fbpx

 

*Kaupallinen yhteistyö Suomen Latu

 

KOTOISIN KESKELTÄ METSÄÄ, METSÄJOOGA JA SAUNA

Kun minulta kysytään mistä olen kotoisin, vastaan monesti, että ”keskeltä metsää Itä-Suomesta”. Ja tuo on lähes kirjaimellisesti totta, sillä olen syntynyt ja elänyt elämäni 10 ensimmäistä vuotta pienessä kylässä Savonlinnan lähellä. Ja tuonne pieneen kylään Savonrannalle ajaessa tuntuu todella, että menet keskelle metsää. Se on muuten mielettömän kaunis paikka vaikkakaan siellä ei nykyään juuri mitään ole (tai ei nyt ehkä koskaan ole hirveästi mitään ollut, mutta nykyään vielä vähemmän). Paikka metsien ja Saimaan järvien keskellä. Sieltä minä olen kotoisin. Se on yksi syy, miksi jalkani ovat aina juurtuneet syvälle maahan.

Ja ehkä myös siksi koen olevani luonnossa kuin kotonani. Luonto palauttaa minut aina parempaan tasapainoon ja saa olon tuntumaan rauhalliselta, varmalta ja onnelliselta.

”Luonto pyrkii aina tasapainoon ja kun sinä menet sinne, tasapainottaa se sinutkin.” Näin sanoi heti aluksi ihanan metsäjoogan ohjannut Nina meille reilu viikko sitten, kun aloittelimme Nuku yö ulkona -teemaista päiväämme Liesjärven kansallispuistossa. Nuo sanat resonoivat todella paljon ja nautin muutenkin hänen tavastaan ohjata – ei kiireellä asennosta toiseen liikkumista vaan hetkessä olemista, rauhallisuutta, hengittelyä ja kehon kuuntelua. Tuollaista jokaisen pitäisi tehdä edes pieni hetki päivittäin. Ja jos mahdollista, niin mennä luontoon.

Sain kutsun tänne reissulle muutamaa viikkoa aiemmin ja tietysti halusin olla heti mukana. Ennen lähtöä en ehtinyt miettiä sen enempää koko reissua, mutta onneksi näillä kesäkeleillä yön yli metsäreissulle ei tarvinnut varautua mitenkään kovin erikoisesti. Oli minulla silti mukana villasukat, kevyt talvitakki ja pipo.. Eikä kyllä ollut yhtään liioittelua, sillä illalla alkoi kuitenkin jo viilenemään aika paljon!

Matkattiin Tammelaan yhdessä Annin ja Saran kanssa sekä vastassa meitä Liesjärvellä oli Eeva ja Mikko. Tästä jengistä oli hyvä fiilis ja meillä riitti juttua koko ajan vaikka en ollut tavannut ketään ennen. Ensin päästiin tutustumaan Korteniemen perinnetilaan, sitten meillä oli tuo jo mainitsemani metsäjooga, jonka jälkeen päästiin saunomaan ja uimaan. Viimeistään tuossa vaiheessa oli kaikki stressi ja työasiat pyyhitty pois mielestä ja oli ihana nauttia vain siitä hetkestä, rauhasta, luonnosta ja hyvästä seurasta.

 

 

NUKKUMAPAIKKAAN MELOEN, KOULUSSA ERÄILY JA METSÄHOTELLIT 8.9.

 

Illan ohjelmassa oli saunomisen jälkeen siirtyminen meloen meidän yöpymispaikkaan, telttojen pystytys ja ruokailu ennen nukkumaanmenoa. Melominen ja teltan pystytyskin olivat yllättävän hyvin mielessä vaikka niitä ei ole tullut nyt vuosiin harrastettua. Lapsena olen kyllä nukkunut paljonkin teltassa ja viimeiset teltta-/eräilyreissut olivat Vierumäellä koulussa ollessani. Halusin haastaa koulussa itseäni ja ottaa pakollisten eräilyjen lisäksi valinnaisen outdoor -kurssin, jossa kävimme mm. koskimelontareissulla ja merimelomassa, jolloin telttailtiin pari-kolme yötä metsässä ilman mitään ylellisyyksiä – käytössä ei siis ollut edes ulkovessaa. Reissusta hauskan teki tuolloin hieman haastavat kelit, sillä olimme reissussa loppusyksystä ja alkoi olemaan hieman viileää, varsinkin kun sattui sateiset ja tuuliset kelit. Silti huippumuistoja olen todella iloinen siitä, että valitsin tuon kurssin ja menin oman mukavuusalueen ulkopuolelle! Vaikka rakastankin siis luontoa ja metsää, niin samalla inhoan sitä jos on kylmää, märkää ja epämukavaa. Reissut ovat kaikesta huolimatta ikimuistoisia ja etenkin huippuporukan ansiosta.

Koulun eräilyjen jäljiltä ei ole tullut oltua metsässä yhtään yöreissua ja oli kyllä kiva päästä katkaisemaan tuo tauko. Se muistutti minua siitä, kuinka paljon kaipaan välillä luontoon ja pisti miettimään sitä, millaisia valintoja haluan tehdä sen suhteen tulevaisuudessa. Olen haaveilllut vaellusreissusta jo pidemmän aikaa, mutta en ole saanut tätä vielä ajatuksen tasoa pidemmälle. Ehkäpä lähitulevaisuudessa näin käy – tämä yö ulkona pisti niille ajatuksille ainakin vähän vauhtia.

Suomi on täynnä upeaa luontoa ja paikkoja, johon on helppo lähteä telttailemaan. Vuosittain vietetään Nuku yö ulkona -tapahtumaa, joka on tänä vuonna 8. syyskuuta. Jos sinulta ei löydy omaa telttaa tai et yhtään tiedä mihin voisit mennä yöksi nukkumaan, on tapahtumapäivänä helppo aloittaa ilmaiseksi järjestetyistä metsähotelleista! Metsähotellien paikkavaraukset ovat auki, joten niitä kannattaa käydä kurkkimassa heti jos haluaa saada sieltä paikan itselleen. Ihana matalan kynnyksen mahdollisuus kokeilla pitkästä aikaa tai ensimmäistä kertaa yön yli ulkona nukkumista! Ja osallistu ihmeessä vaikka kotipihalla – nyt on hyvä hetki kaivella telttaa ja makuupussia varastosta ja valmistautua tuohon (tai vaikka nukkua jo useampi yö ulkona ennen sitä!).

Lue lisää tapahtumasta ja metsähotelleista tästä.

Ulkona ja luonnossa oleminen tekee hyvää meille kaikille. Sen jo tutkimuksetkin todistavat, mutta ennen kaikkea sen voi todistaa menemällä ulos. Edes hetkeksi ja mahdollisimman usein! Puhelimet pois ja hengitä hetki raikasta ilmaa sekä tarkkaile ympärillesi. Se tekee ihmeitä.

Ja jos nukut yön ulkona 8.9. (tai muutenkin), niin tägää ihmeessä #nukuyöulkona ja näin voimme inspiroida toinen toistamme tekemään samoin.

Omat yöunet jäi ulkona vähän vajaaksi aikaisen aamuherätyksen vuoksi, mutta inspiraatiota ja hyvää fiilistä jäi tuosta kaikesta senkin edestä. Olisin voinut jäädä useammaksikin yöksi! Kiitos Eeva, Mikko, Anni ja Sara sekä Suomen Latu ihanasta reissusta! Ihana muisto tälle kesälle ja oma mökkikuume / oman pihan kuume / vaellusreissu haaveilu jatkukoon.

 

Kuka aikoo nukkua yön ulkona?!

 

Ihanat mimmit ♥ Kiitos kuvausavusta Eeva ja Sara. Käykää muuten ihailemassa molempien mielettömän kauniita instagram -feedejä! Ja jos luontoinspistä kaipaa lisää, niin sitä löytyy Eevan profiilista. Kun näin ensimmäisen kerran niin olin vain että WAU! Ja tietenkin Annia pääsee kuuntelemaan taas radio suomipopin aamulypsyissä!

 

 

Nyt voisinkin ottaa pienen toimistobreikin ja lähteä ulkoilemaan. Ihanaa päivää!

Eevsku

 

 

_____________________________________________________________________________

 

EDELLINEN TEKSTI:

TARINA ALIPALAUTUMISESTA, BURNOUTISTA JA AINEENVAIHDUNNAN HÄIRIÖISTÄ

Seuraa myös:
Instagram
Facebook
Youtube
Podcast
Snapchat: eevsku

Total
51
Shares

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*
*