fbpx

*Kaupallinen yhteistyö: Oral-B

Olen aiemminkin päässyt tekemään yhteistyötä Oral-B :n kanssa ja tälläkin kertaa lähdin tähän mukaan enemmän kuin mielelläni. Hampaiden hoito ja suun terveys on nimittäin erittäin tärkeä asia – tärkeämpi kuin itsekään vielä muutama vuosi sitten tiesin! Ja edelleenkin siitä muistuttaminen ja välitsekki siinä, että tekee kaikki asiat sen suhteen mahdollisimman hyvin on paikallaan myös itselleni sekä varmasti monelle teistä tai teidän läheisistä. Kuulin Oral-B :n uuden hammasharjan Oral-B Genius Rose Gold :in lanseeraustilaisuudessa viime viikolla mm. sen, että edelleenkin osa suomalaisista jättää hampaansa hoitamatta kunnolla vaikka meillä on erittäin hyvät mahdollisuudet hyvään suuhygieniaan. Sekään ei ole itsestään selvää maailmalla!

Tässä postauksessa kerron suun terveydestä ja sen vaikutuksista, vinkit oman suun terveyden hoitamiseen sekä uudesta Oral-B -sähköhammasharjasta. Lopusta löydät myös kilpailun, mutta suosittelen erityisesti tsekkaamaan onko oma suun terveydestä huolta pitäminen kunnossa!

SUUN TERVEYS VAIKUTTAA KOKONAISVALTAISESTI TERVEYTEEN

Suun terveys on tietenkin hampaiden ja suun hyvinvointia sekä monille sitä, että hampaissa ei ole reikiä. Se onkin yksi osa ja on tietysti hyvä juttu, mutta ei silti kerro kaikkea. Esimerkiksi itselläni ei ole koskaan ollut hampaissa reikiä – osaksi se on varmasti hyvää hammashuoltoa, mutta olen käsittänyt myös, että perimällä on tekemistä sen kanssa millaisen hammasluuston saa ja vaikka hampaissa ei olisi reikiä, voi ikenet tulehtua ja sillä voi jopa olla vielä pahempia vaikutuksia.

Suun terveys vaikuttaa tietenkin yleiseen hyvinvointiin jo ihan sen kautta, että onko siellä kipua, vihlontaa tai muita ikäviä tuntemuksia sekä hyvin paljon myös ulkonäön kautta. Kun hampaissa ei ole mitään ongelmaa, ei sitä varmasti ajattele niin paljon, mutta joillakin hampaissa olevat haasteet voivat aiheuttaa itsetunto-ongelmia ja jopa vaikeuksia sosiaalisiin tilanteisiin (keskustelu, hymyily -> hampaiden näkyminen, suun paha haju jne.).

Suun terveydellä ja joillakin sairauksilla (kuten diabetes, verisuonisairaudet) on löydetty myös suoraa yhteyttä. Etenkin ientulehdus voi aiheuttaa monia ongelmia muuallakin kuin suussa. Tiesitkö, että jopa 25% huonoista bakteereista jää suuhun, jos et muista käyttää hammaslankaa? Suussa, kuten muuallakin kehossa tietenkin kuuluu ollakin bakteereja, mutta ilman hyvää suun hygieniaa sinne pääsee kertymään liikaa huonoja bakteereja, jotka aiheuttavat kariesta ja vahingoittavat hampaita sekä ikeniä. Karies syntyy ja kasvaa etenkin hiilihydraateista (mm.sokerit), mutta pysyy kurissa nimenomaan hyvällä hammashuollolla vaikka söisi sokeria joka päivä. Hammaskivi, joka on kivettynyttä plakkia hampaan pinnalla tai ikenien välissä, voi myös edesauttaa karieksen etenemistä, sillä hammaskivi on otollinen paikka uusien bakteerien kerääntymiselle.

MITEN PITÄÄ OMASTA SUUN TERVEYDESTÄ HYVÄÄ HUOLTA?

Jo lapsena opittu hampaiden pesu kahdesti päivässä kahden minuutin ajan on onneksi niin selkäytimessä, että sitä ei tarvitse enää itselleen muistuttaa, mutta hampaiden lankaamista joudun välillä muistuttelemaan. Sekin alkaa onneksi olemaan jo hyvin hallussa, sillä olen saanut siitä hyvää muistutusta viime vuosina suuhygienistillä käydessäni. Sähköhammasharja pitää hyvin huolta plakin poistamisesta hampaiden pinnoilta, mutta hammaslangalla/ -tikuilla saadaan vielä bakteerit pois hampaiden väleistä ja huolletaan ikeniä.

Meillä oli lapsuudessanikin jo sähköhammasharja, jonka muistan motivoineen enemmän hammaspesuun kuin tavallinen hammasharja, mutta vasta vanhempana olen ymmärtänyt todella miksi sähköhammasharjaa kannattaa käyttää. Minulla oli jossain vaiheessa pari vuotta ja paljon matkustellessani tavallinen hammasharja käytössä ja kyllähän se valitettavasti puhdistaa hampaita paljon huonommin. Sillä tulee vedeltyä paljon isompaa aluetta suusta kerrallaan ja hampaiden välit ja monet osat jäävät puhdistamatta kunnolla. Eron huomaa selkeästi, kun sähköhammasharjalla keskittyy pesemään hammas kerrallaan – sähköhammasharjaahan ei kuulu vetää edestakaisin liikkeellä tavallisen hammasharjan tapaan ja sähköhammasharjan pyörivä liike pitää huolta plakin irtoamisesta sekä pitää myös hampaiden pinnan vaaleampana.

Monet myös unohtavat pestä hampaiden kaikki osat kunnolla. Hampaathan pitää tietenkin pestä edestä, sivuilta ja ihan takaa poskihampaista lähtien ja niistäkin jokainen puoli. Itse havahduin siihen, että välillä jää hampaista jokin osio pesemättä, kun joku vuosi suuhygienisti sanoi, että näkee kuinka oikealta puoleltani sivusta hampaita on pesty vähän vähemmän – hups. Tästä muistutti myös tämän uuden Oral -B sähköhammasharjan toiminto Position Detection, jossa puhelimessa oleva app tarkistaa ja opettaa, että peset kaikki osiot hampaista yhtä hyvin. Tällä ominaisuudella on hyvä testata jatkossa omaa pesutapaani aina silloin tällöin!

5 VINKKIÄ HAMPAIDEN HOITOON

Viime viikolla olin mukana tämän uuden Oral-B Genius Rose Gold -sähköhammasharjan lanseeraustilaisuudessa ja mukana myös erittäin mielenkiintoisessa paneelikeskustelussa, jossa keskustelimme juurikin hampaiden hoidon tärkeydestä sekä omista haasteista / ajatuksista hampaiden hoidossa. Mukana keskustelussa oli myös bloggaaja Jenni Rotonen ja hammaslääkäri Reetta Suokas sekä meitä haastattelemassa ihana Anne Kukkohovi. Keskustelimme mm. siitä, että trendinä ollut fluoriton hammastahna (itsekin olen sellaista kokeillut) on valitettavasti aiheuttanut monille hampaisiin reikiä, joita ei koskaan aikaisemmin ole ollut. Näin oli käynyt myös Jennille – käy ihmeessä hänen blogistaan lukemassa tuosta enemmän jos kiinnostaa.

Fluoritonta hammastahnaa kokeilin joskus itsekin siksi, että on puhuttu fluorin haitallisuudesta. Toki se onkin haitallista, jos sitä saa liikaa tai söisi isoja määriä, mutta suussa/ hampaissa se suojelee hampaita reikiintymiseltä ja jopa estää jo alkaneen reiän etenemistä. Kaikki on vaarallista liiallisissa määrin – jopa vesi, joten näiden asioiden kanssa ei välttämättä kannata alkaa leikkimään vaan kuunnella heitä, jotka suun terveydestä ja hampaiden hyvinvoinnista oikeasti tietävät.

Toinen mielenkiintoinen asia hammastahnoista keskustellessamme oli se, että moni meistäkin oli aiemmin suosinut todella vahvaa ja vaahtoavaa hammastahnaa. Sellaista josta jää superraikas fiilis hampaisiin ja suuhun, mutta valitettavasti vain hetkeksi. Tällaiset todella vaahtoavat ja raikastavat hammastahnat saattavat nimittäin päinvastoin kuivattaa suun limakalvoja liikaa, joka taas ei ole hyvä juttu suun terveyden kannalta ja saattaa jopa aiheuttaa pahanhajuisen hengityksen lisääntymistä vaikka tarkoitus olisi toinen. Esim. tämä Oral-B Gum & Enamel -hammastahna on suojaavien ominaisuuksiensa lisäksi ollut kiva siksi, että se on tarpeeksi mieto kuitenkin jättäen hampaat liukkaiksi ja suun hyvin puhtaan tuntuiseksi.

No sitten niihin vinkkeihin! Tämä on vain niin mielenkiintoinen ja tärkeä aihe, että juttua näköjään riittää…

 1. Pese hampaat heti aamulla ja viimeisenä illalla vähintään 2 minuutin ajan, pidä huoli, että peset kaikki hampaat!
 2. Lankaa myös hampaiden välit vähintään kerran päivässä
 3. Pese hampaat vasta vähintään 30min ruokailun jälkeen – muuten saatat vaurioittaa hammaskiillettä. Tämän vuoksi aamulla hampaat kannattaa pestä heti ensimmäisenä
 4. Ruokailun jälkeen huuhtele suuta vedellä, varsinkin jos syöt / juot jotain sellaista, joka ei ole niin hyväksi hampaille
 5. Syö maksimissaan 5-6 kertaa päivässä ja vältä napostelua sekä happamien juomien juomista (mehut, limut) näiden aterioiden välissä
 6.  Okei lupasin 5 vinkkiä, mutta vielä tämä! Muista vaihtaa sähköhammasharjan päätä /hammasharjaa useasti vuodessa ja aina sen jälkeen, kun olet ollut kipeänä
 7.  Niin ja muista käydä hammaslääkärillä / suuhygienistillä kerran vuodessa!

Kuvat: Anne Barck

Viime vuosina olen pitänyt sähköhammasharjaa myös mukana matkoilla, sillä niille on kehitetty kätevät matkaboksit ja näissä uusissa harjoissa kestää akutkin todella hyvin ilman latausta esim. viikonloppumatkat (vaikka olisi kaksi käyttäjää, kuten meillä). Laturin saa kuitenkin helposti mukaan pidemmälle matkalle ja varsinkin tässä uudessa Oral-B :n mallissa tuo laturi on integroitu matkaboksiin eikä tarvitse roudata mukaan kotona olevaa laturia/telinettä.

Oral-B:n sähköhammasharja on ollut itselläni jo ennen tätä uuttakin ja vaikka vanhassa ei vikaa ollutkaan parin vuoden käytön jälkeen, niin onhan tämä uusi nyt ihan mielettömän kaunis kaikkine uusine ominaisuuksineen! Pitää mielellään esillä ja vaikka kaikki ominaisuudet (kuten oman värin valitseminen harjan yläosaan 😍) ovatkin vain kivoja pikkulisiä, niin kuitenkin esimerkiksi tuo harjaamisen ajan trackaaminen sekä appin muistuttaminen myös hampaiden lankaamisesta ja kielen pesusta ovat kyllä hyviä ominaisuuksia. Sekä tuo position detection kannattaa myös ehdottomasti hyödyntää, jos tällaisen harjan omistat tai hankit! Se hahmotti hyvin omaa harjausrutiinia. Muuta erittäin hyödyllistä on myös se, että Oral-B sähköhammasharja opettaa pesemään hampaita tarpeeksi hellästi sillä monet pesevät hampaita aivan liian lujaa ja voivat jopa vaurioittaa ikeniään. Pahasti vetäytyneet ikenet eivät palaudu, joten tähänkin kannattaa kiinnittää huomiota! Mainita voisi vielä sen, että lapsille tähän Oral -B appiin on kehitetty myös oma osio, jossa voi pelin kautta motivoida lasta pesemään hampaitaan.

Tutustu lisää ja hanki oma (tai joululahjaksi!) Oral-B Genius Rose Gold -sähköhammasharja täältä. (Gigantin sivut)

KILPAILU

Millaiset ovat omat hampaiden pesurutiinisi / pidätkö suun terveyttä tärkeänä?

EDIT: Kilpailu on päättynyt! Kiitos kaikille ja onnea Vilma Koskipää. <3

Vastaa kysymykseen kommenttiboksiin ja osallistut tämän uuden Oral -B Genius Rose Gold -hammasharjan arvontaan näin joulukuun alun kunniaksi! Ilmoitan henkilökohtaisesti voittajalle 10.12., joten jätä kommenttia kirjoittaessa myös oikea sähköpostisi. 🙂

Toivottavasti hyödyit tämän postauksen infosta ja inspiroin sinua parempaan hampaiden huoltoon!

Itse ainakin inspiroidun näiden asioiden kertaamisesta joka kerta ja motivaatio nousee siihen, että pitää hampaistaan ja suustaan entistä parempaa huolta.

Ihanaa ensimmäistä adventtisunnuntaita kaikille!
Eevsku

 

//

Edellinen teksti: NILKKAPAINOTREENI -VIDEO

//

Seuraa myös:

Instagram

Facebook

Youtube

Snapchat: eevsku

Total
22
Shares

225 kommenttia

 1. Hampaiden pesu on pienestä pitäen ollut tärkeä osaa päivittäistä hygieniaa. Itselläni on käytössä sähköhammasharja joka tosin vetelee viimeisiään ja olisi korkea aija vaihtaa harja uuteen. Se saattaisi innostaa lapsianikin vieläkin paremmin hampaiden pesuun. Lisäksi minä ja lapset putsaamme hammasvälit hamnasväliharjalla useamman kerran viikossa. Pese hampaat yltä alta, pusu maistuu paremmalta

  1. Hampaiden pesu on tärkeää. Pesen hampaat aamulla ja illalla vähintään 2 minuutin ajan, joskus jopa hieman pidempään. Lisäksi pesun jälkeen huuhtelen vielä suuvedellä. Syömisten jälkeen pyrin syömään xylitol -purkkaa, joka ehkäisee happohyökkäyksiä:

  2. Moikka
   Mä pesen hampaat aamuin ja illoin 2minuuttia ja lopuksi lankaan. Aina hampaiden pesun jälkeen hymyilen peiliinmulle hampaiden terveys ja suun hygieniasta huolehtiminen on todella tärkeä, sillä hymyilen ite jatkuvasti ja on kiva että suu on raikas ja puhdas, eikä pahaa hengitystä tulisi. Hammaslääkäristä on aina kiva lähteä kun hampaat ja suu on kunnossa

  3. Pidän itse suun hygieniaa erittäin tärkeänä päivittäisiä rutiineja. Olen kuitenkin perinyt valitettavasti huonon hammasluun, mikä on aiheuttanu extra työtä ja huolta hampaistani.

  4. Mielestäni suun terveys on todella tärkeää, koska pahanhajuinen hengitys ja likaiset hampaat karkottaa kyllä äkkiä.
   Pesen aamuin illoin hampaat, vähintään 2 minuutin ajan ja käytän hammaslankaa muistaessani päivittäin 🙂 Harjaa hampaat huuhdo suu – hammaspeikkokin lannistuu!

  5. Suun terveys on todella tärkeä asia, on hyvinvoivampi tunne kun suu on puhdas ja hymy valkoinen 🙂 Pesen hampaat aamuin ja illoin, käytän hammaslankaa ja suuvettä viikoittain sekä purukumia aina aterioiden jälkeen. Ainoastaan sähköhammasharja uupuu hammashoitovälineistäni.

 2. Hampaat tulee pestyä aamuin illoin ja langattua päivittäin. Hammaslääkäri suositteli sähköhammasharjaa, jota ei vielä löydy, joten se pitäisi vielä hankkia 🙂

 3. Pidän tärkeänä,käyn säännöllisesti hammaslääkärissä tarkistuttamassa hampaat Ihanan ruusukullanvärinen hammasharja tois vielä lisä motivaatiota hampaiden huoltoon

 4. Hei,

  pesen hampaat aamuin illoin. Hammaslankaa minun pitäisi opetella käyttämään joka päivä. Minun ongelmani on hammaskivi, jota pystyisi ehkäisemään päivittäisellä hampaiden lankauksella. Postauksesi ansiosta aion alkaa kiinnittämään tähän jatkossa enemmän huomiota 🙂 Uusi sähköhammasharja olisi myös tervetullut nykyisen tilalle, sillä siinä on akunkesto todella lyhyt ja uudet ominaisuudet kuulostivat huipuilta!

 5. Heips! Mun hampaiden pesurutiinit on aina kaks kertaa päivässä aamuin ja illoin. Hammaslankaa tulee käytettyä aina kun sen muistaa, eli ihan liian vähän… Välillä huomaa että voisi tarkemminkin pestä hampaat joten tää uus sähköhammasharja kuulostaa tosi hyvältä! Suun terveys on mulle tärkeää niin kuin terveys ylipäätään mutta tosiaan välillä se jää vähemmälle huomiolle.

 6. Pesen hampaat 2 kertaa päivässä ja iltaisin käytän hammaslankaa
  Suun terveys on ehkä ollut itselle vähän sellanen itsestäänselvyys, ei ole asiaa paljon tullut ajateltua. Taidan tän postauksen innoittamana vähän päivitellä omia rutiineja sen suhteen

 7. Itselle suun hygienia on kaiken a ja o. Hampaat harjaan aamuin illoin ja käytän hammaslankainta. Noin kerran vuodessa vielä hamp. Valkaisu. Tosin ehkä olisi jo korkea aika hankkia sähköhammasharja. Sellaista en oo vielä koskaan omistanu. Ehkä olisi hiukka tehokkaampi kuin perus hammasharja.

 8. Kiitos tekstistä. Arjessa tulee huolehdittua hampaiden hoidosta mutta hammastarkastuksessa voisi käydä useamminkin. Tällä hetkellä mennään normi hammasharjoilla mutta olisi kiva palata sähköhammasharjaan, tämä kun sopisi sisustukseenkin

 9. Hampaidenpesu aamuin illoin ja hammaslangan käyttö kerran päivässä ovat perusrutiineja lapsesta asti. Ilman sähköhammasharjaa en voisi kuvitella pärjääväni ☺️

 10. Pesu aamuin illoin ja langan käyttö aina muistaessani/ehtiessäni. Langan käyttäminen pitäisi kyllä olla säännöllisempää…

 11. Itse olen noin vuodenverran käyttänyt sähköhammasharjaa. Iltaisin pesen sillä ja aamuisin tavallisella. Harjaspäätä ei ole tullut vaihdettua kun entinen näyttää vielä ihan kunnolliselta ;D Mutta päivitys tulis tarpeeseen, koko harjan puolesta 😉

  Hammaslankaa pitäisi käyttää useammin.. :/

 12. Hampaat ovat tärkeässä roolissa jokapäiväisessä elämässä, joten niistä huolehtiminenkin on tärkeää. Itse pesen hampaat aamuin illoin, lankaan melko säännöllisesti ja pyrin käyttämään ksylitolituotteita ruokailun jälkeen. Vanha sähköhammasharjani alkaa olla loppuun kulutettu. Harmikseni uudet ovat melko kalliita ainakin näin opiskelijabudjetille. Tulisi siis enemmän kuin tarpeeseen.

 13. Pidän suuhygieniaa hyvin tärkeänä, ja pesenkin hampaat aina aamuin ja illoin. Hammaslankaa pyrin käyttämään mahdollisimman usein, mutta kiireisinä aamuina se jää väliin liian usein.

 14. Pidän tärkeänä nykyään näin aikuisena, vaikka pidin kylläkin jo yläasteella, mutta alakoulussa se tahtoi jäädä eikä huvittanut hinkata hampaita aamuin ja illoin.
  Nykyään en voisi ajatellakaan, että jättäisin pesemättä. Olen pitkään halunnut ottaa taas käyttöön sähköhammasharjan tavallisen sijasta, joten tulisi kyllä tarpeeseen ainakin!

 15. Pesen aamuin illoin hampaat mutta harvemmin sähköhammasharjalla ja launkauskin unohtuu usein… asioita joita tiedän tekeväni ”väärin” ja vaikka asia on niinkin yksinkertainen kuin hampaiden puhdistus, saamattomuus vie liian usein voiton. Noin nätillä harjalla varmasti sähköharjan käyttö muuttuisi päivittäiseksi

 16. Pidän suun terveyttä erittäin tärkeänä. Hampaat pesen aamuin illoin ja lankaus tavoitteena päivittäin, mutta välillä jää kyllä. Käytössä ollut sähköhammasharja jo pitkään, joka nyt reilu kuukaus takaperin sanonut itsensä irti ja himoinnut juuri kyseistä harjaa

 17. Olen ollut aina hirveän huono huoltamaan hampaitani, monesti huoltaminen on unohtunut. Lapsena patistamassa oli äiti, nyt omaan kotiin muutettuani tarvitsee tiheään vaihtaa hammasharjaa tai sähköhammasharjan harjaosaa, että mielenkiiinto hampaiden pesuun pysyy! Pitäisi pitää parempaa huolta! Suun terveys vaikuttaa kuitenkin suurelta osin koko terveyteen!

 18. Aamuin illoin pesu, mutta ihanaa tämä postaus tuli tarpeeseen sillä olen pessyt nyt tavallisella hatjalla pitkään ja ero on valtava ! Joten tämä ihana ihana sähköhammasharja tulisi niin tarpeeseen Nyt olen ottanut hammaslangan käyttökuurin ja kuuakusi sujunut jo hyvin jokapäivä ! Jee kiitos tästä postauksesta !

 19. Pesen hampaat aamuin ja illoin, mutta hammaslangan käyttö tuntuu ylitsepääsemättömän vaikealta Pidän suuhygieniaa erittäin tärkeänä, ja valkoiset hampaat ovat vain plussaa!

 20. Harjaan hampaat vähintään 2x pvä ja lankaan hammasvälit joka ilta. 🙂 Sähköhammasharja on käytössä päivittäin.

 21. Pidän suun terveyttä erittäin tärkeänä. Itse pystyn vaikuttamaan siihen että hampaani ovat terveet ja kauniit vielä vanhanakin. Harjaan aamuin illoin ja lankaan päivittäin. Sehän on vähintä mitä voin suuni terveyden eteen tehdä eikä se edes vie montaa minuuttia päivästä.

 22. 2 kertaa päivässä pesen ja lankaan hampaat vähintään joka toinen päivä. Sähköhammasharja on ostoslistalla, joten toi kelpais paremmin ku hyvin

 23. Suun terveys on itselle erittäin tärkeä juttu! Pesen hampaat aina aamuin illoin, siitä ei tingitä. Lankaan myös päivittäin. Itseasiassa nyt olisi varmaan taas aika käydä tarkastuttamassa hampaat!

 24. Olen tosi kriittinen, että hampaat tulee harjattua sen kaksi kertaa päivässä ja kaunis valkoinen hymy on minulle todella tärkeää! Mulla on itsellä käytössä ihan tavallinen hammasharja ja juuri hammaslääkärissä käydessäni suositteli sähköhammasharjaan siirtymistä. Minulla 16-vuotias yksinasuvalla opiskelijalla ei tuohon kalliiseen sähköhammasharjaan ole varaa ja toi ois kyllä niin mahtava kaikkine upeine ominaisuuksineen

  Jos voitto sattuisi kohdalleni, sähköpostini on:

 25. Suun terveys on ehdottomasti tärkeää! Pesen hampaat aina kaksi kertaa päivässä sähköhammmasharjalla, mutta hammasväliharjan käyttäminen pitäisi saada vielä säännölliseksi rutiiniksi.
  Tuommoisella sähköhammasharjojen Ferrarilla kyllä kelpaisi surrutella hampaat puhtaaksi.

 26. Hei hyvä postaus ja erittäin tärkeä
  Aamuin illoin pesen hampaat ja juuri toi heti kun herään ja vasta sen jälkeen aamupala. Tästä ollaan mieheni kanssa juurikin keskusteltu.. ennen vai jälkeen aamiaisen. Kerran vuodessa käyn hygienistillä ja kahden vuoden välein lääkärillä.oli lääkärin ohjeistus.
  Nyt olis tarvetta uudelle laitteelle koska vanha alkaakin selvästi viimeisiä vetelemään

 27. Pesen hampaat aamuin illoin ja pidän suun terveyttä erittäin tärkeänä.

 28. Harjaus fluorihammastahnalla ja sähköhammasharjalla ja hammaslankaus aamuin illoin, iltaisin vielä lisäksi hammasväliharjalla putsaus.

 29. Itellä tulee sähköhammasharjan päätä vaihdettua kovin harvoin ja onhan se jo niin vanha, eikä akkukaan kestä enää yhtä pesua pidempään. En siis pysty ottamaan sitä reissuun mukaan, joten usein reissatessa mukana on tavallinen hammasharja, joka ei niin hyvin putsaa. Opiskelijabudjetilla ei oikeen ole vara uusia harjaa.

 30. Suun terveys on miulle tosi tärkeää, sillä yleisesti ottaen tykkään pitää terveydestä huolta, ja tunnetusti suun hygienia on siinä suuressa osassa. Hieman nuorempana pidin hampaista hyvää huolta lähinnä saadakseni valkoisen hammasrivistön, mutta nyt myöhemmin oon tajunnu, että suun hyvinvointi on niin paljon muutakin kuin valkoinen hymy! Harjaankin siis hampaat kahdesti päivässä, ja pyrin puhdistamaan hammasvälit langalla vähintäänkin kerran päivässä, yleensä iltaisin. Lisäksi oon lähiaikoina lisännyt suunhoitorutiiniin aamuisen oil pullingin, jonka pitäisi hoitaa ikeniä ja poistaa suusta haitallisia bakteereja.

 31. Yritän pitää suun terveydestä hyvää huolta ja olen toivottavasti tuleva hammaslääkäriopiskelija. Pesen hampaat aamuin illoin, mutta sähköhammasharja vielä puuttuu 🙂

 32. Pesen hampaat aamuin illoin ja lankaan aina kun muistan eli liian vähälle tahtoo jäädä. Suun terveys on totta kai tärkeää ja siihen koitankin kiinnittää huomiota, vaikka pakko myöntää että se välillä jää muun varjoon. Pienillä askelilla mennään koko ajan parempaan suuntaan myös tässä asiassa!

 33. Mielestäni suun terveys on tärkeää siinä missä muukin terveys. Pesen hampaat aamuin illoin ja käytän vähintään kerran päivässä hammaslankaa ja suuvettä hampaiden pesun jälkeen (yleensä aamuisin). Mulla on käytössä normi hammasharja, mutta mietinnässä on jo jonkin aikaa ollut sähköhammasharja jolla saisi pestyä hampaat vielä paremmin. Pyrin pitämään ruokailun ja hampaiden pesun välissä vähintään sen 30min mutta aina se ei onnistu. Juon myös aina vettä ruokailun jälkeen ja syön xylitol-purkkaa.

 34. Pidän tärkeänä. Harjaan hampaat 2 x päivässä ja lankaan 1-2 x päivässä. Lisäksi suuvesi on säännöllisessä käytössä.

 35. Herkkien ikenien vuoksi itselläni hampaiden hoito on erityisen tärkeää.. 🙂 lankaus ja harjaus kahdesti päivässä! hyvä sähköhammasharja on juuri etsinnässä!

 36. Pesen hampaat kahdesti päivässä, sähköharjalla. Purskuttelee suuvedellä ja käytän hammaslankaa. Pidän hammashuoltoa erittäin tärkeänä. Itsellä lääkityksen ja sairauksien takia paljon ongelmia hampaiden kanssa. Joten hoito ja huolehtiminen on erittäin tärkeää. Tämän hetkisessä harjassa ei meinaa enää akku pysyä ladattuna. Tämä harja olisi itselle unelma, koska sovellus ja hieno toimiva harja motivoisi ongelmien keskellä

 37. Pesen hampaat aamuin illoin sähköhammasharjalla ja käytän hammaslankaa ja hammasväliharjoja. Pidän hampaiden hoitoa tosi tärkeänä!

 38. Hampaat pesen kaksi kertaa päivässä, mutta parantamisen varaa olisi kyllä hammaslangan käytössä, joka tuppaa aina unohtumaan. Tämä postaus sai miettimään enemmän suun terveyttä ja sen merkitystä. Sähköhammasharjalle tulisi kyllä käyttöä, sillä vanha on hajonnut jo kauan sitten.

 39. Hampaiden pesu ja suuhygienia todella tärkeää! Tulee langattua ja pestyä sähköhammasharjalla aamuin illoin 🙂

 40. Kaksi kertaa päivässä hampaidenpesu plus iltaisin pyrin myös käyttää hammaslankaa. Purkka/xylitolpastilli ruoan jälkeen. Lisäksi satunnaisesti käytössä suuvesi. Oral-B on ollut luottomerkki jo vuosia! Nykyinen sähköhammasharja vetelee jo viimeisiään. Vuosia se kestikin

 41. Hampaiden hoito on itselläni tärkeää ja tässä parhaiten toimii säännöllinen pesu ja hammaslääkäri tarkastukset. Vaihdoin vähän aikaa sitten sähköhammasharjaan ja oli positiivista kuulla hammaslääkäriltä, että plakki oli vähentynyt selvästi!

 42. Hampaiden pesu on erittäin tärkeää mulla on ollut vuosia sähköhammasharja pikkutytöstä lähtien ja hammaslääkäri aina kehunut hammaslääkärikäynnit aina vähän pelottaa kun on ollut kokemuksia reikien paikkauksista ja olisi korkea aika saada uusi ihastuin tähän kultaiseen oral b sähköhammasharjan hampaat ovat elintärkeä asia ☺❤

 43. Oma hampaidenhoitorutiini on hyvällä malilla, mutta hammasharja kaipaisi päivitystä. Suun terveys on tärkeää ja olen tyytyväinen itseeni kun vihdoinkin viime vuonna sain rutiiniksi käyttää myös hammaslankaa.

 44. Pesen hampaat kaksi kertaa päivässä aamuin illoin. Mun hampaat on aina ollut hyvässä kunnossa. Hampaani siis ovat olleet aina suorat eikä mitään rautoja ole tarvittu. Tämän takia olen vain pitänyt itsestään selvyytenä, että pesen hampaat kaksi kertaa päivässä. Juuri koskaan en kuitenkaan käytä mitään hammaslankaa tai muita. Voisi kokeilla petrata kuitenkin hammashoidossa, koska suun terveys on kuitenkin todella tärkeää 🙂

 45. Suun terveys on tärkeä osa hyvinvointia ja pidänkin sitä hyvin tärkeänä. Päivittäsiin hampaiden hoitorutiineihini kuuluvat hampaiden harjaus sähköhammasharjalla aamuin illoin ja hammaslangan käyttö iltaisin.
  Tuo uusi sähköhammasharja tulisi enemmän kuin tarpeeseen vuosia vanhan tilalle!

 46. Hampaat pesen sähköhammasharjalla, joka pesee kyllä hampaat hyvin, mutta on ihan ”pirkka-malli” tähän verrattuna. Kaksi kertaa päivässä ja hammaslanka käytössä. Hammaslääkärillä käynti kyllä venyy ylitse sen 2 vuoden, kun pienenä sain kammon hamppulääkäristä..koitan aina venyttää sitä. Mutta nyt kävin 2 vk sitten, hampaat kunnossa! Mulle tehtiin myös soodaputsaus ekaa kertaa ja oli ihan kiva! Hampaista on kyllä tätkeä pitää huolta, lompakko kiittää sitten isona, kun hampaat ovat reiättömät.

 47. Hammaslääkärissä nuoruudessa jatkuvasti ravanneena on oppinut tosiaankin arvostamaan suun terveyttä.. 😀 Hampaat tulee pestyä aamuin illoin ja purkkapussi kulkee aina mukana, lankaamiseen tulisi vielä oppia totuttelemaan. Noin kauniille hammasharjalle olisi varmasti käyttöä

 48. Harjaan aamuin illoin, ja purskuttelu fluoritableteilla iltaisin. Sähköhammasharja puuttuu, mutta hampaiden huolto tärkeä rutiini.

 49. Pidän suun terveyttä tärkeänä, itse harjaan hampaat aamuin illoin ja yritän muistaa myös käyttää lankaa, vaikkakin siinä on kyllä parantamisen varaa. Uusi sähköhammasharja tulisi tarpeeseen vanha hajonnut ja uuden hankinta edessä mutta harjat ovat aika kalliita ja juuri tällähetkellä ei olisi ylimääräistä laittaa sähköhammasharjaan :/

 50. Hampaiden ja suun puhtautta pidän kyllä tosi tärkeenä! Harjaus, lankaus ja suuvesi joka päivä käytössä, tuntuu nii freesiltä ja hyvältä kun muistaa huolehtia suun hygieniasta
  Tosin hyvää sähkö hammasharjaa kaipailisin

 51. Hampaat pesen joka aamu tavallisella hammasharjalla, iltaisin välillä pukkaa unohtumaan mutta onneksi parempi puolisko muistuttaa! Lisäksi hammaslankaa tulee käytettyä melkein päivittäin. Sähköhammasharjaa en ole ikinä käyttänyt ja olisi ihana kokeilla!

 52. Pesen hampaat aamulla ensimmäisenä ja illalla viimeisenä. Pesen myös kielen päivittäin. Lankaamisessa olen aivan liian laiska. Hampaiden ja suun terveys on minulle tärkeää.

 53. Hampaista huolehtiminenhan on yhtä tärkeää kun kehonhuolto kovaa treenaavalle! Huolellinen pesu aamuinilloin ja täysksylitolipurkan nauttimien ruokailujen jälkeen on pitänyt mun hampaat kuosissa. Toki myös turha sokerin syöminen on jäänyt pois, joten legot senkin vuoksi priimassa kunnossa. Tällä hetkellä vanha Oral-B alkaa oleen jo viimesillä metreillään, joten olisi huisia saada uusi parempi harja vanhan tilalle!

 54. Hampaiden pesu aamuin illoin + lankaus – peruskauraa nassun ja meikkien pesun ja voiteiden kanssa 🙂 Unohtamatta sitä vuosittaista tsekkausta!

 55. Harjaan hampaat aamuin illoin ja myös lankaa yritän käyttää! Pidän suun terveyttä erittäin tärkeänä! 🙂

 56. Pesen hampaani vähintään kaksi kertaa päivässä käyttäen fluorihammastahnaa. Viime vuosina vanhemmilta opitun huolellisen harjauksen rinnalle on tullut myös säännöllinen lankaus, harmillisesti välillä laiskuus voittaa kyseisessä hommassa… Janojuomani on vesi ja yritän syödä xylitol-purukumia aterioiden jälkeen. Tehokkaamman putsauksen hampaille saisi sähköhammasharjalla, en kuitenkaan ole raaskinut sijoittaa siihen vielä… Osaisipa ajatella niin, että vuosittainen hammaslääkärilasku olisi halvempi, kun hampaiden hyvinvointi olisi parempi sähköisen yksilön ansioista!:D

 57. En omista tällä hetkellä sähköhammasharjaa niin tulisi tarpeen. Olen tainnut laiminlyödä hampaita, hups.. Nyt olisi hyvä aika aloittaa.

 58. Pidän hampaiden hoitoa erittäin tärkeänä, mutta rutiineissa olisi kyllä parannettavaa! Uusi harja toisi varmasti motivaatiota.

 59. Olin vähän aikaa ilman sähköhammasharjaa ja sen kyllä huomasi hammaskiven lisääntymisenä! Hammasväliputsit kuuluu rutiineihin sekä säännölliset suuhygienistikäynnit

 60. Täytyy myöntää, että pidän hampaista huolta liian huonosti. Kyllä se mielessä koko ajan on, että pitäisi skarpata mutta en tiiä mikä siinä on ettei saa aikaiseksi. Hampaat kyllä pyrin pesemään2 kertaa päivässä ha hamnaslankaintakin käytän sillon tällön. Harjana on ihan hammasharja, jotenkin en ole ikinä osannut sähköhammasharjalla pestä. Kärsivällisyys ei ole riittänyt ja itsestä tuntuu että perusharjalla saa paremmin pestyä.. Varmasti tulee myös liian lujaa painettua harjatessa.
  Jaahas. Löytyköhän sieltä mitään positiivista 😀 No ainakin se, että pesee niitä hampaita.. Hahah!

 61. Pidän suun terveyttä tosi tärkeänä, osittain varmaan johtuen siitä, että sisko on hammaslääkäri. 🙂 Pesen hampaita aamuin illoin 3-3,5 minuuttia sekä lankaan ja puhdistan myös kielen vähintään iltaisin.

 62. Mä pesen hampaat aamuin illoin ja lisäksi syön 100% xylitol purkkaa lähestulkoo jokasen aterian jälkeen

 63. Pesen joka päivä aamulla ja illalla. Ja jos lähen jonnekkin päivällä ni sillonkin. Pesen tavan hammasharjalla (vaikka haluisin sikana sähkö) ja valkaisevalla hammastahnalla. Ja mulle on tosi tärkeetä et ruuan jälkeen syön purkkaa ja pesen aamuin illoin hampaat. En voi jutella kenenkää kaa tai olla ees sen kaa jos suussa on epäpuhdas olo.

 64. Ehdottomasti pidän tärkeänä.
  Osa perushygieniaa lankailuineen ja pesu sähköhmmashatjalla vähintään kahdesti päivässä.
  Erityisen tärkeää paritanssiiharrastuksessani, itsellä varmempi olo ja parilla myös mukavampaa lähikontaktissa 🙂

 65. Sähköhammasharja olisi toivottu lisä! Hampaiden pesua pyrin tekemään kahdesti päivässä mutta uusi harja motivoisi kivasti!

 66. Mulle itelleni suun terveys on tosi tärkeää, pesen hampaat 2x päivässä noin kahden minuutin ajan 🙂 ihan kellon kanssa, joka ajastaa hampaiden pesun. Myös joka aterian jälkeen purukumi on kovassa käytössä!

 67. Pidän suun terveyttä erittäin tärkeänä, sillä se vaikuttaa myös muuhun terveyteen. Omiin rutiineihin kuuluu hampaiden pesu kahdesti päivässä vanhalla sähköhammasharjallani ja pyrin aina iltaisin lisäksi käyttämään hammaslankaa sekä hammasväliharjaa.

 68. Harjaan aamuin illoin sähköhammasharjalla ja lankaan ehjä kerran viikossa. Tiedän, että pitäisi langata useammin, miksi se on olevinaan niin työlästä? Pitäisi myös uusia sähköhammasharja, koska vanhasta alkaa akku olla finaalissa, joten tämä kilpailu tuli kyllä oikeaan aikaan!

 69. Pyrin pesemään hampaat aamuin illoin. Lisäksi käytän viikoittain hammaslankaa. Purukumia tulee myös syötyä.
  Mielestäni hampaiden hoito on todella tärkeää, sillä se vaikuttaa kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin paljon. Itsellä omakohtaista kokemusta, sillä juurihoito on kesken paraikaa.
  Uudelle sähköhammasharjalle olisi käyttöä ja saisi varmasti lisämotivaatiota hampaiden hoitoon!

 70. Myönnän, että minun pitäisi pitää parempaa huolta hampaistani. Harjaan kyllä aamuin ja illoin, mutta lankaus tuppaa usein unohtumaan. Haluaisin alkaa panostamaan suun terveyteen ja sähköhammasharja (erityisesti tuo ruusukulta<3) motivoisi minua tähän!

 71. Olen aina pitänyt hampaiden pesua tärkeänä, mutta vasta viime aikoina tunne on alkanut voimistumaan! Minullakaan ei ole ikinä ollut reikiä tai muitakaan ongelmia, joten lankaamisesta on tullut usein luistettua. Viime hammaslääkärikäynnillä kuitenkin ilmeni että takahampaissa oli pari reiän alkua, joten nyt täytyisi lankailla ja harjata hampaat huolella ettei ne pääsisi pahenemaan. Siinä onkin nyt tsempattavaa!

 72. Pidän hampaiden ja suun terveyttä tosi tärkeänä! Sähköharjalla hampaiden pesu aamuin illoin ja langalla ainakin pari kertaa viikossa. ☺️

 73. Oon selkee hammasmimmi! Hampaiden huolto on tosi tärkeää.Pesen aamuin illoin ja lankailen illan pesun jälkeen, koska saan helposti hammaskiveä. Hyvin hoidetut hampaat on pop!

 74. Pidän suun terveyttä erittäin tärkeänä, hampaat on niin iso osa elämää. Pesen hampaat aamuin illoin sekä lankaan hammasvälit kerran päivässä. Hammaslääkärillä käyn myös säännöllisesti.

 75. Kahdesti hampaiden pesu o rutiini. Illalla myöskin langotan hampaat. Sähköhanmasharja kertoo kun on tarpeeksi kauan harjailtu.

 76. Pesen hampaat kahdesti päivässä ja ksylitolipastilli tai purkkaa aina syönnin jälkeen.

 77. Hampaiden harjaus x2 päivässä kerrallaan 2-3minuuttia. Iltaisin myös lankaan hammasvälit. Vettä paljon ja joka aterian päätteeksi purkkaa. 🙂 30v ja näillä ohjeilla kauniit terveet hamaat. Uusi hammasharja olisi tervetullut ☺

 78. Suun terveyttä pidän tärkeänä ja nykyisin sen tärkeyden ymmärtää paremmin kuina lapsena. Hampaat pesen aamuin illoin ja lankaan pari kertaa viikossa. Lankaus pitäisi tehdä useammin kyllä! Sama sähköhammasharja ollut useamman vuoden joten uusi tulisi tarpeeseen ja tuo kyllä kelpais, on kuin kaunis karkki!

 79. Hampaiden harjaus kahdesti päivässä on sellainen rutiini josta en luopuisi mistään hinnasta! Lisäksi hammaslangan käyttö kahdesti viikossa on päässyt osaksi rutiineja 🙂 Suun terveys on itselleni todella tärkeää, eikä se ole mikään itsestään selvyys. Hampaiden hoito on tärkeää ja iso osa kokonaisvaltaista hyvinvointia ja terveyttä.

 80. Pidän suun terveyttä erittäin tärkeänä. Harjaan hampaat 2x päivässä ja käytän hammastikkuharjoja välien putsaukseen. Ilman sähköhammasharjaa en pärjäisi!

 81. Pesen hampaat 2x päivässä 2min ajan, käytän hammasväliharjaa sekä suuvettä. Suunterveys on viimeisen vuoden aikana erityisesti alkanut kiinnostaa. En omista enää sähköhammasharjaa eikä opiskelija budjetista ole sille liiennyt rahoitusta… joten sille olisi ehdottomasti tarve!

 82. Hampaiden pesu on rutiini siinä missä aamupalan syöminen tai päivittäinen ulkoilu – kun sitä on lapsuudesta lähtien tehnyt, ei sitä enää edes ajattele tekevänsä 😀 Hampaat harjaan aamuin illoin sähköhammasharjalla, mutta myönnän jättäväni lankaamisen vähemmälle koska se tuntuu epämukavalta tiukoissa hammasväleissäni :/ Puhtaat hampaat ja hymy ovat jokapäiväisiä halpoja ja helppoja asusteita 🙂

 83. Hampaat tulee pestyä heti aamulla herätessä. Illalla ensin lankaan ja sen jälkeen pesen hampaat, juuri ennen nukkumaanmenoa. Tällä hetkellä käytän vielä illalla suuvettä. Ikenet on tulehtuneet minkä vuoksi panostan suun hoitoon nyt erityisen paljon. Sähköhammasharja on ihan ehdoton, enää ei voisi vaihtaa tavalliseen. 🙂

 84. Pidän todella tärkeänä. Suusta voi lähteä monet bakteerit liikkeelle, joten suun terveydestä tulee huolehtia aivan kuten muustakin terveydestä :)Hampaat harjaan kahdesti päivässä, ja syön neljä kertaa päivässä, jolloin en altista hampaita jatkuville happohyökkäyksille napostelemalla.

 85. Suun terveys vaikuttaa yllättävän moneen asiaan, joten mielestäni on erittäin tärkeää pitää hampaista huolta. Itselläni suurin ongelma hampaissa on runsas hammaskiven muodostuminen, johon sähköhammasharjasta on suurin apu!

 86. Heippa! Pesen hampaat aamuin illoin ja yritän myös ainakin muutaman kerran viikossa käyttää hammaslankaa. Hammaslankaa pitäisi kyllä useammin käyttää, mutta välillä se vain unohtuu. Itselläni on käytössä ihan perinteinen hammasharja, mutta pitkään ollut jo harkinnassa sähkökäyttöinen, kun niin paljon hyvää siitä kuullut! Ehkä nyt pitäisi pukilta pyytää lahjaksi!

 87. Hampaanpesu aamuin illoin + suuves! Ikävä kyllä lankaaminen on itelle aika vieras jyttu ja sitä pitäis kyllä harjoitella tekemään useammin. Hampaisiin ja suuhun liittyvät ongelmat on kyllä itellä ainakin aina ne kaikkein kivuliaimmat niin niistä pitää myös mielelläön hyvää huolta. Oman Oral B:n akku on jo niin kulunut että uudelle olisi kova tarve.

 88. Moi! Mulla kyllä toteutuu noi kaikki sun antamat vinkit, ja oon aina pitänyt tärkeänä hampaiden ja suun hoitamista. Mun sähköhammasharja on kuitenkin tosi vanha, joten ehkä sillä ei saa enää parasta mahdollista jälkeä aikaan. Tätä oliskin kiva kokeilla:)

 89. Hampaiden pesu on aina ollut minulle tärkeää, mutta vasta näin aikuisiällä olen alkanut kiinnttää erityistä huomiota hampaiden kuntoon. Minulla on eläessäni yksi hammas paikattu, ja siitä operaatiosta jäi niin pahat traumat että olen nykyään todellakin nipo suuhygieniassani. Pesen hampaani vähintään 2x päivässä, lankaa käytän lähes päivittäin. Purkkaa tai ksylitolipastilleja käytän aina aterian jälkeen ja suuvettä aina kun muistan moista kaupasta roudata.
  Sähköhammasharja onkin ollut käytössä muutamia vuosia, mutta vanha rakas harjani alkaa vedellä jo viimeisiään, ja uutta olenkin katsellut jo tovin. Tämä harja olisi täydellinen, ja ainut syy miksen sitä ole hankkinut on opiskelijabudjetille liian korkea hinta. Olisikin siis aivan huippua voittaa tämä kaunokki ja päästä jynssäämään legoja jälleen uudella draivilla! 😀

 90. Edellinen sähköhammasharja katosi (:D) muutossa, joten nyt mennään pelkällä perus harjalla. Silläkin toki 2x päivässä 🙂 Hammaslangan käytössä olisi kyllä tsempattavaa, koska se jää vain muutamaan kertaa viikossa.

 91. Pidän suun terveyttä todella tärkeänä, varsinkin tämän vuoden aikana olen alkanut panostamaan siihen enemmän. Pyrin harjaamaan aamuin illoin sekä käytän hammaslankaa aina kun muistan, mutta siinä pitäisi ehdottomasti parantaa. Purkkaa syön aina joka aterian jälkeen, sillä siitä tulee kivan freesi olo. Sähköhammasharjaa olen halunnut jo pidemmän aikaa, mutta opiskelijan budjettiin sen hankkiminen ei ole mahtunut 🙁

 92. Hampaiden harjaus aina vaikka mikä olisi (pää kainalossa suurin piirtein) kahdesti päivässä sekä päivittäinen laukaus! Lisäksi aina ruokailujen jälkeen purkka tai pastilli suuhun, jotta happohyökkäys katkeaa myös vuosittaiset tarkastukset ovat olleet pitkään aina mukana. Siitä ja nykyään hyväkuntoisista hampaista saa kiittää superihanaa hammaslääkäriäni.
  Uusi hammasharja olisi tervetullut, koska vanha sähköinen on jo parhaat päivänsä nähnyt!

 93. Kyllä hampaiden pesu aamulla ja illalla sähköhammasharjalla, mikä kyllä jo pitäisi päivittää uuteen Myös iltaisin hammasväliharjalla hammasvälit puhtaiksi.

 94. Hampaiden pesu sähköhammasharjalla aamuin illoin ja lisäksi käyn hampaat läpi hammaslankaimella kerran päivässä! 🙂

 95. Pidän hyvää suunhoitoa erittäin tärkeänä. En vaihtaisi Oral-B:n sähköhammasharjaa enää mihinkään muuhun, mutta uudemmalle versiolle olisi kyllä tarvetta 🙂 Lisäksi Plackersin hammaslankaimen käyttö kuuluu rutiineihin joka päivä 🙂

 96. Hampaiden puhtaus ja suun terveys on tärkeetä! Mutta totuus on se, että usein meinaa unohtua tai laiskotus vie voiton. Siksi pieni ulkopuolisen muistutus on aina hyvä! Omat hampaat kun kaiken lisäksi on vielä sellaiset, että reikiintyvät helposti. Teini-ikäisenä kun joutu pitämään rautoja, onneksi hammaslääkärillä käynti tuli tutuksi ja oppeja on kuullut paljon. Tärkein juttu itselle on hyvät välineet, esim hampaiden lankausta en ikinä tehnyt, ennen kuin kokeilin lankainta! Ja nyt tulee langattua melkein aina. Siks houkuttelis päästä kokeilemaan uutta ja tyylikästä harjaakin 🙂

 97. Hampaiden pesu iltaisin ja aamuisin on mun mielestä ihan perus juttu johon oon tottunut jo pienestä lähtien ja pidän sitä yhtä tärkeänä kuin muustakin hyvinvoinnista huolen pitämisen. Lankaaminen taas on musta aina ollut tosi ikävää tiukkojen hammasvälienkin takia ja teen sitä epäsäännöllisen säännöllisesti, mutta ehkä tää postasus taas sai mut potkittua tekemään sitä.

 98. Näin suuhygienistiopiskelijana voin sanoa olevani erittäin kiinnostunut ja perehtynyt suuni terveyteen! Sähköhammasharja on ollut käytössä pienestä asti, ja se aina-unohtuva hammasvälien lankaus on pikkuhiljaa muodustunut rutiiniksi. Rakastan tätä alaa, ja on ihan huippua että tuot Eve esille suuhygienian tärkeyttä!

 99. Suuhygienia on tärkeää. Meillä kotona se opetettu pienestä pitäen. Äiti saanut huonot hampaat ja hän halunnut että lapset pitäisi paremmin hampaista huolta kun hän ei ole saanut samaa opetusta kun hän on ollut pieni.

 100. Pidän suun terveydestä huolehtimista erittäin tärkeänä. Pesen hampaat kahdesti päivässä, mutta se lankaus… se kyllä jää ehkä kerran kuussa tehtäväksi, ei vaan muista. 🙁

 101. Aamuin illoin pesen ja iltaisin ainakin lankaan välit, monesti myös ruoan jälkeen. Ruokailun jälkeen myös purkkaa. Pidän suunhoitoa todella tärkeänä ja kummasti sen hoito on itsellä lisääntynyt sen jälkeen, kun kävin valkaisemassa hampaani. Haluan pitää yllä kaunista valkoista hymyäni entistä innokkaammin 🙂

 102. Hampaiden pesu kahdesti päivässä, lankaus useimmiten päivittäin. Ja purkkaa aina ruokailujen päälle. Näillä eväillä oon pärjännyt hyvin!

 103. Ehdottomasti on tärkeää! Itse pesen hampaat 2päivässä n.2,5min ja käytän kerran päivässä hammaslankaa ja semmoista hammasvälitikkua jolla pääsee paikkoihin minne langalla ei 🙂

 104. Suuhygienia on tärkeää. Silti en ole vielä saanut säännölliseksi rutiiniksi hampaiden lankausta. Sähköhammasharjalla pesu aamuin illoin tulee tosiaan selkäytimestä.

 105. Hampaiden huolto on minulle aina ollut tärkeää ja nykyään entistäkin tärkeämpää. Poikaystävälläni oli pahat ienongelmat, jotka ovat hävinneet melkein kokonaan sen jälkeen kun ostettiin sähköhammasharja! Toiselle olisi tarvetta tietenkin, jotta kumpikin saa pestyä paremmalla harjalla toisen ollessa esim. matkalla 🙂 Ja hampaathan pestään kahdesti päivässä, mutta hammaslangan käyttöä saisi kyllä lisätä

 106. Säännöllinen hampaiden pesu ja xylitol-tuotteiden käyttö Tällä hetkellä normi harja käytössä, pohdinnassa millaisen sähköharjan hommaisin.
  Tää olis aika ihanan

 107. Päivä ilman hampaiden harjausta, no ei tosiaankaan. Aamulla herätessä hampaat on heti toisena mielessä aamupalan jälkeen. Oon vasta myöhemmällä iällä alkanu tajuaan kuinka tärkeetä hampaiden pesu todella on ja nykyään on hammasharja joka tärisee 30sec välein et muistaa vaihtaa hammaslohkoa jotta kaikki 4 saa yhtä paljon harjausta ja se 2min tulee täyteen. Illalla ennen nukkumaanmeno en varmasti jätä hampaita ilman harjausta.

 108. Harjaan hampaat kahdesti päivässä, aamulla ja illalla.Xylitol purkkaa tulee syötyä joka aterian jälkeen. Rutiiniksi tullut myös hampaiden lankaaminen joka ilta:)

 109. Ehdottomasti suun terveys on tärkeää. Pienestä pitäen asti säännöllinen hampaiden pesu aamuin illoin ja xylitol- tuotteiden käyttö. Ihana arvonta! 🙂

 110. Hampaiden pesu aamuin illoin pari minuuttia kuuluu minulla tärkeimpien päivärutiinien joukkoon. Kiinnitän huomiota siihen miten ja missä välissä harjaan leegoni. Eli iltaisin pyrin harjaamaan niin, että iltapalan jälkeen purskuttelen hampaat vedellä ja pidän reilu puoli tuntia väliä hampaiden pesuun. Aamuisin taas ennen aamiaista hörppään lasin vettä, jonka jälkeen koittaa hampaiden harjaus. Minulla on sähköharja, jolla pyrin harjaamaan hampaani pehmeästi ja varoen liikaa painamista. Aloitan aina samassa järjestyksessä alhaalta ensin etummaiset pinnat, sitten takapinnat ja lopuksi käyn pinnan läpi. Tämän jälkeen yläpuoli samalla tavalla.
  Hampaiden pesussa tärkeintä on pitää kiinni säännöllisestä rutiinista. Itselläni harja synkronoituu puhelimeen siten, että nään mm. harjausputken, eli kuinka monta perättäistä päivää olen putkeen huoltanut hampaani. Tämä on minusta hyvä motivaattori siten, että en halua katkaista omaa putkeani mistään hinnasta, sillä se on tällähetkellä jo yli sata päivää
  Hammaslankaa käytän silloin tällöin, tosin sen liian vähäisestä käytöstä koen välillä huonoa omaatuntoa
  Harjaan hampaani säännöllisesti, koska pidän tärkeänä niiden pysymistä hyvässä kunnossa ja hengityksen raikkaana. Näin saan myös rentoutta ja mielekkyyttä sosiaalisiin tilanteisiin.

 111. Valitettavasti vihaan hampaiden pesua ja joudun pakottamaan itseäni tekemään sitä päivittäin, edes kerran. Silloinkin koitan suoriutua siitä niin nopeasti kuin mahdollista. Kuulostaa siltä, että tämä hammasharja voisi muuttaa asennettani tähän tärkeään asiaan, toivottavasti arpaonni suo!

 112. Suuhygieania ja hampaiden ja ikenien terveys on todella tärkeitä. Ja se merkitys on kasvanut itselläni kun on tullut ikää lisää. Nuorempana helpommin luisti illalla hampaidenpesusta. Olen omistanut nuorempana sähköhammasharjan mutta nyt pessyt tavallisella harjalla, olen miettinyt vaihtaa pitkään:)

 113. Sähköharja on ollut hankintalistalla jo pitkään, mutta en vain ole saanu sitä hankittua! Tuo Rose Gold sävy olisi kyllä aivan mahtava! Hampaat pesen kahdesti päivässä (joskus kyllä luistan aamupesusta, siinä on vielä parannettavaa), mutta hammaslankaa tulee kyllä käytettyä ihan liian harvoin.

 114. Säännöllisesti pesen hampaat aamuin illoin. Viikottain käytössä on myös hammaslanka. Sähköhammasharjasta olen unelmoinut jo pitkään!

 115. Olen aina pessyt hampaat aamuin illoin, mutta yksi hammaslääkärikäynti osoitti, että se ei riitä. Pitkään jatkunut ientulehduskierre loppui, kun vaihdoin lääkärin suosituksesta tavallisen harjan sähköhammasharjaan ja aloin puhdistamaan myös hampaiden välejä. Harva edes huomaa ientulehdusta, vaikka se on pitkittyneenä iso terveysriski!

 116. Harjaan hampaat kaksi kertaa päivässä ja lisäksi käytössä on suuvesi. Ruuan jälkeen otan ksylitolipastillin, joka pysäyttää happohyökkäyksen.

 117. ennen en pitänyt suun terveyttä niin tärkeänä kunnes luin tämän sun postauksenja tajusin että suun terveys on oikeasti tärkeää.Ite käytän normaalia hammasharjaa ja unohdan joskus pestä hampaat kiireisinä aamuina, mutta toi sovellus muistuttais varmasti.Oon aatellu vaihtaa sähköhammasharjaan,mutta en oo oikeen saanut aikaseks joten ton sähköhammasharjan voittaminen tulis tarpeeseen !

 118. Harjaan hampaani aamuin illoin sekä vaihtelevasti käytän hammaslankaa. Täytyy myöntää että, turhan laiska olen siinä hommassa. Lisäksi käyn säännöllisesti suuhygienistillä hammastarkastuksessa.

 119. Sain kaksi vuotta sitten yökiskot avuksi bruksaamiseen (hampaiden narskuttelu) ja nykyään nimeän kiskoni sekä xylitol tai fluoritabletit (enää en bruksaamisen vuoksi saa syödä purkkaa niin siksi tabletit) kahdeksi tärkeimmäksi esineeksi/asiaksi jota ilman en voisi elää ja jotka ottaisin mukaani autiolle saarelle 😀 Suun terveys on minulle siis yksi tärkeimmistä jos ei tärkein asia nykyään!

 120. Kyllä pidän tärkeänä ja aamuin illoin hampaat pestään juurikin sähköhammasharjalla, hammasvälien lankaaminen pitäisi vielä ottaa päivittäiseksi tavaksi myös, sitä tulee tehtyä nyt vasta useamman kerran viikossa.

 121. Samat rutiinit eli pesu aamulla ja illalla sekä hampaiden lankaus iltaisin. Sähköhammasharjaa ei ole ollut itselläni vielä koskaan aktiivisesti käytössä, joten olisi ihan mahtavaa päästä kokeilemaan sen tehokkuutta 🙂

 122. Säännöllinen hampaiden pesu normi hammasharjalla aamulla ja illalla vähintään 2minuutin ajan. Joskus panostan hammaslangalla ja suuvedellä. Ruokailun jälkeen käytän xylitol tuotteita. Tehokas sähköhammasharja tulisi varmasti tarpeen, jotta hampaiden hoitaminen paranisi

 123. Pidän kalustoni puhtaana pesemällä ne kaksi kertaa päivässä. Hammaslankaa tosin olen huono käyttämään, vaikka suun puhtaus on minulle hyvin tärkeää.

 124. Hampaiden hoito on itselleni todella tärkeää. Hampaat pesen aamuin illoin pesun jälkeen hammaslangalla hampaat läpi ja sitten suuvesi. Hampaani ovat aina olleet hyvässä kunnossa eikä reilun 20-vuoden aikana ole ikinä ollut reikiä tai muuta ongelmaa hampaissa (teini iän oikaisuhoitoa lukuunottamatta). Tämän kaiken lisäksi käyn myös kerran vuodessa hammaslääkärissä poistattamassa hammaskivet ja tekemässä muutenkin perus tarkastuksen.
  Tämä on harja mitä olen himoinnut jo pitempään. Näin joulun aikaan olisi hienoa saada kauan toivomani hammasharja itselleni joululahjaksi!

 125. Pesen mun hampaat joka aamu ja ilta sähköhammasharjalla, sekä ruuan jälkeen syön aina xylitol-purkkaa. Hammaslangan käyttö on hyvin vähäistä, pitäis yrittää lisätä, mutta vielä en ainakaa ole onnistunut. Käyn myös hammastarkastuksessa vuoden välein!

  1. Ainiin ja vielä haluan lisätä, että hampaiden terveyden tärkeys voi näkyä myös siinä, että pärjäsin yli 18 vuotiaaksi ilman reikiä! Hampaita siis hoidettu hyvin aina.

 126. Suuhygienia on itselle tärkeää, jota pidän yllä hampaiden säännöllisellä pesulla ja xylitol-tuotteiden päivittäisellä käytöllä!

 127. Säännöllinen hampaiden pesu aamun ja illoin, sekä hammaslangan käyttö. Tällä hetkellä käytän normaalia hammasharjaa, sillä en ole saanut vielä aikaseksi ettiä hyvää sähköhammasharjaa. Pidän suun terveyttä tärkeänä, sillä kauniit ja terveet hampaat on kyllä ykköjuttu!

 128. Nykyisin on tärkeää, mutta pitäisi ottaa aktiivisemmin käyttöön hammaslanka…ei se nyt kuitenkaan niiiiin pitkään aamusta vie aikaa 🙂

 129. Ehdottomasti on tärkeä asia. Pesen kaksi kertaa päivässä hampaat. Lisäksi käytän suuvettä. Lankaus unohtuu usein ja vahvan hammaslääkäripelon takia tarkastukset ja suuhygienistillä käynti viivästyy tosi usein. Itsellä on käytössä vanha oral b:n sähköhammasharja joka kaipaisi kyllä päivitystä uudempaan.

 130. Suun terveys ja hygienia – tärkeää! Yritän koko ajan muistaa langata hampaita useammin, pesun suoritan kumminkin aina aamuin sekä illoin. On freesi olokin kun pitää hampaista huolta. Sähköhammasharja olisi kyllä tarpeen!

 131. Iltapesut kyllä hoituu mutta aamut on vauvan kanssa niin touhua täynnä, että en vaan muista harjata :/ Nyt täytyis ryhdistäytyä

 132. Hampaat tulee pestyä AINA kaksi kertaa päivässä ja langattua myös päivittäin. Ksylitolipurkkaa tulee syötyä ehkäpä liiaksikin. Uusi hammasharja tulisi kyllä tarpeeseen, jotta hyvä suuhygienia säilyisi vielä jatkossakin!

 133. Pidän hampaista hyvää huolta. Pesen aamuin illoin ja käytän hammasväliharjaa päivittäin.

 134. Suun terveys on todella tärkeää, mutta silti sitä välillä aamulla unohtaa pestä hampaat. Pääasiassa kuitenkin hampaat tulee pestyä kahdesti päivässä ja hammasvälit putsattua aina iltaisin. Uusi sähköhammasharja olisi kyllä mahtava, kun omaa ei ole ja muuton yhteydessä mahdollisuus sähkhammasharjan käyttöön katoaa. Pitäisi oma siis hommata!

 135. Hampaiden hyvinvointi on itselle erittäin tärkeää, käyn suuhygienistillä vuosittain, sillä estää isompien ongelmien muodostumista ja päivittäiseen hampaiden hoitoon kuuluu harjaus sekä lankaus, niillä pääsee jo pitkälle tällä hetkellä mennään vielä perus hammasharjalla aiemman sähköhammasharjan hajoamisen jälkeen mutta viimeistään joululahjaksi olisi tarkoitus ostaa itselleen uusi

 136. Anoppi on hammashoitaja joten hoito on kyllä hallussa, mutta kyllähän tuo uusi hieno harja kelpaisi 🙂

 137. Tää on tärkee juttu todella! Aamuisin iltaisin harjailen ja iltaisin myös lankain käytössä ja sitä pitäisi si vähän terästää myös miehelleni ja myös itsellenikin aika ajoin.. Meillä on myös pieni lapsi ja täytyyhän sitä olla myös hyvänä esimerkkinä lapsukaiselle ja huolehtia myös pikkuruisista helmihampuleista

 138. Hammashygienia on itselleni tosi tärkeää. Aina 2 minuutin harjaus aamuin illoin sähköhammasharjalla. Sairastuin kesällä vakavasti, ja kiinnostus kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja kehon hoitamiseen ovat vain lisääntyneet, ja sitä myöden myös hampaiden hoitoon tulee kiinnitettyä entistä enemmän huomiota. Hammaslangan käyttöä voisi vielä petrata, se tahtoo edelleen jäädä liian harvaan.

 139. Vaikka jo muutama vuosi sitten heräsin paremmin hampaiden huoltoasioihin ja aloin käyttämään hammaslankainta silloin tällöin (sähköharja ollut aina käytössä), vuosi sitten löytyi 1. reikä joka porattiin ja samalla poistettiin runsaasti hammaskiveä. Sen tunnin ajan kun hammaskiveä raaputettiin, itkin. Osittain kivusta, osittain siksi koska olin niin pettynyt itseeni. Miten olin päästänyt suuni näin huonoon jamaan? Viime viikolla menin taas hammaslääkärin pakeille, koska olin huomannut kuinka ien oli kulmahampaan päältä vetäytynyt ja 1-2 mm paljastunutta hammaskaulaa vihloi hampaita harjatessa. Sain sitten 1. paikankin hampaisiini. Ei hyvä, totesin itselleni. Lääkärikin totesi, että hammasvälit ovat hyvässä kunnossa, mutta harjaan liian kovaa.

  Ilmeisesti vielä 26-vuotiaskin tarvitsee hampaiden harjausopetusta kädestä pitäen.

 140. Suun terveys ja sen ylläpito on ollu mulle aina hyvin haasteellista omaksua jokapäiväiseen rutiiniin. Pesen kuitenkin hampaat vähintään kerran päivässä (usein aamupesu jää kiireessä) ja tutkin paljon mun hampaita ja suuta taskulampulla :`D Kausittain on mukana myös esim. hammaslankaa ja/tai suuvettä, mutta ne ei ikinä onnistu jäämään pysyväksi osaksi suun puhdistusta. Reikiä mulle on tullut hampaisiin aina tosi helpolla ja yleensä panttaan hammaslääkärille menoa viimeiseen asti ja sitten siellä onkin jo jos minkämoiset tuhot hampaissa. Sama homma nyt, viime hammaslääkärikäynnistä on yli 5 vuotta aikaa…

 141. Pesen hampaat aamuin illoin, iltaisin käytän hammaslankaa ja ruokailujen jälkeen xylitolia. Pidän suun puhtaana pitoa erittäin tärkeänä asiana, minulla on krooninen refluksitauti jonka takia hampaitteni kiille on vaurioitunut, ja josdain vaiheessa on edessä isojakin hammasremontteja. Olen lähes neuroottinen hampaiden huollon suhteen, etten tämän ongelman lisäksi saisi vielä reikiäkin hampaisiini. Ja suuhygienistilla kannattaa käydä kerran vuodessa putsauttamassa hampaat.

 142. Pidän suuhygieniaa tärkeänä, sekä terveydellisestä aspektista että ulkonäöllisestä. Valkeat hampaat ja miellyttävän tuoksuinen hengitys tuovat itsevarmuutta. Pelkään itseasiassa kuollakseni hammaslääkäriin menoa, joten olen ehkä jopa vähän hysteerinen hampaiden pesusta, pesen hampaat pitkään hammasharjalla, lankaan hampaat, käytän suuvettä, pureskelen ksylitolipurkkaa kaikkien aterioiden jälkeen… Tässä olis itselleni monia hyödyllisiä ominaisuuksia, esim. juurikin tuo, että tietää onko hampaat pesty joka puolelta.

 143. Pesen hampaat heti ensimmäisenä aamulla ja viimeisenä illalla. Suun puhtaudesta huolehtiminen on mielestäni tosi tärkeää ja varsinkin kun se ei vaadi ihan hirveän suurta työmäärää,pitäisi sen olla jokaiselle helppo toteuttaa 🙂

 144. Hampaiden ja suun hygieniasta huolehtiminen on mulle todella tärkeetä. Ala-asteella kun on saanut oikomishoitoa ja hammaslääkärissä ravattu vähän väliä, niin rutiinit on todella tiukassa: heti silmät avatessa aamulla pesen hampaat ja viimeisenä illalla ennen nukkumaanmenoa. Sähköhammasharjaan siirtyminen vuosia sitten oli parasta tälle kalustolle. Puhtaat ja valkoiset hampaat on a ja o, kun hymyilee paljon. Olen todella pitkään kärsinyt ientulehduksista (johtuen tiukkojen hammasvälien takia vähemmälle jääneestä lankauksesta) ja sen takia olisikin mahtavaa saada uusi boosti uudella hienolla sähköhammasharjalla ja sen toiminnoilla Lankauskin juurtuisi varmasti helpommin hammashoitorutiineihin.

 145. Itse tulee kyllä pestyä hampaat kahdesti päivässä mutta lankaus on jäänyt vähemmälle. Tuo uusi sähköhammasharja kuulostaa ihan mahtavalta

 146. Hampaiden pesu aamuin illoin on aina ollut ehdoton, kuitenkin 2minuuttia kiireisenä aamuna saattaa puolittua ja tämän tavan haluaisin parantaa. Suuhygienistillä pyrin käydä kerran vuodessa (hammaskiveä aina hieman kertyy). Hammasharjan vaihto kerran kuussa tuo myös puhtaampaa tunnetta. Hammaslankakin hammaskiven takia löytyy ja tarpeen tullen pyrin muistamaan sen.

 147. Suun ja hampaiden terveyden huolehtiminen kuuluu mielestäni kokonaisvaltaiseen terveydestä huolehtimiseen ja hyvinvointiin. On mukavampi hymyillä ja olokin on itsevarmempi, kun hampaat ovat kunnossa ja voivat hyvin. Harjaan jokaa aamu ja ilta hampaani, ainakin sen kahden minuutin ajan. Käytän myös hammaslankainta aina aamun ja illoin ennen hampaiden pesua. Suuvettä käytän aina silloin tällöin kun sitä sattuu olemaan. Purkkaa tulee mys syötyä lounaan ja päivällisen jälkeen, sekä napostelut pidän minimissä. 🙂 Uusi hammasharja ja vieläpä sähköhammasharja varmasti kannustaisivat harjaamaan hampaita tarkemmin ja mikään ei voita sitä tunnetta, kun hampaat ovat putipuhtaat ja kiiltävät!

 148. Lapsena en juurikaan välittänyt hampaiden pesusta, mikä nyttemmin kaduttaa. Nykyään pesen hampaat 2 päivässä, mutta lankaus on vaikeaa, sillä osa hammasväleistäni ovat todella ahtaita. Silti yritän muistaa sitäkin tehdä

 149. Hampaiden hoito on ehdottomasti tärkein terveysrutiinini – harjaan hampaat aamuin illoin, käytän hammaslankaa ja suuvettä.
  Tärkeää on tietenkin myös kaunis hammasharja! 😉

 150. Pesen hampaat aamuin,illoin ja yritän muistaa käyttää hammaslankaa.Huuhtelen myös Listerinillä suuni ja käytän luontaistuotekaupan jauhetta,joka poistaa tummentumia hampaista.Kerran vuodessa käyn tarkastuksessa ja hammaskiven poistossa.Minulle ei tule reikiä,mutta hammaskiveä. Viime aikoina kun on ollut terveysongelmia,on mieli kääntynyt myös vielä enempi siihen että miten hampaat pitää olla myös kunnossa. Sähköhammasharjani sanoutui irti tänä syksynä,joten uusi sähköhammasharja olisi todella tervetullut 🙂

 151. Hampaiden hoitorutiiniin kuuluu huolellinen pesu aamuin illoin ja lisäksi purkan syönti aina ruokailujen jälkeen!

 152. Pesen hampaat aamuin illoin. Minulla ei ole koskaan ollut sähköhammasharjaa. Olisi siistiä saada sellainen

 153. Tykkään hoitaa hampaitani, sillä kauniit hampaat ovat jotain ihanaa. Itsellä muuton tiimellyksessä on kuitenkin mennyt sähköhammasharja hukkaan, ja olen nyt harjaillut aamuin illoin hampaitani tavallisella harjalla. Näin opiskelijana en kuitenkaan ole raaskinut ostaa uutta sähköhammasharjaa, joten se olisi todellakin paikallaan. Toki myös petrattavaa riittäisi mm. lankailun lisäämisenä ja sokerin vähentämisenä. Myös suuveden käyttö voisi aamulla olla tarpeen.

 154. Aamuin illoin harjaan hampaat. Hammasvälien lankauksessa olisi kyllä hieman petrattavaa. Sähköhammasharja on käytössä mutta vetelee niin viimeisiään, että uuden hankkiminen olisi ajankohtaista.

 155. Nukkumaan en voi mennä jos hampaat pesemättä. Hampaita tulee siis harjattua kerran päivässä.Pyrin harjaamaan parin minuutin ajan ja en koskaan purskuta suuta harjauksen jälkeen vedellä vaan jätän hammastahnan ”vaikuttamaan”. Minulla on todella vihlovat hampaat ja käytän vain yhtä ja tiettyä hammastahnaa, jonka olen kokenut vähentävän vihlontaa. Välillä yritin opetella pesemään kahdesti vuorokaudessa, mutta se aina unohtuu jossain vaiheessa. Vanhemmilta ihmisiltä olen kuullut tarinoita, joiden myötä olen itsekin alkanut miettiä että tulisi satsata paremmin hampaitten harjaamiseen. Tällä hetkellä käytän vain tavallista hammasharjaa, mutta tahtoisin saada sähköhammasharjan. Taloudellinen tilanne ei vielä ole antanut periksi sellaisen ostamiseen ja olen kuullut, että se kaikista edullisin sähköhammasharja ei ole paras mahdollinen ratkaisu, joten ikionnellinen olisin jos voittaisin kyseisen harjan. Näin nuorella iällä pitää kyllä tosiaan huolehtia hampaistaan. Vanhempana voi muuten olla matti kukkarossa hammaslääkärilaskujen takia.

 156. Pidän todella tärkeänä! Rutiini on pesu kaksi kertaa päivässä, tikut ja hammaslanka tarpeen mukaan.

 157. Koen sen erittäin tärkeänä ja luonnollisesti hampaiden pesu ja lankaus kuuluu normaaleihin rutiineihin. Kuitenkin pesen normaalilla hammasharjalla ja sähköhammasharja auttaisi paljon suun hygieniaan ja tietysti vielä parempi, jos se auttaisi muistamaan sen 2 min harjaamisajan! 🙂

 158. Pesen hampaat kaksi kertaa päivässä. Hampaiden hyvinvointi on minulle todella tärkeää!

 159. Pidän hampaidenpesua erittäin tärkeänä ja siksi pesenkin ne joka päivä 2 kertaa. Lankaa käytän kerran päivässä.

 160. Harjaus 2-3 kertaa päivässä, lankaus illalla(matkoilla on AINA oma hammaslanka mukana) ja silloin tällöin suuvesi

 161. Pidän erittäin tärkeänä. Mutta täytyy myöntää, että hammaslangan käyttö unohtuu melko usein. Sähköhammasharjalla pesu aamuin illoin, 2 min kerralla

 162. Hampaiden hoito on itselleni ollut tärkeää pienestä pitäen. Rutiineihin kuuluu harjaus kaksi kertaa päivässä ja purkka ruokailujen jälkeen. Hammaslankauksessa pitäisi petrata! Voi, kun onni osuisi omalla kohdalle tässä arvonnassa, toi ois niiin mahti!!

 163. Aamuin illoin ainakin. Viikonloppuisin lounaan jälkeenkin. Valitettavasti hampaiden välien lankaaminen jää… mistä syystä pari reikääkin on ollut juuri samoissa väleissä ylähammasrivistössä. Nyt alkaa vanha Oral-B:n sähköhammasharja ”vetelemään viimeisiään”,joten uusi olisi pukinkontissa paikallaan. 🙂

 164. Aamuin illoin pesen hampaat juurikin sähköhammasharjalla. Hammaslangan käyttöä pitäisi todellakin petrata, tuli hyvää muistutusta siitä nyt

 165. Hampaiden hygienia on ollut aina älyttömän tärkeää minulle. Jo pienenä sen tärkeydestä puhuttiin paljon mutta todellisuudessa mitä vanhemmaksi tulee. sitä enemmän siihen tulisi kiinnittää huomiota, jotta rutiinin omaiseksi tuleva hampaiden hoito olisi oikeanlaista.
  Nyt alkaisi sähköhammasharjan päivitys hetket olemaan käsillä joten super jouluyllätyshän tämä olisi!

 166. 2x päivässä pesu ja kerran lankaus sekä happohyökkäyksiin xylitolpurkkaa

 167. Pesen hampaat aamulla ja illalla. Pyrin myös käyttämään hammaslankaa kerran päivässä. Olen vielä käyttänyt tavallista hammasharjaa, mutta suuhygienistinkin suosituksesta aion vaihtaa sähköhammasharjaan. Saa nähdä josko jouluna sellainen ilmestyisi paketista..

 168. Hampaiden hyvinvoinista onnyt tosi tärkeetä! Meillä on 5 kk tyttö koton! 2 kertaa päivässä pesen hampaat mun vanhalla sähköhammasharjalla ( joka pitäis jo vaihtaa!) Ja hammaslangalla iltaisin aina

 169. Mulle hampaiden huolto on tosi tärkeää olen ammatiltani kokki ja mulla on 1 tyypin diabetes! Käytän välillä hammaslankaa pesen hampaat heti herätessäni ja iltapalan jälkeen! Ois huippua saada tuo harja omaksi

 170. Olen pienestä pitäen rampannut hammaslääkärissä oikomishoidon vuoksi ja lääkärissäkäynnistä ja ylipäätään hampaiden hoidosta on muodostunut aikamoinen rutiini vuosien saatossa. Hampaiden pesun lisäksi puhdistan hammasvälejä hammastikulla, sillä retentiolankojen vuoksi hammaslankaa en voi käyttää. Sähköhammasharja helpottaisi rutiiniani huomattavasti, sillä pystyisin putsaamaan suuni retentiolangoista ja oikomishoidosta huolimatta mainiosti. Tulisi siis todella tarpeen! 🙂

 171. Aamuin illoin sähkärillä pesen. Lankaaminen tuppaa jäämään liian harvaan, täytyisi tsempata sen kanssa.

  Itse käytän luonnonkosmetiikkaa, joten hammastahnakin on luonnonkosmetiikan puolelta. Fluorittomaan en ole kuitenkaan ”uskaltanut”vaihtaa.

 172. Hampaiden pesu kahdesti päivässä on osa päivärutiineja, enkä voisi kuvitellakaan lähteväni kotoa ilman hampaiden pesua. Hyvä suuhygienia on minulle todella tärkeää, mutta silti hammaslangan käyttö tahtoo turhan usein unohtua. Tässä voisi ollakin hyvä uudenvuodenlupaus itselle 😉

 173. Mä pesen hampaani aamuin illoin sähköhammasharjalla. Pyrin myös nykyään käyttämään hammaslankaa joka ilta. Kuitenkin hammaslangan käyttö tuppaa unohtumaan ja se on asia missä minun pitäisi petrata.

  Hampaiden hoitoa, puhtautta ja suun raikkautta pidän erittäin tärkeänä ihan oman itseni ja suuni raikkauden takia. Tuntuu todella likaiselta, jos suussa on epämielyttävä olo tai tunne.

 174. Mun pesurutiinit on 2x2min päivässä ja siihen lisäksi lankaus. Pidän suun terveyttä tosi tärkeänä, koska suuhygienistisisko on valistanut tarpeeksi 😀

 175. Harjaan ainakin kaksi kertaa päivässä, joskus useamminkin tavallisella hammasharjalla. Käytän lankaa aina, kun jaksan, mutta pitäisi kyllä käyttää enemmän…

 176. Kiitos tärkeästä muistutuksesta joka tahtoo aina välillä jäädä liian vähälle huomiolle! Tilaankin heti ajan taas vuosittaiseentarkastukseen ja karieksen poistoon Pesen hampaat aamuin illoin ja hammaslankaa tulee käytettyä kerran viikkoon. Suuvettä käytän kans silloin tällöin. Ja Hitsi taas oon unohtanu ton sähköhammasharjan kaappiin minkä aina hamaslääkärin kehotuksesta otan kerran vuodessa esille kunnes se taas unohtuu kiireessä pois akun keston takia ku pitäis taas ladata ennen käyttöä Kaivanpas sen taas esille nii se voisi päästä suuhunkin useammin!

 177. Myönnän olevani huono pitämään hampaistani huolta… harjaan hampaat aamuin illoin, joskus unohtuu ja joskus huidon hetkellisesti sinne tänne. Hammaslääkäriltä olen usein kysynyt voitaisiinko eturivistä alhaalta poistaa yksi hammas tai oikoa, sillä putsaamind on todella vaikeaa siinä siksakissa. Lankaan hampaita satunnaisesti ja siksi ne usein vuotavatkin verta ja ovat kipeät tätä tehdessä.
  Hampaat tulee olemaan seuraava projekti, jonka aion ottaa muutostavoitteeksi. Haluan terveen suun ja etenkin terveet ikenet.

 178. Hampaiden hoito on ehdottomasti tärkeää. Rutiineihin kuuluu lankaaminen kerran päivässä ja harjaus kaksi kertaa päivässä. Lisäksi ksylitolituotteita. 🙂

 179. Hei! Itselle hampaidenpesu on todella tärkeää, jonka vuoksi hammashoitajaksi aikoinaan opiskelinkin 🙂 perusrutiinini ovar hampaiden harjaus kahdesti päivässä sekä lankaus iltaisin. Myös ksylitolituotteet ovat aktiivisessa käytössä aina ruokailujen jälkeen. Toivottavasti arpaonni suosisi, juuri olen uutta sähköharjaa hankkimassa!

  Mukavaa joulun odotusta sinulle <3

 180. Hampaiden pesurutiinit ovat seuraavat: aamuin illoin noin 2 minuuttia ja toisinaan lankaan niitä. Se lankaaminen meinaa kyllä vähän jäädä, jotenkin liian ylivoimaista:D
  Pidän tärkeänä suuni terveyttä, koska haluan ylläpitää kaunista hymyä enkä halua kivun tunnetta suuhuni, saati maksaa monen sadan euron hammaslääkärikuluja… Haluaisin sähköhammasharjan, mutta ne hyvät on niin kalliita etten oo saanu aikaseks siihen käyttää rahaa.. Syön myös purkkaa aterioiden jälkeen!

 181. Tottakai on tärkeää. Harjaan ainaki kerran päivässä ja käytössä myös hammasväliharja jonka käytöstä en enää vois luopua 😀

 182. Pesen hampaat 2x päivässä ja lankaan aina iltaisin hammasvälit ☺. Oon jo hetken aikaa jo toivonut uutta sähköhammasharjaa, kun nykyinen jo pitäis päästää eläkkeelle

 183. Harjaan hampaat aamuin illoin, jonka lisäksi käytän hammaslankaa pesun yhteydessä. Nykyisestä hammasharjastani tämä Oral-b:n malli olisi ehdottomasti iso parannus! Suun terveyttä en ole ikinä sen enempää miettinyt, mutta tämän postauksen myötä ehdottomasti enemmän kuin aikaisemmin!

 184. Minun mielestä suun hygienia on erittäin tärkeä. Siksi pesen hampaat aamuin illoin, mutta lankaaminen jää todella vähäiselle. En omista sähköhammasharjaa koska se ei tunnu luonnolliselta. Olen niin tottunut pesemään perus hammasharjalla, että sähköhammasharjaan on ollut vaikeaa vaihtaa vaikka olen monesti yrittänyt. Sen myös kyllä huomaa että en pese sähköhammasharjalla. Hampaat eivät tule kunnolla puhtaaksi.

  Hammaslääkäri on useasti suositellut minulle sähköhammasharjaa joten ehkä se nyt olisi aika vaihtaa siihen. Jospa tämä sais innostuksen siihen kun saa ihan puhelin sovelluksen hampaan pesuun.

 185. Todellakin on suun terveys super tärkee juttu! Josta on valitettavan helppo alkaa joustaa, mut pyrin pitää silti vähintään pesurutiineista kiinni.

 186. Pidän hampaiden pesua todella tärkeänä ja pesenkin kaksi kertaa päivässä hampaat ja käytän hammaslankaa joka toinen päivä!:)

 187. Hampaat pesen joka aamu ja ilta, vähintään. Joskus myös ennen jotain meoja, jos tuntuu, että henki haisee. Lankaan hampaat myös suht usein ja purkkaa tulee syötyä melkeen joka päivä lounaan jälkeen ainakin. Pidän hampaiden puhtautta hyvin tärkeänä, koska likainen olo suussa tuntuu koko kehossa, ja hammasongelmat on todella tukalia, etenkin kun niihin liittyy kipua..

 188. Aamuin illoin pesen ja ikinä ei saa skipata 😉 oon hommannu sähköhammasharjaa viimeset 10 vuotta, en oo vieläkään saanu aikaseks…….

 189. Kiitos, että muistutit hampaiden hoidon tärkeydestä! Pidän itsekin hampaiden hoitoa tärkeänä, mutta esimerkiksi hammaslääkärissä käynti tuppaa jäämään liian pitkäksi aikaa, ja aionkin nyt ottaa tavoitteeksi käydä siellä paljon useammin.

 190. Hampaat harjaan aamuin illoin. Hammaslankainta voisin käytt useamminkin, mutta käytän aina kun muistan 😀 Sähköhammasharja on ehdottomasti paras tähän, mutta minulla se alkaa vedellä viimeisiä, kun akku ei meina enää kauaa kestää. Tulisi kyllä tarpeeseen tämän kilpailun voitto 🙂

 191. Joka aamu sekä ilta. Purkkaa tulee syötyä useaan kertaan päivässä. Sähköhammasharjan hankinta on ollut listalla viimeaikoina, mutta hankinta on jäänyt vaiheeseen. Tämä olisi unelma!

 192. Pesu aamuin illoin ja hammaslankaa koetan käyttää useamman kerran viikossa. Pitäisi kylläkin päivittäin..

 193. Pidän suun terveyttä todella tärkeänä, koska minulle tulee todella helposti reikiä, joten on erityisen tärkeää pestä hampaat aamuin illoin ja käyttää suuvettä.

  Minulla oli oikomishoito useamman vuoden ajan, joten varsinkin rautoihin jäi helposti ruokaa, jolloin hampaita tuli harjattua jatkuvasti. Nykyään minulla on ylä-
  ja alahampaiden takana kaaret (raudat), jonka takia hammaslangan käyttö on vaikeaa. Tämän takia olen haaveillut sähköhammasharjasta useamman vuoden, jotta saisin hampaani varmasti puhtaaksi.

  Tämän sähköhammasharjan nähtyäni rakastuin siihen heti. Aivan täydellinen väri ja lukuisilla eri toiminnoilla. <3 Ostaisin heti, jos olisi hieman halvempi.

 194. Haluan pitää hampaistani hyvää huolta, joten harjaan hampaat aamuin illoin huolellisesti. Sähköhammasharjasta olisi hyötyä pitämään hampaat entistä puhtaampina ja terveinä.

 195. Heips!
  Oon ollut koko ikäni huono pesemään hampaita, mutta nyt aikuisiällä kun ostin sähköisen hammasharjan oon innostunut siitä ihan eri tavalla.
  Hampaat tulee pestyä aamuin illoin ja tähän on tullut opittua se vähintään 2minuutin sääntökin (:

 196. Suun terveys on todella tärkeää. Säännöllinen hammaslääkärissä käynti edesauttaa suun terveyttä. Kaikki lähtee kuitenkin päivittäisestä hampaiden hoidosta pesemällä hampaat kahdesti päivässä ja käyttämällä hammaslankaa päivittäin.

 197. Pesen hampaat kaksi kertaa päivässä, ja muutaman kerran viikossa käytän hammaslankaa ja hammasvälitikkua. Terveys asioiden lisäksi, myös se raikas ja puhdas olo harjauksen jälkeen on paras tunne ikinä 🙂

 198. Jo pienestä pitäen hampaiden harjaus kahdesti päivässä on iskostunut syvälle, mutta hampaiden lankaaniseen ei meinaa jäädä aikaa/energiaa niin usein kuin pitäisi. Samoin tavallisen hammasharjan vaihtoa sähköiseen olen miettinyt, vaikka lapsena joskus sähköhammasharjaa kokeilleena jostain syystä harja ei jäänyt käyttöön.

 199. Hampaiden pesu kaksi kertaa päivässä sekä yritän muistaa langata hampaat aina iltaisin. Lisäksi tietysti xylitol-purkka!

 200. Hampaiden ja suun terveys on yksi tärkeimpiä asioita! Onhan kaunis ja valkoinen hymy yksi tärkeimmistä käyntikorteista 😀
  Pesen hampaat heti aamulla herätessä ja illalla viimeiseksi, lankailen valitettavasti liian vähän kun en tee sitä joka ilta 🙁

 201. Pidän tosi tärkeänä suun ja hampaiden hoitoa ja terveyttä. Pesen hampaat aamuin illoin ja käytän hammaslankaita. Pyrin käyttämään päivittäin myös xylitol-tuotteita.

 202. Pidän hampaiden hoitoa erittäin tärkeänä ja olenkin selvinnyt yli 30 vuoden ikään ilman reikiä. Täoivon että lapseni oppisivat myös huolehtimaan hampaistaan hyvin. Harjaus fluoritahnalla aamuin illoin ja ksylitolin käyttö. Hammaslankainta pitäisi käyttää useammin mutta tuppaa aina unohtua… Sähköhammasharja on ollut ajatuksissa monta vuotta, mutta edelleen harjaan hampaani tavallisella harjalla, voitto olisi siis enemmän kuin tervetullut! 🙂

 203. Hampaiden ja suun terveys on mulle todella tärkeää. Hampaat pesen aina kahdesti päivässä, siitä en lipsu koskaan. Käytän hammaslankaa ja aterioiden jälkeen syön xylitolpurkkaa.

 204. Minulla on aina ollut vahva ja terve hammaskalusto, tosin olen siitä pitänyt hyvää huoltakin pienestä pitäen pesemällä hampaat vähintään kahdesti päivässä ja tarvittaessa langannut. Olen myös purukumin ja maidon suurkuluttaja, joilla luulen olleen osuutta. Nyt kun viisauden hampaat ovat alkaneet tulla esiin, on myös ilmennyt vaikeuksia hampaiden hygieniasta huolehtimisessa, sillä tavallisen hammasharjan ulottuvuus ei ole paras ja tehoakin kaipaisin enemmän… Edellinen sähköhammasharja sanoutui irti noin vuosi sitten ja vuoden aikana olen huomannut hyvin negatiivisen eron, joten uudelle olisi kovasti tarvetta!

 205. Harjaan hampaat sähkähammasharjalla 2-3 kertaa päivässä, yritän muistaa langata hammasvälit joka päivä ja syön xylitol-purukumia ruokailun jälkeen ja välillä muutenkin.

 206. Siis en ymmärrä ihmisiä, jotka pesevät vaikka vain kerran päivässä hampaat! 😀 Jos itseltä jää yksikin aamu tai ilta väliin jostain syystä, tuntuu hampaisiin muodostuvan niin inha kerros jotain mähmää että yhhyh…

  Itse olen ratkaissut tämän ”fluoritonta vai fluorillista hammastahnaa” -probleeman käyttämällä illalla tavallista hammastahnaa ja aamulla fluoritonta. Poikaystävälle myös hammaslääkäri joskus suositellut, ettei käyttäisi hammastahnoja, jotka sisältävät reilusti ”valkaisuaineita”. Eli hammastahna valitaan ainakin sen perusteella, ettei putelissa heti hyökkää silmiin termi ”valkoisemmat hampaat” 😀

  Joskus teininä käydessäni hammaslääkärissä sanoi hän toivovansa, että kaikkien hampaat olisivat yhtä hyväkuntoiset, niin hänen työnsään olisi helppoa 😀 Toivotaan, että ei ole hampaat kovasti siitä huonontunut 😉

  Oma sähköhammasharjani kaipaisi päivitystä, joten olisi huippua voittaa tämä uutuus<3

 207. Pidän suuhygieniaa erittäin tärkeänä niin terveydellisistä syistä kuin myös siksi, että purukalusto pysyisi kauniin ja terveen näköisenä 🙂 Harjaan hampaat 2x päivässä plus jos olen jonnekkin erityisempään tilaisuuteen lähdössä, kuuluu hampaisen harjaus perus laittautumiseen, Purkkaa menee myös päivittäin.

 208. Pidän hampaiden ja suun terveyttä todella tärkeänä. Pesen hampaat kaksi kertaa päivässä, mutta hampaiden lankaamisessa minulla olisi parannettavaa.

 209. Hampaat pesen aamuin illoin sähköhammasharjalla, uusi olisi tarpeen. Nukkumaan ei voi alkaa ennen hampaiden pesua. Hampaiden ja suun terveys on todella tärkeä. Ruokailun jälkeen pakko aina saada vähintään purukumi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*
*