fbpx

*Urheilijayhteistyössä Hyvinkään Selkäklinikka / Maiju Aalto

Olen hyödyntänyt LPG -hoitoja palautumisen ja vammoista kuntoutumisen apuna jo vuodesta 2012 ja kokenut ne erittäin hyödyllisiksi varsinkin kovemmilla treenikausilla tai juurikin esimerkiksi jonkin vamman hoidossa. Vaikka käyn hierojalla ympäri vuoden (sekä osteopaatilla tai kiropraktikolla) niin koen silti etteivät ne aja samaa asiaa kuin LPG hoito – varsinkin itselläni jalkojen palautumisessa. Huomaan selkeän eron siinä, miten LPG saa jalkojen lihakset rentoutumaan ja nestekierto paranee sekä hoidon aikana, että sen jälkeen. Hieronta avaa tukkoiset kohdat lihaksistosta ja sillä voidaan käsitellä helpommin ehkä syvempää löytyviä jumeja, mutta LPG taas avaa kokonaisvaltaisesti ja on hellävaraisempi käsittely. Ja tämä ei tarkoita sitä, että se olisi huonompi vaihtoehto! En itse suosi muutenkaan mitään todella kovaa hierontaa tai käsittelyä ylipäänsä, koska koen, että vaikka se hetkellisesti voisikin tuntua auttavan, niin siitä palautuminen kestää kauemmin ja voi jopa aiheuttaa stressireaktion/ kivun kautta lisäjumeja kehoon. Tässäkin jokaisen keho reagoi eri tavoin ja riippuu siitä miten itse hoidon kokee! Minulla on kyllä aika korkea kipukynnys hieronnan ja LPG:n suhteen – todella harvoin koen niitä millään lailla kivuliaaksi. Eikä pitäisikään kokea – toistan itseäni, mutta se kuinka paljon hoito tuntuu/sattuu ei kerro sen tehosta mitään.

Lisäksi hoidoissa tärkeässä roolissa on sekä kehon, että mielen rentoutuminen. Vaikka varsinkin urheilumaailmassa ajatellaan usein sellaista ”kivun ja kärsimyksen kautta” menemistä, niin suosin itse mieluummin järkevää tekemistä. Niin treeneissä kuin kehonhuollossakin. Tämä on vaikeaa välillä uskoa, kun tuntuu, että enemmän juurikin suositaan ja uskotaan sellaiseen ”enemmän on parempi” ja ”kärsimyksen kautta” olevaan tekemiseen. Vai onko tämä vain oma kokemukseni ? Joka tapauksessa, olen huomannut vuosien varrella ja hieman myös kantapään kautta oppinut, että näin ei ole vaan enemmänkin kyse on siitä, että löydetään kaikessa yksilölle sopivat tavat ja määrät.

Ja tosiaan, varsinkin kun treenikausi on jo muutenkin kova sekä aiheuttaa stressiä kehoon sekä mieleen, ei ole minusta paras vaihtoehto käydä siihen lisäksi liian kovassa käsittelyssä. LPG on tälläiseen vaiheeseen täydellinen, koska sen jälkeen voisi periaatteessa vaikka mennä treenaamaankin. Jotkut urheiluseurat käyttävät laitetta valmistamaan urheilijoita treeneihin. Tosin itse pyrin silti ottamaan hoidosta rentouttavan vaikutuksen irti ja tekemään siksi treenit ennen hoitoon menoa.

Vuoden 2016 kilpailukaudella LPG -hoitojen avulla vammautunut takareiteni saatiin pysymään toimintakykyisenä sekä itseasiassa vasta jälkeenpäin tajusin, että sen ongelmat oikeastaan jopa katosivat kokonaan kilpailukauden hoitojen aikana eikä takareisi ole enää vaivannut. LPG on itseasiassa kehitetty alunperin Ranskassa (1986) palovammojen/ arpien hoitoon ja siksi se toimii myös vammojen hoidossa niin hyvin. LPG :ssä kudoksia muokataan motorisoitujen rullien ja alipaineen/ imun avulla. Hoidoissa pidetään usein hoitopukua päällä, jolloin laite ei tunnu ikävältä ihoa vasten. Minun mielestäni hoito tuntuu pelkästään miellyttävältä, mutta varmaan aluksi se voi vähintäänkin tuntua hassulta jos ei ole tottunut! Itse rullailen myös esimerkiksi kotona paljon foamrollerilla, joten olen tottunut kalvojen käsittelyn tuntumaan. Tosin tuo on aikalailla eri vaikutus, koska foamroller ”painaa” kalvoa kiinni lihakseen, kun taas LPG nostaa ja tekee sinne tilaa. Näin aineenvaihdunta pääsee myös paremmin tehostumaan.

LPG on siis erittäin hyvä hoitomuoto urheilijoille tai kelle tahansa jostain liikuntaperäisestä vammasta kärsivälle ja myös leikkausarpiin tai vaikka akne- ja raskausarpien (myös sektioarvet) hoitoon laite sopii. Laitteella toki tehdään myös ”kauneushoitoja”, koska kudoksen aineenvaihduntaa lisäävä vaikutus toki auttaa myös luonnollisessa kehon muokkaamisessa. En silti itse suosittelisi hoitoja ensisijaisesti tässä tarkoituksessa, jollei sitten ole valmis tekemään elämäntaparemonttia tai sellaisen jo tehnyt ja kaipaa vain pientä lisäboostia!

Voit lukea lisää LPG -hoidon vaikutuksista Hyvinkään Selkäklinikan sivulta TÄSTÄ.

Olen käynyt vuosien aikana usealla eri LPG -hoitajalla ja se on lähinnä vaihtunut muuttaessani eri paikkaan – jokainen heistä on ollut kyllä osaava ja ihana eikä tähän tullut poikkeusta tälläkään kertaa! Nyt olen käynyt hoidoissa pari kuukautta Maijulla, joka tekee pääosin töitä Hyvinkäällä (ja Hämeenlinnassa), mutta käy Helsingissä joka toinen tiistai tekemässä LPG -hoitoja. Maiju on myös naprapaatti, joten osaamista ja ymmärrystä löytyy laajasti.

Jos tälläinen hoitomuoto sinua kiinnostaa palautumisen edistämiseksi, stressin alentamiseen, rentoutumiseen (ja sitä kautta myös unen parantamiseksi), vammojen/kiputilojen ehkäisyssä tai hoidossa tai esim. arpien hoidossa, niin voin lämpimästi suositella Maijua! Maijun hoitoihin pääsee tosiaan Hyvinkäällä, Hämeenlinnassa ja Helsingissä.

Kurkkaa täältä lisää ja voit laittaa Maijulle lisäkysymyksiä tarvittaessa! Sivuilta löydät myös nettiajanvarauksen ja hinnaston.

 

Toivottavasti tämä avasi hieman syytä sille, miksi käyn vielä muun kehonhuollon lisäksi myös LPG -hoidoissa! 🙂

 

STRONG WOMAN PRO -MYYNTI ON NYT AVOINNA. VIIMEINEN STARTTI TÄNÄ KEVÄÄNÄ!

_______________

Edellinen teksti: KAIKKI VÄRIT
Seuraa myös:
Instagram
Facebook
Youtube
Snapchat: eevsku

Total
25
Shares

3 kommenttia

  1. Moikka! Ehkä tyhmä kysymys, mutta pitääkö ton puvun alla olla omat stringit vai saako klinikalta jotkut mitkä laitetaan ?

    Hanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*
*