fbpx

 *Kaupallinen yhteistyö Huawei 

Sain kesällä ehdotuksen testailla Huawein kesällä julkaistua uutuus läppäriä, Matebook X Pro :ta. Ensin mietin, että eieiei en ole valmis luopumaan/ vaihtamaan macbook pro:tani toiseen. Sehän toimii niin hyvin – ei jumita, aukeaa nopeasti, akku on hyvä ja kulkee helposti mukana. Vastareaktioni oli hyvin samantyylinen kuin muutama vuosi sitten, kun minulle ehdotettiin puhelimen vaihtoa iphonesta toiseen. En ensin ollut valmis siihen ollenkaan ja nyt lopulta olen ollut tyytyväinen vaihtoon. Aluksi oli opettelemista uuden käyttöjärjestelmän kanssa, mutta oikeastaan se oli myös hauskaa vaihtelua. Ehkä juuri tuon kokemuksen takia olin valmis antamaan Huawein Matebook X Pro :lle mahdollisuuden.

Kerrotaas nyt ensin hieman faktoja Matebook X Pro :sta ja sen jälkeen kerron omia kokemuksiani sen käytöstä. Tämä malli julkaistiin nyt elokuussa 2018 ja on selkeä iso kilpailija macbook pro :lle – eikä pelkästään edullisemman hintansa vuoksi vaan myös siksi, että tässä on erittäin kattavat ominaisuudet ja jopa joitakin enemmän kuin macbookissa. Itsehän en niinkään noista prosessorien koosta ja sellaisista teknisistä ominaisuuksista ole kiinnostunut, mutta aika tärkeitähän ne on jos vertailee ja tekee valintoja eri laitteiden välillä.

Tässä siis jotain perusfaktoja koneesta niistä kiinnostuneille

 • Matebook X Pro:ssa on näytöstä tehty mahdollisimman suuri koneen pinta-alaan nähden, FullView näyttö kattaa 91% koko 13″ näytöstä
 • 3K LTPS näyttö on kosketusnäyttö ja erittäin kestävää Corning Gorilla lasia (no tämä piti kyllä luntata pariin kertaan heh)
 • Windows 10 käyttöjärjestelmä
 • Näyttö tukee erittäin laadukasta kuvaa ja värimaailmaa (myHD ja 4K)
 • Kone on tehty mahdollisimman kevyeksi (1,33kg) ja kompaktiksi (takaa 14,9mm paksu ja edestä 4,9mm) sekä tietysti tyylikkääksi
 • Akun kesto: 15h nettiselailua, 14h toimistotyötä, 12h videoiden katselua
 • Nopea käynnistys (1,9 s lepotilasta tai 9 s sammutetusta) iiris- ja sormenjälkitunnistimilla (tai salasanalla)
 • Iso roisketiivis ja taustavalaistu näppäimistö
 • Näppäimistöön ”piilotettu” kamera, jonka saa halutessaan esille – ei tarvitse pelätä jonkun salakuvausta :’D
 • USB-A ja USB-C portit sekä kuulokkeiden paikka
 • Intel® Core i7 8550U / i5 8250U prosessori
 • Dolby Atmos -äänentoistojärjestelmä
 • Huawei Share -toiminto

Lisää koneen ominaisuuksista ja faktoista voit lukea Huawein sivuilta tästä.

Oma tähänastinen kokemus Matebook Pro X :stä

En ole vielä konetta käyttänyt hirveän kauan, mutta jo nyt pystyn sanomaan, että tässä on todellakin kilpailija macbookille. Varsinkin siinä, että näistä edullisimman saa hintaan 1399e ja kallein 1899e, kun taas esimerkiksi macbookissa taitaa hinnat vastaavissa uusissa koneissa olla n. 500e korkeammalla. En ole missään nimessä macbookia vastaan edelleenkään, mutta tarkoituksena onkin tuoda esille näin hyvä kone, joka kilpailee samassa sarjassa, mutta edullisemmalla hinnalla.

Kirjoitan vielä koneesta ja käyttökokemuksestani uudelleen ensi kuussa hieman pidemmän kokemuksen jäljiltä, mutta tällä hetkellä plussia ja miinuksia ovat:

Plussaa

 • Koneen toimivuus ja nopeus sekä ulkonäkö ja keveys
 • Kosketusnäyttö !! Tämä on erittäin kiva lisäominaisuus
 • Käytön helppous vaikka vaihtoikin käyttöjärjestelmästä toiseen
 • Erittäin hyvä näyttö ja tuo melkein koko rungon pinta-alan täyttävä koko tuo kivaa laajuuden tuntua
 • Screenshare toiminto, joka toimii meidän uuden telkkarin kanssa täydellisesti yhteen (macbookin kanssa ei) -> eli saan koneen näytön näkymään tv:n näytölle jos haluan katsoa jotain tietokoneen videoita tms. isommalta näytöltä
 • Hyvä näppäintuntuma ja toimivat pikavalinnan (samoja kuin macbookissa)

Miinusta

 • Se, että pitää siirtää vanhan koneen jäljiltä ohjelmat ja salasanat uuteen koneeseen heh :’D
 • Koneessa ei ole muistikortin paikkaa, tosin ei ole macbookissakaan -> erillinen adapteri/usb muistikortinlukija sille
 • Enpä vielä ainakaan keksi muuta!

Kirjoittelen tästä tosiaan vielä uudelleen hieman pidemmän testailun jäljiltä ja katsomaan miltä sitten vaikuttaa, mutta ainakin tällä kokemuksella uskaltaisin kyseistä mallia suositella! Minulle tietokone on todella tärkeä työväline ja sen tulee toimia moitteettomasti työkäytössä, joten standardit ovat sen suhteen korkealla. Jos tulee kysyttävää koneesta, niin pistä vaikka kommenttiboksiin tulemaan! 🙂

Eevsku

 

 

_______________________________________________________________

Edellinen teksti: 5 vuotta yrittäjänä

Seuraa myös:

Instagram

Facebook

Youtube

Podcast

Snapchat: eevsku

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*
*