Shares