fbpx

Kuvat: Jussi Riekki

 

Helsinki, ja oikeastaan koko Suomi taitaa näyttää tällä hetkellä parastaan. Vai onko täällä tätä ei saa sanoa ääneenhetkittäin jopa liian lämmin ? No ei ainakaan jos saa olla rannalla tai ilmastointilaitteen äärellä, mutta ehkä hetkittäin kaipaa ilman raikkautta näin treenaavana ja myös jo toimistotöitä tekevänä, heh. Tänä kesänä on toki ensimmäinen kerta VUOSIIN, kun voi iloita sitä, että aurinkoa ja lämpöä on saanut tarpeeksi. Meillä paistoi aurinko myös koko 2,5 viikkoa Kaliforniassa, eli olen oikeastaan itse elänyt auringossa ja lämmössä jo toukokuun alusta saakka. Miten sitä osaakaan suhtautua viilenevään syksyyn? Onneksi vielä ei tarvitse, ja toisaalta ei sekään haittaa. Olen vuosien mittaan huomannut, että oikeastaan pidän todella paljon Suomen vaihtuvista vuodenajoista. Poislukien ne kaikkein pimeimmät ja loskaisimmat kelit – ei niistä ehkä kukaan pidä. Niihinkin on tosin apuna se, että silloin voi kaivautua sohvan pohjalle viltin alle tekemään töitä kotona eikä lähteä mihinkään. Kaikessa on omat hyvät ja huonot puolensa, niin pitkissä helteissäkin vaikka niitä aina toivotaankin kesälle!

Tänään pyöräilin aamulla kiropraktikolle ja pistettiin tämän tytön rankaa suoraksi matkustelujen jäljiltä. Pikkufiksailua olikin ympäri kroppaa ja nyt olo on paljon parempi! Kiropraktikkoni huomautti myös, että keho vaikuttaa hieman nestehukkaiselta. Vaikka juon mielestäni todella paljon, ei se näköjään näillä keleillä riitä! Lisää vettä, sitruunavettä ja kookosvettä. Muistakaa tekin juoda PALJON!

Kiropraktikon jälkeen törmättiin pitkästä aikaa Jussin kanssa – oltiin sovittu lounas- ja kuvaustreffit. Lounaan jälkeen lähdettin kävelemään Kruununhakaa ympäri ja napsittiin kuvia siellä täällä ihan fiiliksen mukaan. Mitään suunnitelmaa niihin meillä ei siis ollut, mutta kuten yltä näette, niin niistä tuli todella kivoja! Joskus on parasta vain lähteä kuvailemaan ilman suunnitelmia ja aikatauluja. Tuli myös nähtyä Kruununhakaa hieman eri silmin – vaikka olen asunut Helsingissä jo 5 vuotta, on paljon katuja ja rakennuksia, joita en ole vielä nähnyt. Helsinki on kyllä kaunis kaupunki!

 

Näiden kuvien ja tämän päivän inspiroimana ajattelin listata tämän postauksen yhteyteen lempikahviloitani & lounaspaikkoja Helsingissä. Terveellisiä ja kivoja paikkoja tietenkin ! 😉 Näitä on toivottu usein, joten tässä tulee – satunnaisessa järjestyksessä:

 

  1. Roots Helsinki – Vegaaninen kahvila ja joogastudio Kalliossa. Ihana aamiais- lounas- ja kahvittelupaikka! Omat lempparit on salaattibowlit, raakakakut ja siemenleipä. Sekä vihermehu, smoothiet ja inkiväärishotti.. Ja oikeastaan kaikki siellä! Mene!
  2. Pupu – Erittäin tervetullut salaattiravintola – näitä löytyy keskustasta ja Kalliosta. Todella isot, laadukkaat ja hyvänmakuiset salaatit! Kaikkia en vielä ole maistanut, mutta lemppareita on lehtikaali- ja pinaattipohjaiset versiot. Nam!
  3. Paulig Kulma – Kiva kahvila ytimessä. Aika usein täynnä, mutta aina on jokin paikka löytynyt! Lounasaikaan salaattibuffet on hyvä ja vitriinistä löytyy terveellisiä aamiais- ja välipalavaihtoehtoja. Kahvit on täällä erittäin jees!
  4. Sandro – Mun yksi suosikki buffetlounas ( & brunssi) paikoista. Todella kattava kasvistarjonta ja hyviä lämminruokavaihtoehtoja (löytyy myös lihaa). Täällä olen käynyt niin paljon, että hetkeksi on riittänyt! Sandroja löytyy Kampista, Kalliosta, Punavuoresta ja Espoosta (sekä nykyään myös Tampereelta?!).
  5. Väinö Kallio – Tämän hetkinen lemppari brunssipaikka !! Siksi uskallan suositella myös lounasta vaikka en sinne ole vielä ehtinyt. Superhyvä ja runsas kasvistarjonta + myös muuta kun vegeä! Iso suositus ja mene ainakin tonne brunssille – haaveilen siitä tälläkin hetkellä. :’D Paikka löytyy Kalliosta.
  6. Rawn More – Raakaherkkuja laajasti ja myös raakana aamiaista, lounasta, välipalaa. Täällä käyn välillä herkuttelemassa! Paikka on pieni, mutta kyllä sinne kahville mahtuu – usein otan kyllä mukaan. Smoothieita löytyy myös.
  7. SIS. Deli + Cafe – Hyvää kahvia ja terveellisiä välipaloja, lounasta mukaan napattavaksi (tai paikanpäällä syötäviksi). Vaihtuvia annoksia, mikä on kiva! Aamiaisbuffa ei ehkä ole säväyttänyt keskustan SIS. Delissä, mutta ainakin viimeksi kun olen käynyt Punavuoressa pari v sitten niin oli hyvä. Siellä on myös ollut hyvä lounasbuffet!
  8. Relove – Kivan fiiliksen kahvila (+ kirpputori) Töölössä! Smoothieita, raakaherkkuja, leipiä, valmiita lounasannoksia ja hyvää kahvia! Varma valinta Töölön suunnalla. Tämä ja Rawn More ovat Töölön torin molemmin puolin.
  9. Kuuma – Täällä olen käynyt vain aamiaisella, mutta se on erittäin hyvä (sekä instagram ystävällinen -hehheh, tosin niin monet muutkin tällä listalla). Kuuma on varmasti Punavuoren suosituimpia kahviloita ja täällä kannattaa syödä ainakin avokadoleipä!
  10. Factory Kamppi – Paljon perinteisempi vaihtoehto kuin kaikki ylempänä, mutta ihan hyvä salaattivitriini / lounasbuffet (kotiruokaa) vaihtoehto. Factory löytyy myös ainakin Aleksilta. Salaattia saa ala carten lisäksi aamusta iltaan ja valikoima on hyvä sekä istumapaikkoja muihin listalla oleviin verrattuna paljon. Ainoat pikku miinukset salaattipohjasta (pelkkä jäävuorisalaatti) sekä ei-niin-laadukkaasta kahvista.

 

Tässä ensimmäisenä mieleeni tulleet kahvilat! Näistä kaikista löytyy siis myös vege -vaihtoehtoja. Muutama uudempi paikka on käymättä ja tämän listan lisäksikin on varmasti hyviä paikkoja, mutta näissä olen käynyt itse eniten viimeisen vuoden aikana. Kesäisistä kahviloista ihania ovat myös Eiran rannan kahvilat (Löyly, Birgitta, Carusel..) sekä esim. Korkeasaaren kahvila Mustikkamaalla.

Vinkkaa ihmeessä kommentteihin oma lempipaikka tai kerro mitä tykkäsit, jos kävit jossain listalla olevista! 🙂

Ihanaa torstai-iltaa ja kesäisen viikon jatkoa

Eevsku

 

ps. Summer Boost -valmennuksen huippu kesätarjous enää viimeiset 3 päivää! Lue lisää täältä.

Muut nettivalmennukset starttaavat elokuun puolella! Pysy kuulolla. 🙂

 

Edellinen teksti: CALIFORNIA ROADTRIP TIPS
Seuraa myös:
Instagram
Facebook
Youtube
Podcast
Snapchat: eevsku

2 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*
*