fbpx

Kuva Mikko Pekkarinen

 

Äänitin eilen toivotun podcast -jakson aiheesta yrittäjyys, urheilu ja opiskelu. Miten näitä voi yhdistää onnistuneesti vai voiko? Jos tuo jakso ja aihe laajemmin kiinnostaa, niin ota myös jakso kuunteluun.

Tässä postauksessa jaan nyt kuitenkin tiivistetysti 5 vinkkiä yrittäjyyteen

 

  1. Kartoita omaa toimialaasi sekä mitä mahdollisuuksia sinulla olisi yrittäjänä. Miten voisit hyödyntää osaamistasi monipuolisesti? Koita miettiä myös boksin ulkopuolelta, eli mahdollisesti jotain sellaista, mitä ei vielä löydy tai vastaavasti miten jonkin asian voisi tehdä vielä paremmin.
  2. Tee liiketoimintasuunnitelma ja ota selvää, voisitko saada starttirahaa tai jotain muuta tukea aloittamiselle. Tee laskelmia ja mieti plan b/c, mutta tekemällä myös oppii eikä kannata liikaa pelätä yrittäjyyteen hyppäämistä! Töitä se vaatii, paljon, mutta jos on niitä valmis tekemään ja aluksi myös niitä ei-kaikkein-kivoimpia -juttuja, niin mahdollisuudet ovat hyvät.
  3. Kirjaa ylös omia vahvuuksiasi yrittäjänä ja mieti myös realistisesti mahdollisia haasteita – oletko valmis tekemään töitä ja varautunut myös siihen, että yrittäjyys ei ole aina ruusuista eikä se ”vapaus” välttämättä koita kovinkaan pian
  4. Hanki hyvä kirjanpitäjä!!! Tämä kohta on ehkä tärkein :’D ja/tai opettele itse kirjanpito todella hyvin (minä en siitä ymmärtänyt mitään aloittaessani ja hyvä kirjanpitäjä on ollut aivan pelastus!)
  5. Sinun täytyy uskoa itseesi ja yritykseesi sekä uskaltaa heittäytyä! Jos mukana on paljon uskoa, intohimoa ja hommaa tehdään sydämellä, pääsee pitkälle vaikka haasteita tuleekin eteen. Ja en sano, että jos niitä tulee eteen, koska niitä tulee aivan varmasti. Niinkuin kaikessa muussakin elämässä!
  6.  Okei oli pakko laittaa kuudes! Koska some. Mieti voisiko somen avulla saada yritykselle näkyvyyttä ja lisää asiakkaita. Ketkä ovat potentiaalisia asiakkaita ja mistä heidät voisi tavoittaa? Minkä ikäisiä he ovat / mitä kanavia he mahdollisesti seuraavat? Vai ovatko he edes somessa – mitä muuta markkinointikeinoa voisit hyödyntää?

 

 

Hyppäsin itse yrittäjäksi tietämättäni hommasta juurikaan, mutta toki minulla oli valmiiksi työtehtäviä liikunta-alalla, joista aloitin. Työnkuvani on muuttunut koko ajan vuosien varrella ja tällä hetkellä olen siinä pisteessä, joka oli haaveeni aloittaessa! Saan urheilla ammattimaisesti ja rahoittaa sen yritykseni kautta – sekä valmentajana (nettivalmennukset ja tuotemyynti sekä satunnaiset koulutukset/workshopit), että sosiaalisen median ”vaikuttajana”. En tykkää tuosta vaikuttaja -sanasta, mutta mennään sillä. Teen kaupallisia yhteistöitä urheilijana ja vaikuttajana omissa some -kanavissani; lähinnä instagramissa ja blogissa tällä hetkellä. Toiminimellä tein 2013-2018 ja viime kesänä perustin ensimmäisen osakeyhtiön sekä viime vuonna pystyin palkkamaan ekan kerran kunnolla apua työhöni (freelancerina assistentti, kuvaaja..).

Mitä haluaisit tietää lisää yrittäjyydestä tai liikunta-alasta/somesta työnä? Urheilun/opintojen ja yrittäjyyden yhdistämisestä kerroinkin enemmän tuossa podcast -jaksossa, josta mahdollisesti tulee vielä toinenkin jakso.

Eevsku Podcast :in löydät sekä Spotifysta, Soundcloudista, että Podcast -appista.

 

Palataan asiaa, ihanaa viikonloppua!

Eevsku

 


 

 

 Seuraa myös:
Instagram
Facebook
Youtube
Podcast
Snapchat: eevsku

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*
*