fbpx

NYT

Olin eilen pitkästä aikaa Turussa kouluttamassa Spartan PT -koulutukseen kehonpainotreeni -osuutta ja vitsi miten oli kivaa! Rakastan opettamista ja se on niin palkitsevaa, kun näkee ihmisten onnistumisia sekä pystyy antamaan jotain uutta.

Olen ollut Spartanin kouluttajana mukana jo vuodesta 2013, mutta nyt viimeisimmästä koulutuspäivästä oli vierähtänyt jo vuosi. Viime vuonna kisaaminen vei suurimman fokuksen ja vaikka toki olen yrittäjä kilpailukaudella, niin silloin pyrin ulkoistamaan ja vähentämään kaiken minkä pystyn. Aina se vain ei ole mahdollista ja aiheuttaa hieman haasteita ja tasapainoilua. Mutta joka vuosi on menty eteenpäin ja se on pääasia!

Perinteiset blogipostaukset ovat jääneet hieman vähemmälle ja nimenomaan siksi, että olen halunnut priorisoida asioita paremmin. Mutta välillä harmittaa ettei ole ollut aikaa kirjoittaa, koska tykkään tästä ja se on niin terapeuttista.. Kirjoitan toki itselleni – aamusivuja tai muita muistiinpanoja, mutta varsinaiset blogitekstit ovat jääneet usein luonnoksiksi. Myös osaksi toki siksi, että suurin osa selailee enemmän instagramia ja siellä minäkin olen aktiivisimmillani. Ja no tietty podcast on vähän vienyt myös blogilta aikaa, mutta hyväkin niin! Koska sinne saa samassa ajassa asiaa niin paljon enemmän. Tekemäni podcast -jaksot ovat olleet todella antoisia, koska palautteen myötä näkee konkreettisesti kuinka kuuntelijat saavat niistä apua ja ajateltavaa.

Tällä hetkellä päällimmäisenä mielessä ovat tietenkin omaan uraan ja urheiluun liittyvät asiat, etenkin palautuminen. Lisäksi olen miettinyt paljon missä näen itseni vuoden tai kahden päästä – aiemmin tuo on ollut todella selvää, mutta nyt en oikeastaan osaa tähän sanoa selvää vastausta. Toki ei tarvitsekaan, mutta tilanne on itselleni jopa hieman outo.

Mielessä pyörii paljon myös terveys, naisten hormonaalinen tasapaino & epätasapaino, ympäristöasiat sekä jopa tulevat eduskuntavaalit vaikka en aiemmin ole ollut yhtään kiinnostunut politiikasta. Ehkä nyt olen siksi, että teemoina on niin paljon itseä koskettavia aiheita, kuten ympäristö ja yrittäjyys.

Nuo teemat ovatkin näkyneet omassa instagramissani, mutta avaan tässä tekstissä yleisellä tasolla kuulumisiani etenkin urheilun ja työn osalta.

PALAUTUMINEN

Olen päässyt taas hyvään treenirytmiin vuoden vaihteen palautumishaasteiden jälkeen. Se toki oli tiedossakin, koska kaksi kilpailukautta putkeen on aina raskas.. Mutta syksyn muutokset sekä kisakalenterissa, että työjutuissa aiheuttivat oman lisätressinsä. Urheilun haasteet ja riskit tiedostan toki ja vaikka asiat tehdään niin hyvin kuin mahdollista, muuttujilta ei voi välttyä. Huippu-urheilu ei ole terveysliikuntaa.

Palautumishaasteet näkyvät minulla eniten unessa, treenien tehoissa, ruokahalussa, mielialassa, hormoonitoiminnassa ja vatsan toiminnassa. Palautumisen kanssa olisi huomattavasti helpompi tasapainoilla ilman urheilutavoitteita, mutta se on asia mikä pitää hyväksyä ja tehdä asiat vain niin hyvin kuin pystyy. Sekä tietenkin kokeilla uusia keinoja palautumiseen jos vanhoilla ei ole päästy toivottuihin tuloksiin.

Nyt ollaan siis palautumisen kanssa taas hyvässä tilassa ja se näkyy kaikissa noissa asioissa, jotka mainitsinkin näkyvän jos palautuminen prakaa. Käyn myös säännöllisesti verikokeissa tarkistuttamassa, että kaikki olisi hyvin – etenkin kilpirauhasarvot, ferritiini ja perus verenkuva kiinnostaa. Nyt taas oma ferritiiniarvo oli hieman pudonnut, joten lisärautaa on taas otettava kuurina.

TREENIKAUSI ja KEHITYS

Nyt on alla pari kuukautta hyvää treeniä ja keho on ollut vastaanottavainen. Menetin varmasti hieman lihasmassaa syksyn kaudella, monestakin syystä, mutta lihasmassan määrässä minulla ei ole koskaan ollut haasteita. Tykkään treenata kovaa ja lihasmuisti toki auttaa paljon. Koen saaneeni jo kaiken mahdollisen menetyksen takaisin ja ehkä jopa kehitystäkin. Olen onnistunut saamaan kehitystä myös kisakausilla aikaiseksi, paitsi aina jos olen vetänyt kaksi (tai useamman, heh..) kauden putkeen. Ei se yhden kauden jälkeen jatkaminen ole suoraan sanoen koskaan ollut mikään huippuveto, mutta on niissä ollut paljon hyvääkin. Jos ei muuta niin henkisen kehityksen kannalta.

Olen tehnyt nyt ns. kovaa peruskuntotreeniä – koko kropalle tasaisesti. Toki minulla on mielessäni kehityskohtia joihin haluan erityisesti panostaa, mutta olen halunnut keskittyä laadukkaisiin treeneihin ylipäänsä. Hyvät oheisharjoitteet ja lämmittelyt, kovat perussarjat treeneissä hyvällä tekniikalla ja keskittyen aina siihen mitä tekee. Ei juurikaan mitään erikoiskikkailuja. Joskus toki on kiva saada treeneihin jotain vaihtelua ja silloin saattaa tehdä jotain ”erikoisempaa”, mutta pääosin keskityn ihan perusjuttuihin. Niitä tekemällä on myös helpompi seurata progressiota.

Vapaaohjelman kanssa onkin sitten aina enemmän tekemistä, mutta se ei kyllä haittaa – päinvastoin. Samalla se on todella haastavaa, mutta kuitenkin antoisaa. Vapaaohjelma on yksi isoin syy itselle, miksi lajia on lähtenyt tekemään ja on edelleen vaikka tykkään treenata myös fysiikkaa.

Vapaaohjelmassa on teema, musiikki ja koreografian perusrakenne aika hallussa, mutta vaatii vielä tooooodella paljon tekemistä ja harjoittelua ennen kuin päästään edes puhumaan ohjelman valmiudesta. Tälläkin kertaa haluan tuoda jotain uutta, ihan erilaista Eevskua kuin aiemmin.. Ja uskon, että siinä onnistutaan!

TYÖT

Tällä hetkellä saan pääosin keskittyä isoihin yritysyhteistöihin, jotka ovat koko vuoden kestäviä sekä tietenkin nettivalmennuksiini ja Eevsku Training -brändin kehittämiseen. Minulla on apuna kaksi assaria, videokuvaaja sekä valmennuksissakin valmentajina toimivat Laura ja Teemu. On ollut ihana pystyä jakamaan yrittäjyyttä hieman muiden kanssa ja tehdä töitä tiiminä. Olen päässyt hyvin eteenpäin sellaisesta ”yksin puurtamisesta” vaikka edelleenkin teen toki paljon asioita yksin.

Yrittäjyys on edelleen kivaa ja palkitsevaa, mutta ymmärrän myös täysin ettei se sovi kaikille. On tässä niin paljon asioita, joita pitää ottaa huomioon ja suurin stressi on alkanut laskemaan vasta nyt vuosien päästä aloittamisesta. Ja työt kulkevat mukana aikalailla aina – on niitä tosi hankala jättää pois täysin, koska kaikki tuloni ovat kuitenkin käytännössä kiinni minusta.

Meillä alkoikin taas uudet valmennusstartit ja haluankin kiittää erittäin paljon jokaista, joka on mukana. Se valinta merkitsee paljon ja tukee minua sekä yrittäjänä, että urheilijana! Sekä myös koko meidän tiimiä. Me tehdään parhaamme, että viedään koko ajan valmennuksia, tuotteita ja koko brändiä eteenpäin. ♥

MUU ELÄMÄ ja VAPAA-AIKA

Mahtuuko elämään muuta kuin urheilu ja työ? Tätä minulta kysyttiin juuri viime viikolla.

Vastaus on kyllä vaikka tottakai elämäni pyörii paljon noiden kahden ympärillä. Mutta mahtuu elämääni myös omaa aikaa, rakkaus, perhe ja ystävät. Ne ovat minulla tärkeitä ja lähimmät ihmissuhteet menevät tietenkin urheilun ja uran edelle. Onneksi he eivät kuitenkaan laita minua valitsemaan näiden väliltä ja tietävät, että olen onnellisin ja itsekin ihmisenä ihanampi, kun saan tehdä sitä mitä rakastan. Minulla on myös ympärilläni paljon ihmisiä, joilla on yhtälailla oma juttunsa, johon he suhtautuvat intohimoisesti.

En todellakaan pidä ihmissuhteita itsestään selvinä ja olen todella kiitollinen jokaisesta ihmisestä, joka on myös pysynyt matkassa mukana vaikka ei ehdi olla niin paljon tekemisissä. Mutta läheisissä ihmissuhteissa olen aina apuna ja läsnä tarvittaessa sekä toimitaan olkapäänä vaikeissa elämäntilanteissa puolin ja toisin. Kaikki läheiseni eivät myöskään valitettavasti ole terveitä ja se on toki asia, joka on aina pieni huolenaihe, mutta samalla sellainen joka on ollut pakko hyväksyä. Asioihin, joihin ei voi itse vaikuttaa, ei kannata liikaa jäädä kiinni.

Vapaa-aika.. Menee aikalailla akkuja lataillessa – joko yksin tai läheisten kanssa. Toki välillä tulee tehtyä jotain ”spesiaalimpaa”, mutta pääosin viihdyn ihan kotona, luonnossa, kahvilassa ystävän kanssa tai perheen luona kyläillessä. Liiallisen vapaa-ajan ongelmaa ei ole, mutta on sitä enemmän kuin oli vielä muutama vuosi sitten. Olen tietoisesti lisännyt kalenteriini aikaa, jolloin ei ole mitään sovittua. Tarvitsen sitä ja se on tehnyt kyllä todella hyvää.

KIITOLLINEN

Rakkaudesta, perheestä, arjesta, ystävistä, työstä, kodista, urheilusta, keväästä.

Palautumiseen tulee edelleen keskittyä – niin henkiseen kuin fyysiseen. Onneksi on hyvä tiimi ympärillä.

Tarkoitus olisi avata enemmän vielä tulevaa kautta, tavoitteita ja kilpailuja tässä lähiaikoina. Katsotaan onko se videon, blogin, podcastin vai instagramin muodossa.

 

Sellaista kuuluu tänne! Hyvää siis ja nautin tästä ”tasaisesta vaiheesta” vaikka mielen päällä onkin paljon asioita.

Mitä sulle kuuluu?

 

Rentouttavaa sunnuntaita ja maaliskuun viimeistä päivää! Ihan älytöntä, että huomenna on jo huhtikuu. Mutta niin ihanaa!

Eevsku

 


 

 

 Seuraa myös:
Instagram
Facebook
Youtube
Podcast
Snapchat: eevsku

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*
*