fbpx

Syvä huokaus. Mistä edes aloittaisin. 😀

Ei vaan, mulle kuuluu tosi hyvää, oikeastaan siis todella todella hyvää. Kevät on ollut osaltaan ’raskas’ ja kiireinen, mutta samalla ehkä yksi elämäni onnellisimmista jaksoista. Syvä huokaus tulee siitä, että en oikeastikaan oikein tiedä mistä edes aloittaisin kuulumisiani kertomaan.

No, aloitetaan vaikka siitä, että kerron mistä tämä onnellisuus tähän kevääseen kumpuaa. Rakkaudesta, rauhasta, vapaudesta ja mahdollisuudesta tehdä mitä haluan ja toteuttaa itseäni, muiden auttamisesta, sekä siitä, että ”palaset loksahtelevat kohdalleen”. Mitä nuo palaset oikein tarkoittavat?

Ne ketkä ovat minua seuranneet jo kauemmin, tietävät ehkä hieman mistä puhun, mutta vuonna 2014 konkretisoitunut kehoni (ja mielen) alipalautumistila on vihdoin ollut hyvällä mallilla. Pidän niitä toki edelleenkin koetuksella – siellä ne ovat niin kauan kun aion kilpaurheilla. Ja ehkä sen jälkeenkin, sillä koen saavani itsestäni parasta irti pienen tai välillä vähän isommankin paineen alla.

Mutta silti – paljon on muuttunut. Toki me kaikki muutumme koko ajan ja elämä on yhtä muutosta, mutta silti, nyt tunnen erityisen vahvasti muutosta itsessäni. Asioiden oli pakko muuttua, jotta voin päästä eteenpäin. Tehdä kovaa duunia, mutta silti niin, että se ei mene ylisuorittamiseksi ja ilo katoa tekemisestä. Saavuttamisesta tule itse tekemistä tärkeämpää. Sellainen tekeminen on hyvin tyypillistä ihmistyypille, kenen menestymisen ja onnistumisen halu on kova. Se on myös vahvuus, mutta sitä täytyy osata käyttää oikein.

Reilu pari vuotta sitten ymmärsin, että on täysin ok epäonnistua, tehdä virheitä, olla väärässä. Kuulostaa ehkä itsestään selvältä, mutta veikkaisin, että suurimmalle osalle nuo ovat silti sanahelinää. Me osaamme kyllä lausua kaikki kliseet ja aforismit läpi ja uskotella itsellemme, että kyllä se on juuri näin – mutta elämmekö OIKEASTI sillä tavalla? Puhummeko vain niin toisille vai pystymmekö itse todella elämään niiden ajatusten ja arvojen mukaisesti? Kohdella itseämme ja toisia sillä tavoin?

Minä voin ainakin myöntää, etten ole aina osannut. Ja on oikeasti aika vapauttavaa, kun voi myöntää itselleen (ja muillekin), että joo – olen nyt eri mieltä kuin ennen ja olen tehnyt virheitä. Ja joku muu voi olla edelleen eri mieltä kanssani ja sekin on täysin ok. Ei meidän kaikkien tarvitse olla samaa mieltä asioista. Tietysti helpottaa, jos ne ajatukset menevät suurinpiirtein yksiin lähimpien ihmisten kanssa, mutta noin muuten – mitä hiton väliä sillä on, ovatko kaikki muut samaa mieltä kanssasi ? Ne ovat ketkä haluavat, ketkä eivät, eivät. Ja kaikista niistä virheistä ja epäonnistumista me nimenomaan opimme. Jos kaikki vain sujuisi eteenpäin helposti, ei joutuisi haastamaan itseään, muuttumaan ja uudistumaan.

Tuntuu, että energiaa käytetään välillä ihan turhaan sen pohtimiseen, että mitäköhän nuo muut ajattelevat ja miksi nuo eivät ole minun kanssani nyt samaa mieltä. Koska minähän olen oikeassa ja nuo muut eivät vain tajua !!! Vai olisiko tosiaan sittenkin niin, että sinä saat ajatella ja uskoa mihin haluat ja sama oikeus on myös kaikilla muilla? Kuka OIKEASTI määrittelee mikä on oikein ja mikä väärin? Miksi sinä uskot, että omat ajatuksesi ovat juuri ne oikeat?

Kyseenalaistan itse omia ajatuksiani ja uskomuksia nykyään hyvin paljon. Hyvin paljon uskomuksistani on mennyt täysin uusiksi viimeisen 7 vuoden aikana. Elämästä yleisesti, onnellisuudesta, itsestäni, muista ihmisistä ja ihmissuhteista, urheilusta, menestymisestä, ruokavalioista, treenistä, työstä.. Oikeastaan kaikesta.

Onnellisuus tulee yksinkertaisuudesta. Nykymaailmassa toki mahdollisuuksia ja ärsykkeitä on niin paljon, että sitä on välillä vaikea muistaa. Ja onhan se kiva hyödyntää niitä mahdollisuuksia, mutta onnellisuuden jahtaaminen niiden kautta ei luultavasti ole paras vaihtoehto. En sano etteikö se onnistuisi, sillä voithan olla poikkeus, mutta sen verran mitä olen itseäni vanhemmilta ja viisaammilta kuunnellut sekä opiskellut (ja nyt itsekin sen omalla kohdallani huomannut ja tajunnut), niin onnellisuus ei tule niistä ulkoisista asioista. Ehkä hetkellisesti, mutta mitä sillä pienellä hetken huumalla tekee? Ja yleensä mitä korkeampi nousu, sitä rajumpi lasku.

Tavoitteet ja niiden saavuttaminen on silti kivaa. Ne antavat elämään lisää sisältöä, mutta niiden ei tulisi olla kaikki kaikessa. Myös esimerkiksi talouden kunnossa oleminen auttaa sekä hyvät tietysti hyvät ihmissuhteet, työ, kiva koti jne., mutta niihin kaikkiin on mahdollisuus päästä/ saada. Muutos lähtee aina itsestä ja jos on valmis pitkäjänteiseen tekemiseen, niin voi päästä mihin tahansa.

Kaikista oivalluksista ja onnellisuudesta huolimatta huonoja hetkiä ja päiviä on. Niitä on aina, meillä kaikilla. Sekin on osa elämää, eikä niitä kannattaisi ottaa liian raskaasti.

Kuvat: Otto Rosti

 

Näillä maanantaiajatuksilla lähdetään tähän viikkoon, tästä tulee ihan mahtava ja ikimuistoinen viikko!

 

Ps. Jos kiinnostaa tulla seuraamaan ikimuistoista viikkoani sunnuntaiaamuna Helsingin Kulttuuritalolle klo 9 alkaen, niin lisätiedot löydät täältä.

Pps. Käy kurkkaamassa EEVSKU x FITNESS -teaser ja ota mun youtube -kanava seurantaan! 🙂

 

 

STRONG WOMAN PRO -MYYNTI AUKI ENÄÄ VIIKON! ENSIMMÄISET MATERIAALIT ULKONA HETI 🙂

_______________

Edellinen teksti: Miksi käyn LPG -hoidoissa?
Seuraa myös:
Instagram
Facebook
Youtube
Snapchat: eevsku

Total
42
Shares

1 kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*
*