fbpx

Kuvat Anne Barck

*Kaupallinen yhteistyö Puhdas+

 

Blogin ja podcastin kanssa on ollut vähän taukoa kilpailukaudestani johtuen, mutta nyt palataan taas pikkuhiljaa tännekin takaisin! 🙂 Aloitetaan ensin ihonhoito -aiheisesta postauksesta.

Ihoon vaikuttavat monet tekijät ja eniten tietysti se mitä syö ja juo sekä kokonaiskuorma/ stressin määrä, kemikaalien määrä, ympäristötekijät, hormonien toiminta sekä suoliston kunto. Nämä tekijät tulisi ottaa ensisijaisesti huomioon jos on jotain ihohaasteita – tiedän tämän hieman ”liiankin hyvin” omakohtaisesti, sillä minulle puhkesi aikuisiän akne noin 1,5v sitten ikäänkuin ”jälkitautina” kroppani palautumis ja aineenvaihdunnan haasteille. Tässä postauksessa en tuosta aknesta/ kasvojen ihosta kerro sen enempää vaan palataan siihen aiheeseen myöhemmin, koska se vaatii ihan oman postauksensa. Tässä postauksessa käyn läpi muun ihonhoidon rutiinejani, jotka ovat kyllä aika yksinkertaiset.

Vaikka ”sisäinen ihonhoito” on tärkeintä, voi ulkoiseenkin ihonhoitoon vaikuttaa. Viime vuosina olen alkanut kiinnittämään huomiota enemmän ja enemmän siihen, että ihollani olisi vain mahdollisimman luonnollista, ainakin sellaisissa tuotteissa missä luonnollisempi vaihtoehto on helppo valita ja tuote on toimiva. Ihan kaikessa en kaikkein luonnollisimpiin vaihtoehtoihin ole pysyvästi vielä päässyt, esimerkiksi hiustuotteissa en ole vielä täysin luonnollisia vaihtoehtoja löytänyt, jotka omille hiuksilleni toimisivat. Mutta tuotteissa on silti paljon eroja ja ainakin luonnollisempia / hajusteettomia vaihtoehtoja voi pyrkiä suosimaan ja näin välttää turhaa kemikaalikuormaa sekä myrkkyjen päätymistä kehoon.

Luottokosmetiikkaani kuuluvat ehdottomasti hyvä ihoöljy ja voide, jolla saa tarvittaessa kosteutta esim. huuliin ja käsiin. Kesällä jälkimmäiselle ei ole niin paljoa tarvetta kuin talvisin, mutta ihoöljy on silloinkin erittäin hyvä ja tietysti aurinkovoide. Toki aurinkovoide on ajankohtainen suomalaiselle myös talvikaudella, sillä moni suuntaa katsomaan aurinkoa hieman lähempää. Itsekin luultavasti pistäydyn jossain auringon lähettyvillä alkuvuodesta, nyt loppuvuoden reissu suuntaa nimittäin kohti täyttä kaamosta eli Suomen Lappia! Olen kyllä siitä innoissani vaikka aurinkovoidetta ei mukaan tarvitsekaan pakata. Sen sijaan siellä saa hengittää maailman puhtainta ilmaa ja se jos joku tekee myös hyvää iholle (sekä koko keholle ja mielelle).

Omat ihonhoitorutiinini ovat aikalailla suihkussa jokin luonnollinen pesuaine, jota käytän pääosin vain kainaloiden ja jalkojen pesuun – muuten säästän kehon ihoa liialliselta pesemiseltä. Ihohan on myös täynnä bakteereja ja jos sitä pesee liikaa, peseytyy liian paljon myös bakteereja pois, jotka ovat tärkeitä ihon suojaamisessa. Ajatuksissa on ollut ostaa probioottinen saippua käyttöön, mutta en ole sellaista Suomesta toistaiseksi löytänyt – se voisi tehdä hyvää iholle myös suihkussa! Kuorin ihon suihkussa ehkä pari kertaa kuussa (lähempänä kisoja enemmän) ja kuivaharjaan kun muistan – nuo molemmat tekevät kyllä hyvää, kunhan kuorintatuote on samalla kosteuttava eikä kuivata. Suihkun jälkeen laitan ihoöljyä koko kroppaan. Jos käyn suihkussa aamulla/päivällä niin laitan sitä vain vähän ja taas jos illalla, niin voi laittaa reilummin, kun se ehtii imeytyä yön aikana. Jotkut öljyt eivät imeydy kyllä millään, mutta tästä olen tykännyt myös juuri siksi, että se imeytyy iholle hyvin. Toki tässäkin on varmasti eroja, miten oma iho ottaa öljyn vastaan! Mutta säännöllinen kuorinta + ihoöljyn käyttö tekee kyllä ihosta pehmeän, kimmoisan, terveen värisen ja ottaa myös hyvin rusketuksen vastaan kesäisin.

Täysin luonnolliset ihoöljyt ovat ihan lemppareitani! En ole toistaiseksi löytänyt kropan iholleni mitään parempaa kuin tämä Puhdas+ ihoöljy. Se toimii itselläni kesät talvet ja sillä saa kosteutettua ihon myös kilpailujen jälkeen, kun kisaväri kuoriutuu ihosta ja samalla kuivattaa sen. Joskus laitan myös esim. arganöljyä (tai kookosöljyä) hiusten pituuksiin ennen suihkua/saunaa – annan öljyn olla hiuksissa ja joskus myös hiuspohjassa esim. tunnin ennen pesua.

Valikoimista omat kaksi lempparia, jotka ovat lähes koko ajan käytössä ovat ehdottomasti tämä ihoöljy ja tämä sheabutter huulille/käsille/muihin kuiviin kohtiin – tuo purkki kulkee kätevästi mukana ja on erittäin riittoisa. Käytän toki Puhdas+ valikoimista myös ravintolisiä. Lähestulkoon ympäri vuoden käytössä ovat d-vitamiini, magnesium, omega-3, kuitulisä (sensitive oat -kuitu on super!) ja boulardii/maitohappobakteeri kuureittain tai tarvittaessa. Tällä hetkellä käytän myös aamuisin uutta sport collagen -valmistetta, jossa on kollageeni, msm ja c-vitamiini samassa.

Näitä tuotteita voin suositella lämpimästi niitä jo useamman vuoden testailleena! Jos sinulla on jollekin tuotteelle tarvetta tai haluat antaa jollekin jouluna hyvinvointia edistävän lahjan, niin saat Puhdas+ verkkokaupasta koodilla Eevsku25 alea -25%.

Ja jos olet lähdössä matkalle, niin lue myös tämä Puhdas+ -aiheinen postaukseni! 🙂

 

Toivottavasti tästä postauksesta oli sinulle iloa ja palaamme pian muiden aiheiden merkeissä!

Eevsku

 


 

Seuraa myös:

Instagram

Facebook

Youtube

Podcast

Snapchat: eevsku

Seuraavat valmennusstartit tammikuussa, myynnissä 7.12. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*
*