fbpx

 

Sain eilen yhtäkkiä inspiksen tehdä lasagnea, koska teki mieli kokeilla vähän perinteistä lasagnea terveellisempää ja kevyempää kasvisversiota sekä yllättää Aleksi tekemällä jotain muuta kuin ”kanaa & riisiä” :’D. Kuten olen monesti tuonut esille, niin minä ja me syödään aika simppeliä ruokaa, koska se on urheilun kannalta helpompaa ja vaatii kaupassa käynniltä ja kotona väsäilyltä vähemmän aikaa ja ajattelua. Vaikkakin tämäkin oli ihan supernopea tehdä ja voisi kyllä ottaa tavaksi edes kerran viikossa tehdä jotain erilaista. Ja yleensäkin edes tehdä ruokaa – minä väsään iltaruokaa meillä kyllä paljon harvemmin, mikä on myös ihanaa.

Tykkään kyllä tehdä ruokaa – ja leipoa, mutta ehkä se on osittain vähän jäänyt tämän lajin vuoksi. Kaikenlaista ”kikkailua” voisi toki harrastaa ja tehdä mitä erilaisia ruokia sopien ruokavalioon myös kisadieetillä, mutta helposti sitä jämähtää niihin perusjuttuihin mitä on helppo ja nopea tehdä. Toki kisakauden ulkopuolella tällaisille kokeiluille olisi vielä enemmänkin aikaa, mutta silloin tulee hyödynnettyä myös ulkona syömistä ja käytyä esim. perheen tekemillä dinnereillä – näitä molempia rakastan!

Ja toisaalta tykkään todella paljon ihan niistä perusruoista eikä niitä syödä pelkästään urheilun/lajin vuoksi. Ei todellakaan. Samat ruokailutottumukset tulevat jatkumaan urheilu-uran jälkeenkin, mutta toki juuri niitä ulkona syömisiä ja eri resepteillä kokeilua voi harrastaa vähän useammin!

Välihuomio..

Koska en juuri ole kuvannut reseptejä/ ruokaa blogiini, niin nämä kuvat ovat nyt tällaisiä puhelimella nopeasti räpsäistyjä – ylempi olikin instastoryssa ja alemmat otin, kun Aleksi söi vielä iltapalaksi loput mitä jäi päivältä. Siinä kohtaa ajattelin, että tuo oli kyllä niin hyvää ja moni kysyi instan DM:ssä reseptiä, että pistetään nyt sitten blogiin vaikka kuvat jäi ottamatta :’D Ja ainakin on todella tällainen aito ruokapostaus!

 

NYHTÖKAURALASAGNE

  • Kasviksia; itse valitsin tähän parsakaali (1 kpl) , suippopaprika (1 kpl) , porkkana ( 3 kpl) , sipuli (1kpl)– olisin myös ottanut kesäkurpitsaa ja mietin jopa sen hyödyntämistä lasagnelevyinä, mutta sitä ei ollut meidän lähikaupassa
  • Lasagnelevyjä  1 pkt– käytin gluteenittomia & olisi kiva testata myös esim. vihreistä linsseistä tehtyjä ja noita kesäkurpitsaviipaleita voisi myös testata
  • Tomaattimurska/ paseerattu tomaatti 850g– otin toisen valkosipulilla maustettuna ja enemmänkin olisi meidän vuokaan voinut käyttää
  • 1-2 pkt nyhtökauraa (käytin tomaattiversiota)
  • ruoanlaittoon sopivaa kaurakermaa

Laita uuni 220 asteeseen ja aloita pilkkomalla kaikki haluamasi kasvikset. Pehmensin kasviksia ensin hieman pannulla, eli kasvikset sekä tomaattimurskat laitoin pannulle noin 10-15 minuutiksi sekä lopuksi nyhtökaurat myös sekaan. Sitten vuokaan vuorotellen lasagnelevyjä sekä kasvis-nyhtökaura-tomaattisekoitusta. Myös kaurakermaa laitoin väliin. Meidän vuokaan riitti kaksi kerrosta ja en laittanut lasagnelevyjä päällimmäiseksi. Uunissa ruoka oli reilu 30 minuuttia, jonka jälkeen otettiin ekat lautaselliset, mutta lasagnelevyt ei ollut ihan täysin pehmeitä. Varmaan riippuen siis lasagnelevyistä ja uunista, niin pitäisin ruokaa uunissa 30-45 minuuttia. Parhaimmillaan ruoka oli sitten, kun laitettiin se vielä uuniin jälkilämmöille olemaan. Kasvikset saikin jäädä hieman rapeiksi.

Määriä kannattaa sovittaa omaan uunivuokaan ja tarpeisiin sopivaksi. Kaurakerman tilalla voi käyttää hyvin myös kookoskermaa tai tavallista ruokakermaa jos haluaa. Juustoa en tässä käyttänyt, mutta jos ei kaipaa niin kevyttä versiota, niin sitä sitten päällimmäisenä myös! Mutta tämä maistui kyllä loistavasti ilmankin – meidän molempien mielestä ;p

Toimi myös hyvin vielä myöhemmin jääkaapista lämmitettynäkin! Nauti ketsupilla tai ilman. Tästä satsista riittää varmaan noin 4-5 perusruokailijalle, tai sitten 2-3 isolle nälälle :’D

 

Eikun testaamaan ja kerro miten maistui tai jos tuunailit itse niin mitä kokeilit! 

Eevsku

 

 

Edellinen teksti: Voinko reissata kisadieetillä? Mitä syön ja miten valitsen ruokaa esim. ravintolasta?

 

Kesävalmennukset avoinna nyt!
Lue lisää valmennuksista
 Seuraa myös:
Instagram
Facebook
Youtube
Podcast

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*
*