fbpx

MITÄ TULEE MIELEEN SANOISTA SUOMI JA SUOMALAISUUS?

Itsenäisyyspäivä on tietenkin ennen kaikkea juhla itsenäisen Suomen puolesta ja siitä voimme kiittää Suomen puolesta taistelleita veteraaneja. Näin nuoremman sukupolven edustajana sitä on tietenkin vaikea täysin ymmärtää mitä elämä on ollut 100 vuotta sitten ja sitä aiemmin (tai no edes yli 27 vuotta sitten, heh), mutta silti ylpeänä osaa arvostaa Suomea ja suomalaisuutta. Mitä sinä olet mieltä? No, tässä omia mieleen nousseita ajatuksia seuraavaksi.

Itselleni tulee mieleen Suomesta ja suomalaisuudesta mm.

 • Puhdas luonto, metsät & järvet
 • Rehellisyys, luotettavuus, laatu
 • Urheilu, etenkin talvilajit
 • Laadukas (ja ilmainen) koulutus
 • Sananvapaus
 • Yrittäjyys
 • Joulu ja joulupukki
 • Talvi, lumi, Lappi
 • Finnair, Fazer, Marimekko
 • Mustikka, puolukka
 • Karjalanpiirakka ja munavoi, ruisleipä, kaurapuuro
 • Kesämökki
 • Maailman vaikeimpiin lukeutuva kieli
 • Siniristilippu

Suomessa maksetaan toki paljon veroja ja kaikesta löytää myös huonot puolet halutessaan (kuten ei-niin-kivat-säät :’D), mutta kyllä ainakin itse löydän enemmän niitä hyviä puolia. Minusta on ollut aina kunnia edustaa Suomea ja suomalaisuutta niin urheilussa, työssä ja vapaa-ajallakin ulkomailla ja näin se on varmasti myös tulevaisuudessa.

Ja onneksi Suomi on niin vapaa maa, että aina voi halutessaan myös lähteä (sekä palata), jos siltä tuntuu! Itsekin rakastan matkustamista, mutta koti on aina koti, ja oma koti on varmasti aina Suomessa jollain tavalla vaikka ulkomailla olisikin.

Suomesta, kuten mistä tahansa muualtakin maailmasta löytyy myös vääryyttä ja kaikilla ei ole asiat yhtä hyvin, mikä on tietenkin harmillista. Lähtökohtaisesti täällä pidetään ihmisistä huolta ja kaikilla on sama mahdollisuus koulutukseen sekä saada apua, kun sitä pyytää. Omalla tekemisellään voi onneksi aina pyrkiä vaikuttamaan ja esimerkiksi yrittäjyys ja menestyminen auttaa tietenkin myös kaikkia muita täällä.

Suomessa parasta on mielestäni se, että täällä voi lähtökohtaisesti myös luottaa ihmisiin, palveluihin ja tuotteisiin. Se mitä luvataan, pitää paikkaansa ja ihmiset täällä myös vaativat rehellisyyttä ja laatua! Tämä on hieno asia ja siitä pidämme varmasti kiinni jatkossakin.

Minusta tulevaisuuden juttuja Suomessa ja suomalaisuudessa onkin ehdottomasti korkea koulutus, puhdas luonto & ruoka, laatu niin ruoassa kuin tuotteissakin ja uskon, että tuo puhtaus ja laatu kaikessa nostaa arvostustaan sekä kasvaa entisestään.

Mitä sinä arvostat suomalaisuudessa tai mitä tulee mieleen Suomesta? Juhlitko itsenäisyyspäivää jotenkin? Meillä syödään yhdessä perheen kanssa ja sitä odotan. 🙂

ONNEA 100 -VUOTIAS SUOMI & IHANAN RAUHALLISTA ITSENÄISYYSPÄIVÄÄ KAIKILLE!
Eevsku

//

Edellinen teksti: KAUNIS KELLO ARKEEN JA JUHLAAN

//

Seuraa myös:

Instagram

Facebook

Youtube

Snapchat: eevsku

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*
*