fbpx

Millaisista brunsseista te pidätte? Onko brunssikattauksessa oltava perinteiset croissantit, myslit, jogurtit ja munakkaat vai oletko innostunut kokeilemaan jotain erilaista? Itse rakastan mennä syömään aamiaista tai brunssia jonnekin ja tärkeimpiä elementtejä ovat itselleni raaka-aineiden laatu, terveelliset vaihtoehdot ja hyvä kahvi. Minulle on ihan ok jos tarjolla on ”perinteisempiäkin” vaihtoehtoja ja esimeriksi puuro maistuu minulle todella hyvin, mutta jos saan valita, niin menen mieluiten syömään jotain vähän spesiaalimpaa. Sellaista, mitä ei ehkä kotona tule tehtyä ja tiedän, että ruoka on todella hyvää, mutta myös sellaista mistä jää kaikinpuolin hyvä olo.

Eron huomaa myös siinä, että vaikka tarjolla onkin todella paljon vaihtoehtoja, niin ravintorikkaista tarjoiluista ei tule huonoa oloa. Eikä näistä tee mieli syödäkään ähkyä, koska kaikki maut, värit ja ravintoaineet tuovat kylläisyyden olon nopeammin. Tästä on kyse ylipäätänsä siinä, että jos valitsee lautaselleen monipuolisesti kasviksia, marjoja, hedelmiä, yrttejä, mausteita, pähkinöitä ja vaihdellen muitakin lähteitä, pystyy helpommin syömään juuri oikean määrän ilman ähkyä, huonoa oloa ja ylipäätänsä ylensyöntiä. Noniin, piti puhua tästä brunssista ja heti tulee tarkempaa analyysia ravinnon vaikutuksista – no tämä on hyvää jatkoa edelliseen postaukseeni, jossa kirjoitin enemmänkin siitä miten ravitsemus meihin vaikuttaa.

Nyt oli tarkoitus tulla kuitenkin kertomaan teille hyvästä brunssipaikasta, jossa olin eilen syömässä! Olen aivan ihastunut tällaisiin Pohjois-Afrikkalaisiin makuihin ja nyt oli vuorossa Ruplan brunssin testaus, joka on saanut inspiraationsa ja makunsa Marokosta.

Kylmien ruokien valikoima oli todella runsas ja minulle se jo pelkästään olisi riittänyt. Vaikka lämpimiäkin ruokia ja esimerkiksi liharuoka oli tarjolla, tuli itse syötyä pelkästään kasvispainotteisesti, koska valikoimaa oli paljon ja ne kaikki oli niin hyvää! Parasta oli ehdottomasti kvinoa-kasvissalaatti, parsakaali-porkkana-taateli -salaatti, punajuuret, hummus.. Ja no oikeastaan kaikki tarjolla olleet kylmät salaatit! Siis voisin syödä tällaista joka päivä.

Lämpimien ruokien valikoima ei ollut kovin runsas (kahta eri), mutta itse en niitä jäänyt kaipaamaan ollenkaan. Jos omaan brunssiin kaipaa paljon lihatuotteita niin tämä ei ole varmastikaan oikea paikka, mutta muussa tapauksessa suosittelen kyllä erittäin lämpimästi. Jälkiruokaakin oli tarjolla ainakin neljää erilaista kakkua ja muffinseja sekä juustoja. Söin itse palan raakakakkua (nämä on omia lemppareita),  mutta myös daim -kakkua meni palanen. Onhan sekin hyvää, ei käy kieltäminen. Kuulemma myös tarjolla ollut tiramisu -kakku oli yksi parhaista. Juomina toimi täyteläinen smoothie, vesi ja laadukas kahvi (tästä erityispisteitä!!), johon sai myös kauramaitoa. Pienet jutut, jotka tekee suuren vaikutuksen.

RUPLA

Sijainti Helsingin Kalliossa, Helsinginkatu 16

Avoinna ma-pe 11-18, la-su 11-17

Samoissa tiloissa kahvila, taidenäyttely ja vaate/huonekalumyymälä

Iso plussa monipuolisesta ja laadukkaasta valikoimasta, mahdollisuudesta syödä vegaanisesti ja gluteenittomasti, hyvästä kahvista ja raakakakusta. Yksi parhaista brunsseista tähän saakka ehdottomasti – menen uudelleenkin!

Ensi lauantaina Rupla on mukana järjestämässä Suomen Suurinta Brunssia Finnish Sauna Festivalin yhteydessä Olympiastadionin läheisyydessä ja jos tämäntyylinen brunssi kiinnostaa ja vielä ulkoilmassa, niin kannattaa ehdottomasti mennä tänne! Brunssi järjestetään pienten yrittäjien toimesta ja vaikka maut ovat Pohjois-Afrikasta, niin he suosivat lähituottajien aineksia. Tuon brunssin hinta on 25e ja lisätiedot löydät Facebook -tapahtumasta.

Ehkä kesän aikana lisää brunssi-/ aamiaisarvosteluja?

Ihanaa aurinkoista sunnuntaita Helsingistä!

<3

Eevsku

*Rupla tarjosi brunssin

EDELLINEN TEKSTI: Mihin suoliston hyvinvointi vaikuttaa?

SEURAA MYÖS:

INSTAGRAM: EEVSKU

SNAPCHAT: EEVSKU

FACEBOOK

YOUTUBE

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*
*