fbpx

Kuvat Mikko Pekkarinen, Vaatteet Adidas

Palautuminen, uran jatko

Tammikuun loppu on jo käsillä ja itsestäni tuntuu, että vihdoin olen päässyt tähän vuoteen mukaan. Palautuminen viime vuodesta otti oman aikansa ja se toki oli tiedossakin, mutta silti se on aina haastavaa. Ei ole kiva olla väsynyt. Ei ole kivaa, kun ei pysty tekemään asioita normaalia tahtia ja ei ole oma energinen itsensä. Mutta olisi jopa outoa jos sellaista jaksoa ei tulisi, kun kuitenkin kilpailin koko viime vuoden. Olin käytännössä noin 8 kk viime vuodesta kilpailuun valmistavalla kaudella, joka on sekä henkisesti, että fyysisesti tietysti iso stressi vaikka siitä niin paljon tykkäänkin.

Tarvitsin Levin reissun, joulun rauhallisen ajan ja lisäksi vielä oman matkan aurinkoon. Kun on sekä yksilöurheilija, että yksityisyrittäjä, on todella vaikeaa irrottautua vapaampaan moodiin kotona. Rakastan meidän kotia ja täällä on ihana olla, mutta missä tahansa kun viettää liikaa aikaa, on saatava happea. On saatava aikaa, kun kukaan ei vaadi sinulta mitään tai kysele ehdinkö näkemään. Kaikelle kun ei voi enkä tietenkään haluakaan sanoa ei. Enkä halua olla tilanteessa, jossa kivat tapaamiset ja jopa ystävien näkeminen on enemmän rasite kuin lisäenergiaa tuottava asia. Ja valitettavasti välillä se sellaiseksi menee. Niin ison kuorman oma urheilu-ura ja työ välillä tuo. Ja aivan omasta tahdosta, minä olen valinnut tällaisen elämän. Ainakin vielä toistaiseksi. Näin itsekäs, kuin mitä huippu-urheilijan on oltava, en halua olla koko elämääni. Luultavasti en enää ihan hirveän kauaa.

Tuleva kausi ja kilpailut

Siksi tiedän mitä tältä vuodelta haluan ja millaisen tilanteen itselleni tälle vuodelle olen halunnut luoda. Aion panostaa urheilu-uraani ja katsoa mitä saan itsestäni irti. Viime vuosi oli hyvä, kevät etenkin todella hyvä vaikeiden vuosien jälkeen. Mutta tästä vuodesta tulee parempi. Tiedän sen, tunnen sen. Olen nyt palautellut kunnolla ja tulen tekemään kunnon peruskuntokauden ennen kilpailukauden alkua sekä aion valmistautua ensi syksyyn paremmin kuin koskaan ennen. Ja tosiaankin paremmin, laadukkaammin – ei kovemmin. Silloin kun tein asiat ”koviten”, mentiin pää edellä puuhun ja siellä oltiin sitten hetken aikaa. Tuosta kaikesta oppineena tiedän nyt mitä kannattaa tehdä ja mitä ei.

Mutta paremmin aisioita voi aina tehdä. Aion treenata laadukkaammin sekä fysiikan, että vapaaohjelman eteen ja ottaa mukaan vielä spesifimpää apua. Viime vuonna tein asioita todella paljon yksin.. Onneksi oli edes välillä tanssitunteja, ihanat assarini sekä tietenkin avopuolisoni – ilman heitä olisin ollut varmaan 95% ajasta yksin. Sen tajusin etenkin tuossa joulukuussa ollessani todella väsynyt. Olin todella väsynyt myös olemaan yksin asioiden kanssa. Se vain on oma ”selviytymiskeino” ollut vuosia ja siitä on ollut vaikea päästä eroon. Tarvitsen kyllä myös yksinoloa ja en todellakaan kaipaa koko ajan seuraa vaan nautin siitä, että saan touhuta itsekseni. Mutta liika on liikaa. Varsinkin, kun kilpailukaudella touhu menee kovemmaksi ja myös henkisesti raskaammaksi sekä lähes kaikki sosiaaliset tapahtumat karsiutuvat pois. Siinä yksin kaikkea pohdiskellessa saattaa asiat tuntua isommilta kuin ne oikeasti ovat.

Oikeastihan minä en todellakaan ole yksin vaan se on ihan omaa kuvitelmaa ja itse luomani ajatus. Minulla on ihan mieletön tukiverkosto ja sen muistin konkreettisesti myös järjestämälläni kauden päätösbrunssilla joulukuun alussa. Olen opetellut ottamaan enemmän apua vastaan ja rakentamaan tiimiä ympärilleni. Sitä on tehty jo pari vuotta, mutta nyt se pikkuhiljaa alkaa oikeasti konkretisoitumaan ja osaan pyytää enemmän apua. Tiedän, että pärjään yksin, mutta nyt tiedän myös, ettei minun tarvitse. Ja yhdessä on paljon kivempaa! Yhdessä saadaan enemmän aikaan. Lähes kaikessa.

Lähipiirini ja valmentajani lisäksi minulla on upeat pitkäaikaiset yhteistyökumppanini, joiden lähes kaikkien kanssa olen tehnyt jo monta vuotta yhteistyötä ja joita ylpeänä edustan. Kiitos Adidas, Puhdas+, Nocco ja Foodin. ♥ Lisäksi tulen tekemään tänä vuonna pari muuta isompaa yhteistyötä, jotka tulevat näkymään täällä blogissani sekä instagramissa. Vuoden lopulla ajattelin, että tulen tekemään tänä vuonna enemmän videoita youtubeen, mutta nyt kun olen alkuvuoden pallotellut kaikkea olen tullut siihen tulokseen ettei vielä tämä vuosi ole sille hyvä aika. Tulen varmasti tekemään kyllä videoita ja toivon mukaan kunnolla sitten kilpailukaudesta, loppukeväästä marraskuuhun.

Kilpailen siis tänä vuonna ammattilaissarjassa ainakin syyskuussa Arnold Europessa, lokakuussa Lahdessa Nordic Pro:ssa sekä marraskuun MM -kilpailuissa. Tänä vuonna aion olla elämäni kunnossa – niin fysiikan kuin vapaaohjelmankin puolesta. Rakastin viime vuoden vapaaohjelmaani ja se tulee olemaan minulle rakas ikuisesti, mutta tänä vuonna tullaan näkemään hieman uudenlainen versio Eevskusta lavalla. Olen jo nyt super innoissani uudesta teemasta ja tulevasta koreografiasta vaikka sen tarvitseekin olla valmis vasta myöhemmin keväällä.. Tullaan tekemään vapaaohjelmaani yhdessä tankotanssin maailmanmestari Oona Kivelän kanssa ja meillä molemmilla on sopivasti sama tavoite myös tälle vuodelle – olla lajiemme parhaita.

Fysiikan puolesta tulen panostamaan kokonaisvaltaisesti ominaisuuksieni parantamiseen. Isoimpana lihastasapainoon, aineenvaihduntaan sekä palautumisominaisuuksiin. Eilen aloitin juuri peruskuntokauden ja tein ensimmäisen kunnon salitreenin… Ihan liian pitkään aikaan. Ei siksi ettenkö olisi niitä halunnut tehdä, mutta kroppani ei vain ole niitä ottanut vastaan. Tänä keväänä aion rakentaa fysiikkani täydemmäksi ja tiiviimmäksi. Syksyllä tulen olemaan paras mahdollinen versio itsestäni.

Vapaaohjelman ja fysiikan lisäksi fokuksessa on tietenkin myös henkinen puoli ja palautuminen. Niiden suhteen tuntuu, että olen nyt vihdoin löytänyt itselleni sopivia juttuja. Suurin oivallus näissä on ollut luottamuksen uudelleen rakennus – itseeni, kehooni ja muihin ihmisiin. Lisäksi palautumisessa on ollut tärkeimpänä kokonaiskuormituksen parempi hallinnointi, ei:n sanominen ja omien rajojen hyväksyminen sekä avun pyytäminen. On ollut samalla upeaa ja todella vaikeaa tuoda esille oma herkkä, luova, tarvitseva ja haavoittuvainen puoli, mutta se on kuka minä olen. Ja se on suurin vahvuuteni.

Sanoista teoiksi

Minulla on siis tälle vuodelle isoja tavoitteita ja ne tuntuvat hyviltä. Vaikka katse on syksyssä, mennään tietenkin hetki ja päivä kerrallaan. Se on ainut mihin voin vaikuttaa ja haluan nauttia jo näistä hetkistä – kilpailut ovat vain huipennus aina sille itsensä kehittämisen matkalle, jota jokainen kausi on ollut. Kaikki muu seuraa perässä ja sen näkee sitten millä tavalla! Nyt kuitenkin todella tuntuu, että vuosien opettelu asioista on nyt takana ja on aika tehdä sitä, missä olen paras. Elää urheilijan elämää, nauttia treenaamisesta ja mennä kohti omaa visiota siitä, millainen voin parhaimmillani urheilijana olla.

Nyt muutama kuukausi on vielä peruskautta ja se tekee hyvää. Normaalia arkea, tarpeeksi ruokaa, lepoa ja sopivasti kehittävää treeniä erilaisissa sykleissä – ei mitään turhia kikkailuja ja rentouskin on sallittua. Nyt on ollut myös hyvää aikaa hoitaa tämän vuoden työkuvioita kuntoon ja pikkuhiljaa ne alkavatkin olemaan erittäin hyvällä mallilla. Kalenterissani on ”paljon tyhjää”, mutta se ei tarkoita, että minulla ei olisi tekemistä. Päinvastoin. Tekemistä riittää onneksi aina, mutta nyt ne on rakennettu niin, että saan ensisijaisesti elää urheilijan arkeani. Sen hetki on nyt, ei tulevaisuudessa. Aion siis myös pitää kalenterissani sitä tyhjää tilaa, joka on aikaa urheilulle ja palautumiselle sekä sellaisten asioiden hoitamiselle, joita ei tehdä enää kilpailujen ollessa lähellä.

Eevsku Training -nettivalmennukseni pyörivät toki ja mielettömällä meiningillä pyörivätkin! Meillä oli juuri viime lauantaina valmennettavien kanssa treenipäivä, jossa treenattiin kehonpainotreeniä ja inspiroiduttiin tähän vuoteen. Tiivistettynä luentoni sanoma oli se, että ”älä mieti asioita, joita haluat vaan TEE asioita, joita haluat”. Ajatuksista teoiksi. Nyt eikä tulevaisuudessa. Minulla ja meillä on ihan mielettömiä valmennusasiakkaita ja näiden suhteen olen kyllä niin iloinen, että se ydinsanoma tulee valmennuksista läpi. Valmennukset eivät ole mitään kertakäyttökamaa vaan niistä on tarkoitus irrota hyötyä koko loppuelämää varten.

Kevään uusia valmennuksia ja tulevia workshoppeja/ luentoja

  • Uusia valmennusstartteja on taas tiedossa helmikuusta ja meillä tulee myös kaksi aivan uutta valmennusta myyntiin 10.2. Toivottu RECOVERY sekä ACCESSORY. Recovery keskittyy tietenkin palautumiseen ja accessory taas tukiharjoitteisiin, jotka sopivat kaikenlaisen treenin tueksi ja vammojen ehkäisyyn. Näistä tulee lisäinfoa piakkoin! Muutkin valmennukset tulevat myös myyntiin helmikuun lopulla.
  • Lisäksi tullaan haastamaan yhdessä valmentajani kanssa myös miehiä treenaamaan ja tavoittelemaan parempaan hyvinvointia! Tämä valmennus saadaan kasaan helmikuun aikana ja ensimmäinen startti näillä näkymin maaliskuussa.
  • Minulta on tullut myös ihana oma teräksinen juomapullo sekä ekologinen Move To Be Happy -kangaskassi! Nämä tuotteet ovat piakkoin myynnissä verkkokaupassani.
  • Olen lyönyt nyt keväälle/ alkukesään suurimman osan luennoista/ workshopeista, joissa aion olla mukana. Näiden lisäksi pidän toisen treenipäivän valmennettavilleni ja ehkä vielä yhden luennon tai workshopin lisää, mutta muuten en täytä kalenteriani enempää. Lisäksi kesän menee pääasiassa valmistautuessa syksyn kilpailuihin ja tulen pitämään kalenterini hyvin väljänä, eli tule keväällä johonkin näistä tapahtumista jos haluat treffata! Sekä tietenkin syksyllä kannustamaan minua Nordic Pro:hon – tähän tulossa huikea mahdollisuus teille ja siitä lisää lähempänä.
  • Minua voi nähdä ainakin Voima -kahvilassa 14.2. inspiroimassa aamulla klo 8.30-9, huhtikuussa seminaarissa Helsingissä 6.4. sekä Fitness Classic:issa sponsorien ständeillä 20.-21.4. – toukokuun 25. on tulossa workshop & luento Oh My Goodness – kahvilaan ja kesäkuussa on myös yksi toinen kiva tapahtuma Helsingissä. Ja sitten onkin lokakuun alussa NFE ja Nordic Pro! Näistä kaikista, etenkin noista alkuvuoden tapahtumista tulee lisäinfoa pian, sitä kannattaa seurata instagramissani

Toki jotain muutakin tulee matkan varrella mukaan, mutta siinä pääpiirteittäin tätä vuotta syksyyn saakka! Ja vaikka videoita ei tähän alkuvuoteen vielä paljon ehditäkään tekemään (kuin valmennusten puolelle 🙂 ), niin aktiivisimmillani olen tietenkin tuolla instassa ja myös blogi sekä podcast päivittyvät tasaisesti.

Millaisia tavoitteita teillä on tälle vuodelle ja onko ollut käynnistymisvaikeuksia ? Onneksi ikinä ei ole myöhäistä aloittaa ja tämä voi olla uusi tammikuun alku, sitä se on ainakin ollut minulle.

 

Kiitos, kun olet vuodesta toiseen mukana, blogillani lähtee jo 9. vuosi ♥ Tai ihana, että löysit tänne jos olet uusi seuraaja!

Eevsku

 


Seuraa myös:
Instagram
Facebook
Youtube
Podcast
Snapchat: eevsku

Total
34
Shares

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*
*