fbpx

Jospa saisin vihdoin purettua ajatukseni tänne blogiin ensimmäisen kilpailun jäljiltä (viime viikonlopun Fitness Classic, joka oli samalla EM -karsinta). Aloitin tekemään tätä postausta jo alkuviikosta, mutta ajatuksia ja tunteita on ollut niin paljon, että en ole pystynyt niitä vielä paremmin jäsentämään. Eikä tietysti tarvitsekaan ja se on ymmärrettävää, kun tapahtuu niin paljon lyhyessä ajassa.

Haluan kuitenkin kirjoittaa tämän tekstin ennen EM -kilpailuihin lähtöä. Eniten itselleni, mutta toki myös kiva avata ajatuksiani teille. Syvempää kilpailu/ niihin valmistautumisanalyysia tulee sitten joskus kilpailukauden jälkeen ja on kiva pystyä jakamaan sitä, mitä nyt ollaan tehty ”eri tavalla” ja miksi ”palaset ovat loksahdelleet kohdalleen”. Se on aika iso kokonaisuus ja vaatii jo ihan oman blogikirjoituksen, videon, podcastin.. Tai ehkä useampiakin.

Nämä kilpailuprojektit kasvattavat aina henkisesti ihan todella paljon. Se on oikeasti se suurin anti, mitä fitness on minulle antanut. Siinä pääsee todella syvälle omaan mieleen ja kehon toimintaan. Jos niitä osaa ja uskaltaa kuunnella, voi oppia paljon, jos näin ei tee, voi olla ettei ehkä saa siitä niin paljon irti. Vaikka en tietenkään voi puhua kuin omasta kokemuksesta.

Viime sunnuntain kilpailupäivä oli monella tapaa unelmieni täyttymys vaikka tuon ”tittelin” olenkin jo kahdesti aiemminkin voittanut Suomen mestaruuden lisäksi. Tottakai tavoitteeni oli voittaa ja kauden päätavoitteeni on EM -kilpailuissa, mutta en tietenkään voinut tietää miten tulee käymään. Ja siksi koitin siihen keskittyä mahdollisimman vähän ja sen sijaan keskittyä siihen, että nautin itse tekemisestä (siitä kliseisestä matkasta) sekä kilpailupäivästä ja kilpailusuorituksistani mahdollisimman paljon. Niin tein ja se oli minulle isoin onnistuminen jo ennen palkintojen jakoa.

Ei tämä(kään) valmistautuminen helppo ole ollut, ei ne koskaan ole, mutta paljon on tapahtunut ja nimenomaan tuolla omien korvien välissä. Kropassa tietenkin myös, ja olihan se hienoa saada vuosien vaikeuksien jälkeen iso harppaus eteenpäin oman potentiaalini esiin tuomisessa. En ole nyt treenannut enempää tai syönyt vähempää kuin moniin kilpailuihin, joissa olen ollut huonommassa kunnossa – päinvastoin. Asioita on nyt vain tehty taas fiksummin ja toki minulla oli välissä taukoa vuosi, jolloin annoin keholle aikaa palautua sekä sain elämässäni monet muut asiat parempaan balanssiin. Ihmissuhteet, työ, koti. Niillä on isompi vaikutus kokonaisuuteen kuin sitä aina ymmärtääkään.

Tämä kevät ja nämä kisat ovat todiste itselleni siitä, että ikinä ei saa antaa periksi. Minulla olisi ollut syitä lopettamiseen niin monta kertaa. Niin paljon haasteita, että en edes jaksa niitä nyt ajatella. Mutta se on osa elämää, osa kilpaurheilua, osa sitä, jos haluaa saavuttaa isoja asioita. Haluan uskoa siihen, että jokaisella ”epäonnistumisella” ja vaikeudella on oma tarkoituksensa ja niin se vain tuntuu olevan – jälkeenpäin näkee aina isotkin myllerrykset selkeämmin ja miksi niiden piti tapahtua. Mitä kaikkea niistä onkaan oppinut ja missähän olisin ilman niitä ?

Onhan tää elämä nyt aika siistiä. (Ja tuolla kisalavalla oleminen! :D)

Ainakin jos uskaltaa unelmoida, rakastaa, iloita, epäonnistua, onnistua, olla haavoittuvainen, tehdä, toteuttaa, ottaa riskejä.. Elää omanlaista elämää välittämättä siitä mitä muut ajattelevat. Mahdollisuuksiakin on niin paljon ja omista haaveista voi tehdä totta, jos on vain valmis tekemään töitä sekä olemaan pitkäjänteinen. Asiat ei tapahdu silloin kuin itse haluat, vaan silloin kun on oikea aika. Luota siihen.

Voitin sunnuntaina kilpailut ja kyllähän se sydäntä lämmittää edelleen. Ennen kaikkea oon kuitenkin voittanut itseni, monia haasteita ja kasvanut paljon ihmisenä. Löytänyt enemmän rauhaa, onnellisuutta ja rakkautta omaan elämääni – ne on oikeasti tosi paljon merkityksellisempiä kuin meriitit ja pokaalit.

Tällä viikolla oon myös ollut väsynyt. Onhan tämä ollut taas pitkä matka. Mutta kuitenkin myös todella innoissani ja kiitollinen siitä, että pääsen taas kerran edustamaan Suomea Espanjaan EM -kilpailuihin! Santa Susannassa olen ollut jo kahdesti ja se paikka on jotenkin erityinen. Tavoitteet ovat korkealla, mutta edelleen suurin tavoite on nauttia matkasta, kilpailemisesta ja aivan ihanista ihmisistä mun ympärillä. Sekä olla hieman parempi kuin Fitness Classicissa.

Tasan viikon päästä kilpaillaan, lauantaina alkukilpailu ja sunnuntaiaamuna finaali. Ilmeisesti ifbb.com -sivuille on tulossa livestreamia ja Nordic Fitness Expo -FB sivuille päivitellään myös tuloksia ja kilpailumeininkiä. Sekä päivittelen tietenkin mun omia kanavia sen minkä ehdin/ on fiilistä! 🙂 Varmasti aktiivisin on instagram / instagram story ja jälkeenpäin on tulossa jonkinlaista video- ja kuvamateriaalia sekä ainakin jälkipuintia enemmänkin. Nyt on aika keskittyä ensi viikonlopun kilpailuihin ja nauttia tästä loppuhuipennuksesta tälle kilpailukaudelle, joten muuten oma some on varmasti edelleen normaalia hiljaisempi.

Huh mikä matka tämä on ollut jo nyt. <3

 

 

Kuvat: Tommi Mankki & Tapani Moisala / Nordic Fitness Expo (nfe.pictures.fi)

 

Muista tilata mun Youtube -kanava, jonne muuten tulee huomenna viime viikonlopun kilpailupäivä -video klo 12! Ja seuraavana sunnuntaina video tulee mun EM -valmistautumisesta, sitten itse EM -kilpailuista. Ja pari videota löytyy jo nyt EEVSKU x FITNESS -sarjassa, laitan ne myös tähän alle.

 

 

SITTEN VIELÄ ISOT KIITOKSET, KOSKA ILMAN TIIMIÄ TÄMÄ EI ONNISTUISI JA OLISI MYÖS PALJON TYLSEMPÄÄ, KOSKA OOTTE PARHAITA ♥

 

Aleksi, Tuulia, muu perhe, ystävät, Rosa-Lia <3 Te tiedätte.

Valmentajani Teemu Eloranta

Koreografi Ringa Aflatuni

Kilpailuasut -ja korut Sahara Beauty & Design / Sanna Raunio

Kilpailurusketus Nina Tanner

Kilpailumeikki -ja hiukset Minna Puustinen

Pääyhteistyökumppanit: Nutri Works, Barebells, Adidas, Foodin, Puhdas+

Kehonhuollon yhteistyökumppanit: Hieroja Emili Kumpuniemi, LPG -hoidot Maiju Aalto, Neurosonic

Kynnet Salon Milagro / Manna

Ihonhoito No1 Health & Beauty Clinic / Mallu

Ja kaikki muu apu ja tuki, jota olen urallani saanut, yhteistyökumppanit, -yritykset ja ihmiset joiden kanssa olen saanut ja saan tehdä töitä! Sekä tietenkin nettivalmennuksissani olevat ihanat ihmiset! 

Kiitos teille kaikille onnitteluista, tuesta, seuraamisesta ja tämän kaiken jakamisesta.

 

Kiitos myös kilpakumppaneilleni upeasta kilpailusta sekä onnea jokaiselle kilpailijalle viime viikonlopun Fitness Classicissa! Oliskohan siinä kaikki ?! Jos jotain unohdin, niin pahoittelen syvästi ja koitan skarpata kunhan ajattelustani vapautuu kapasiteettia hieman lisää kilpailujen jälkeen. <3

Seuraavaksi sitten kohti EM -kilpailuja, jonne pääsen osan mun tiimin (sekä huikean Suomen joukkueen) kanssa ja se on ihan mielettömän siistiä!

KIITOS

 

______________

Edellinen teksti: Mihin uskot?
Seuraa myös:
Instagram
Facebook
Youtube
Podcast
Snapchat: eevsku

 

Total
175
Shares

4 kommenttia

 1. Pakko myöntää ja nyt hävettää myöntää että mietin miten se eevsku muka on menossa kisoihin kun tuntuu ettei se edes dieettaa että onko se muka joku super ihminen jonka ei tarvi dieettailla. Mutta nyt oon tajunnu että sä oot URHEILIJA suuresti eikä sun tarvi todistella somessa muille kuinka paljon paljon painat töitä menestyksen eteen julkaisten joka päivä kuntokuvia tai kertoa kuinka paino on alhaalla tai kuinka väsyttää tai on nälkä. Kadehdin sun asennetta ja on oppinu sua seuraamalla ettei sitä tarvi ottaa snäppiin kuvaa salilla lihakset pumpissa vaan todistaakseen muille että käy ahkerasti salilla. Kiitos siitä asenteesta mitä jaat muille! Oot upea!

  1. Eikä, ihana sinä!! :DD

   Joo eihän sitä oo treenannu tai dietannu jos ei oo kuvamateriaalia somessa. ;P

   Ei mut toi on niin totta ja kertoo kyllä nykyajasta ja kuinka somea pidetään ”totuutena”. 🙂

   Kiitos paljon sanoista ja kommentista. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*
*