fbpx

Kuvausavusta kiitos Siiri Saarela, edit by me 

 

Mitä sinulle tarkoittaa varmuus eri tilanteissa?

Päätin kirjoittaa aiheesta kaupallisessa yhteistyössä Rexona Finland :in kanssa ja vaikka onkin kyse deodorantista, niin aloin pohtimaan asiaa monelta muultakin eri kantilta kuin siltä, että varmuus tulisi kainaloiden freesinä pysymisestä eri tilanteissa. Vaikka ainakin itse voin sanoa sen vaikuttavan omaan varmuuteen tai ehkä ennemminkin hyvään freesiin fiilikseen ? Toki treenatessa kainalot saavat hikoilla, mutta onhan se mukavampaa jos ei metrien päähän haise hiki varsinkin jos treenaa muiden kanssa  ja etenkin sisätiloissa. Tai jos on päällä kerrankin se ihana vaaleanharmaa trikoopaita tärkeässä tapaamisessa/ ekoilla deiteillä.. Ei nuo tilanteet nyt mitään katastrofeja olisi vaikka deo pettäisikin, mutta aina himpun verran kivempi jos ei! 😀

Muistan kyllä teininä hikoilun varsinkin treenien ulkopuolella olevan sellainen asia, jonka koki epämukavana ja se vaikutti silloin varmasti myös itsevarmuuteen. Minulla ainakin teini-ikäisenä hormonien buustautuessa myös hikoilu lisääntyi paljon, joka oli hieman noloa yläasteikäisenä. Nykyään tuollainen ei olisi mikään iso ongelma (ja hikoilu on ylipäänsä täysin normaali asia), mutta teini on teini ja siinä iässä kaikki ulkonäköön liittyvät haasteet tuntuivat todella isoilta. Suurempi hikoilu onneksi tasoittui hormonienkin tasoittuessa, mutta kyllä minä edelleenkin hikoilen aika paljon. En tosin koe sitä enää huonona asiana vaan mietin, että kiva kun kroppa toimii. Ja onneksi on hyviä dödöjä, kun niille on tarve.

Myönnän kyllä (ja olen sen sanonutkin), että haluaisin kosmetiikkatuotteissa ja myös pesuaineissa vaihtaa luonnollisempaan mahdollisimman paljon. Ja sitä olenkin tehnyt niiden tuotteiden osalta, missä se on ollut järkevää, kuten ihon pesu ja kosteutustuotteet sekä kodin pesuaineet. Se missä se ei suurilta osin ole vielä ainakaan ollut järkevää ovat nimenomaan deodorantit / antiperspirantit ja hiustuotteet, varsinkin hoitoaineet. Olen kokeillut niin monet luonnollisemmat deodorantit ja vastaavat versiot läpi, enkä ole itselleni ainakaan löytänyt vielä yhtään sellaista, joka toimisi. Sama homma hoitoaineiden kanssa – ne eivät vain ole riittäviä ainakaan tällaiseen pitkään ja paksuun tukkaan.

Joten perusdödö it is ja näissäkin on kyllä niin paljon eroja! En tiedä ovatko nämä vuosien varrella kehittyneet todella paljon vai onko kehoni vain muuttunut, mutta nykyään tätä ei tarvitse lisätä paljoa ja ne pitävät kyllä yleensä koko päivän. Erityisesti tämä Rexonan uusi Maximum Protection roll-on muodossa on ollut uusi lempparini tilanteisiin, joissa hikoilee erityisen paljon.

 

No mutta jos ei puhuta kainaloiden hikoilemisesta, niin varmuutta minulle ainakin luovat eri tilanteissa (varsinkin kilpailutilanteet, isolle yleisölle esiintyminen, kameroiden edessä oleminen…):

 

 • Usko itseeni ja siihen, että osaan/ pystyn kyllä
 • Tuohon liittyen, mutta tärkeä huomio silti: positiivinen sisäinen keskustelu itsensä kanssa
 • Rauhallisesti hengittäminen ja hengitykseen keskittyminen
 • Fiilistä nostattava tai tarpeen mukaan myös rauhoittava musiikki
 • Läheiset ihmiset ympärillä tai vaikka edes puhelimen päässä
 • Ymmärrys siitä, että epäonnistuminen ei haittaa ja on jopa erittäin tarpeellista oman kehityksen kannalta!
 • Kun nukkuu hyvin, syö terveellisesti ja liikkuu, olo on parempi, varmempi ja se varmasti myös silloin tuntuu siltä
 • Varmuutta lisäävien kirjojen lukeminen / ajatusten kuunteleminen
 • Hyvin levännyt, treenannut ja syönyt olo = hyvinvoiva fiilis!
 • Hyvä, mutta rento valmistautuminen etukäteen ja usko siihen, että se menee hyvin vaikka aivan eri tavoin kuin suunnitteli
 • Huumori ja itselleen nauramisen taito 🙂 Tämä jopa ehkä tärkeintä! Jos osaa suhtautua itseensä ja mahdolliseen mokaamiseen rennosti, niin turhat paineet katoavat

Sisäinen hyvä olo ja varmuus huokuu ulospäin, joten siksi ensimmäisenä tuli mieleen niitä asioita, jotka tulevat sisältä, mutta toki varmuutta lisäävät myös ulkoiset asiat. En itse koe, että se vaatisi mitenkään ”paljon”, mutta minulla on varmin olo silloin kun näytän itseltäni ja olen ylpeänä sellainen kun olen. Eli myös mukavat, hyvin istuvat ja itseä miellyttävät vaatteet lisäävät myös itsevarmuutta.

 

 

Mitkä asiat tuovat sinulle varmuutta?

Kommentoi alas ja osallistut kilpailuun, jossa voit voittaa itsellesi ja ystävälle Rexona -tuotepaketit. Kilpailu päättyy 7.9. ja voittajalle ilmoitetaan sähköpostitse – jätäthän siis kommenttia kirjoittaessa myös sähköpostisi! EDIT: Onni suosi Krisseä, sinulle on laitettu sähköpostia! Kiitos kaikille ihanista kommenteista!

Eevsku

 

 

 

_______________________________________________________________

Edellinen teksti: Kaikki tai ei mitään
Seuraa myös:
Instagram
Facebook
Youtube
Podcast
Snapchat: eevsku

37 kommenttia

 1. Minulle varmuutta tuo liikunta, positiivinen asenne sekä läheiset jotka tukee!

 2. Kun osaat ja pärjäät töissä hyvin. Myös kiitoksen saaminen välillä buustaa itsevarmuutta. Tiukoissa tilanteissa ja helteillä dödön pitävyys on tärkeää, itse joutunut tänä kesänä pettymään ainakin pariin otteeseen.

 3. Saan varmuutta perheestä ja ystävistä, liikunnasta ja ennen kaikkea kaikenlaisista kokemuksista ihmisten kanssa. Myös muiden kannustus ja omat onnistumiset tuovat itsevarmuutta

 4. Mulle varmuutta tuo ensinnäkin se, kun uskaltaa ylittää itsensä esimerkiksi liikunnassa. Onnistuminen missä vain asiassa tuo aina lisää sekä varmuutta että varsinkin rohkeutta kokeilla uusia asioita!

 5. Liikunta ja hyvä olo tuovat minulle varmuutta, tietenkin lisäksi myös ystävät ja perheen kannustukset 🙂

 6. Minulle itsevarmuutta tuo omat onnistumiset, epäonnistumiset, uusien asioiden kokeilu ja se että saan olla oma itseni

 7. Terveet ihmissuhteet ja elämäntavat tuovat minulle itsevarmuutta kun tukiverkosto ja muu perusta ovat kunnossa, on helppo uskoa itseensä ja muihin ☺️

 8. Hyvä olo ja omat hyvä onnistumiset.
  Olet inspiroiva ja tekstejäsi kiva lukea!
  Aurinkoista syksyä

 9. Nimenomaan hyvä ja rauhallinen oma sisäinen olo, joka koostuu jo kirjoittamistasi seikoista, riippuen päivästä ja suorituksesta 🙂

 10. Itsevarmuutta luo rohkeus kokeilla uusia juttuja ja huomata onnistuvansa tai jos epäonnistuu niin siitäkin oppii aina jotain uutta jota voi myöhemmin hyödyntää.

 11. Kun taustat on kunnossa; tasapainoinen elämä, hyvä arkirytmi ja ympärillä luotettavia ja tukevia ihmisiä – on helppo saada varmuutta astua oman mukavuusalueen ulkopuolelle ja haastaa itseä! Oma sisäinen asennoituminen etukäteen, että pystyn tähän – mitä ikinä on suunnitteilla! Onnistumisen kokemukset tukevat kehittymistä, muistaen kuitenkin että ei pidä ottaa liian vakavasti jos ei aina onnistu.

 12. mulle itsevarmuutta tuo tutut ihmiset, se etta on paalla kivat vaatteet ja se etta on nukkunut tarpeeksi -> energinen ja iloinen fiilis. onnistumisen tunteet tuo kans itsevarmuutta.

 13. Liikunta, hyvä olo sekä kaikenlainen kannustava palaute tuovat varmuutta. 🙂
  Aurinkoista syksyä!

 14. Muiden tuki, onnistumiset, mukavat vaatteet, puhdas ja hyvä olo, sekä se, että muistaa muiden ihmisten mielipiteiden merkityksettömyyden ulkonäöstä.

 15. Yksinkertaisesti usko itseensä ja siihen että asiat järjestyy niinku pitääkin!

 16. Varmuutta tuovat julkisten palvelujen toimivuus, taloudellinen turva ja läheiset.

 17. Varmuutta tuovat perhe ja läheiset sekä liikunta, joka auttaa jaksamaan. Myös ihan tavalliset arjen rutiinit tuovat varmuutta.

 18. varmuutta minulle tuovat kannustavat ystavat, mukavat vaatteet ja esim. usko itseensa

 19. Liikunta, oman itsensä ylittäminen ja läheisten antama tuki ja tsemppaus!

 20. Mulle varmuutta tuo onnistumiset ja itsensä haastaminen. Kaikki ei ole kivaa tai helppoa mutta haasteista ja epäonnistumisista selviytyminen ja niistä oppiminen lisää varmuutta; oli kyse sitten töistä, treenistä tai parisuhteesta. Totta kai myös huikea ja kannustava lähipiiri: työkaverit, ystävät ja perhe lisäävät varmuutta!

 21. Varmuutta mulle tuo liikunta, ihanat ihmiset ympärillä ja rutiinit 🙂

 22. Erilaisissa tilanteissa varmuutta tuo tieto siitä, että vaikka epäonnistun, olen yrittänyt parhaani. Uusiin tilanteisiin hypätään sitten rohkeasti yhtä kokemusta rikkaampana! 🙂

 23. varmuutta tuovat liikunta,hyvä olo, ihanat ihmiset ympärillä,rutiinit.. ainakin nämä 🙂
  ihania tekstejä sinulla blogi täynnä!

 24. Liikunta, riittävä uni ja kokonaisvaltainen hyvinvointi tuovat minulle varmuutta!

 25. Itsevarmuutta minulle tuo ensinnäkin kokonaisvaltainen hyvinvointi ja hyvä olo! Kun on kaikki osa-alueet sopivassa balanssissa, niin kaikki muukin lutviutuu siinä sivussa mallikkaasti. Toki hyvä dödö tuo vielä pientä extraa itsevarmuuteen 😉

 26. Terveys, turvallisuus, läheiset ihmissuhteet, kaikin puolin hyvä olo

 27. Hyvä olo sisäisesti että ulkoisesti. Kiittäen kauniisti itseään ja elämää ylipäätänsä. Tässä hetkessä olemista.

 28. Riittävä uni, liikunta ja monipuolinen ravinto. Toki tärkeätä on rauhoittuminen ja tsemppauskin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*
*