fbpx

 

Kaupallinen yhteistyö Gigantti

 

Toimin tämän vuoden Gigantti brand ambassadorina ja pääsin nyt testailemaan paria uutuustuotetta Gigantin Smart is Beautiful -kampanjan tuotteiden valikoimista; Oral-B sähköhammasharjaa ja Braun Silk Epil 9 epilaattoria / kauneussettiä. Oral-B:n sähköhammasharjat ovatkin minulle jo tuttuja ja olen käyttänyt niitä vuosia, mutta epilaattori olikin sitten aivan uusi tuttavuus. Näissä molemmissa tuotteissa on laadun lisäksi panostettu myös tuotteiden ulkonäköön, jotta niitä olisi kiva pitää esillä esimerkiksi kylpyhuoneessa tai ottaa matkalle mukaan.

Miksi sähköhammasharja?

Suun hyvinvoinnista ja sähköhammasharjan käytöstä olenkin tehnyt juttua jo aiemmin, mutta tämä on niin tärkeä asia ettei sen kertaamisesta ole kuin hyötyä! Suun hyvinvointi on suoraan linkissä meidän terveyteen kokonaisvaltaisesti vaikka sitä ei välttämättä aina muistaisikaan. Joillakin sairauksilla (kuten diabetes, verisuonisairaudet) on myös löydetty suoraa yhteyttä suun terveyden kanssa.

Suun terveys on vähän samanlainen kuin mikä tahansa muukin terveyden osa-alue – sitä ei meinaa muistaa huomioida niin hyvin ennen kuin tapahtuu jotain huonoa. Eli esimerkiksi tulee reikiä, vihlontaa tai muuta haittaa.

Hampaista ja suun hyvinvoinnista kannattaa kuitenkin muistaa huolehtia joka päivä! Itse olen huomannut sähköhammasharjan käytön aloitettua selvästi sen, että plakki pysyy paremmin pois. Silti käyn kerran vuodessa suuhygienistillä hampaiden putsauksessa sekä kerran 2-3 vuodessa hammaslääkärillä tarkastuksessa.

Minulla hampaat ovat pysyneet ilman reikiä, mutta plakkia kertyy jos ei pese ja lankaa niitä kunnolla. Hammasluuston kunto on myös hieman perinnöllinen, mutta kyllä siihen pystyy itse vaikuttamaan paljon hoitamalla hampaita hyvin sekä tietenkin omilla ruoka- ja juomavalinnoilla! Hampaille ei esimerkiksi tee hirveän hyvää jos syö liian usein tai käyttää paljon happamia juomia.

Oma suunhoito -rutiini

  • hampaiden pesu heti aamulla herätessä sekä illalla ennen nukkumaanmenoa
  • hampaiden lankaus vähintään kerran päivässä (hammaslankatikut on myös käteviä vaikka ei niin tehokkaita) – tämä saattaa unohtua esim. reissussa ollessa, mutta koitan pitää rutiinina koko ajan
  • liiallinen hiilihappojuomien ja sokerin välttäminen sekä tarpeeksi taukoa ruokailujen välillä
  • jos juo happamia juomia tai esim sitruunavettä, voi suuta neutralisoida esim pureskelemalla selleriä – joskus myös purskuttelen ihan vain tavallista vettä jos tuntuu, että haluaa ”neutralisoida” suuta/ hampaita

Tämä kyseinen Oral-B Rosegold minulla on itseasiassa ollut jo käytössä melkein 2 vuoden ajan, mutta vain sen vanhempi malli. Tämä on ollut kyllä ihan lemppari – ehkä juurikin tuon kauniin ulkonäön ja myös kivan matkakotelon vuoksi! Pidän itse sähköhammasharjaa aina myös matkoilla mukana. Tässä kestää hyvin akku yhdelle ihmiselle viikonkin reissulla vaikka pesee aamuin illoin sen 2 minuuttia.

Harjassa on kätevä tärinäohjaus, joka kertoo 30 sekunnin välein, että voi vaihtaa pestävää aluetta suussa. Sähköhammasharjalla kun ei pestä samalla tavalla kuin tavallisella harjalla ”hangaten” vaan sähköhammasharja tekee ”hankaustyön” ja harjaa siirretään pikkuhiljaa hampaalta toiselle – käyden hampaat joka puolelta läpi. Oral-B -harja kertoo myös jos painat liian lujaa (mikä ei ole myöskään hyvä hampaalle), joten on helpompi harjata hampaita juuri oikealla teholla sekä oikea pituus. Ainakin itse pesisin varmaan vain minuutin ajan ilman sähköhammasharjan ohjausta. 😀

Jos haluaa oikein hifistellä ja tykkää puhelin appeista, niin näissä uusissa malleissa saa harjan kiinni myös puhelimen appiin ja sieltä voi seurata omaa harjaushistoriaa sekä käyttää ohjelmaa, joka ”opettaa” pesemään hampaat oikein. Tämä sovellus on erityisen hyvä lasten kanssa, koska se sisältää hauskoja pelejä, joiden avulla voi saada lapsetkin malttamaan pestä hampaita. Eikä siinä vielä kaikki (:’D) – harjassa on 6 erilaista tilaa, joita voi vaihdella itselleen sopivaksi. Käytän itse eniten normitilaa, joskus hellävaraista pesua jos tuntuu, että ikenet ovat herkemmät ja sitten kielen pesu -modea. Muistatko pestä myös kieltä?! Tietysti myös itse harjapää valitaan omille hampaille ja ikenille sopivaksi.

Ps. Nämä Oral-B hammastahnat on olleet ihan parhaita! Pesee hyvin ja jättää freshin tunteen suuhun, mutta ei kuivata tai ole liian voimakas. Näitä ollaan käytetty nyt varmaan sen parin vuoden ajan kun sain näitä testiin ekan kerran viime kampanjan myötä. Ollaan löydetty noita ihan perus ruokakaupoista!

Kurkkaa alekoodi tähän tuotteeseen postauksen lopusta!

 

Epilaattori – YES or NO ?!

No sitten se epilaattori. Minulla ei tosiaan ole mitään aiempaa kokemusta kyseisistä laitteista. Olen itseasiassa käynyt nyt sokeroinnissa parin vuoden ajan ja sitä ennen tai tarvittaessa turvautunut ihan perinteiseen sheiveriin. Jotka eivät kyllä tee iholle kovin hyvää ja onhan se jatkuva sheivaaminen ihan älytöntä!

Pakko tähän väliin heti myös sanoa, että en missään nimessä sano, että karvoja olisi pakko ajella! Ei missään nimessä – tämä on henkilökohtainen asia ja jokaisen oma mieltymys mitä asian suhteen haluaa tehdä. Itselläni kuitenkin karvat kasvavat aika nopeasti ja ovat tummia, joten en niitä halua kainaloissa, säärissä ja bikinialueella pitää. Sen sijaan esim. reisien tai käsivarsien karvoja en ole ikinä ajellut, koska ne ovat vaaleita ja ohuita eivätkä minua haittaa. Onhan tämä naisten karvojen poistaminen ja siihen käytetty aika ja raha tavallaan vähän älytön kulttuurin luoma asia, mutta en koe itse sitä niin vaikeaksi asiaksi ja oloni paremmaksi ilman niitä, joten näillä mennään! Jokainen tehköön tämän asian suhteen mitä haluaa. 🙂

Mutta takaisin epilaattoriin. Itseasiassa täytyy sanoa, että tämä ”ensimmäinen kerta” oli todella positiivinen yllätys! En jotenkin osannut ”pelätä” laitetta ennen kuin menin lukemaan netin eri palstoja ja siellä osa pelotteli kuinka älyttömän kivuliasta touhu olisi. Toki osa myös myönsi käyttämiensä laitteiden olevan jo sen verran vanhoja, että ehkä nämä uudemmat tosiaan hoitavat hommat hieman nopeammin ja kivuttomammin.

No mitään täysin kivutontahan se ei kyllä ollut, mutta sokerointiin tottuneena en kokenut sitä myöskään todella epämiellyttäväksi puuhaksi. Kuten sanoin, käyn pääosin sokeroinnissa, mutta kokeilin nyt epiloida kainalot ja sääret noin kolme viikkoa sokeroinnin jälkeen, joka on ollut minulla normaali sokerointiväli. Etenkin säärten epilointi sujui hyvin vaikka joitakin kohtia pitikin käydä useampaan otteeseen läpi. Samoin kainaloiden epilointi oli yllättävän helppoa – ainoa haastava kohta omalla kohdalla oli ”kainalokuoppa”, josta oli vaikeampi saada epilaattoria menemään tasaisesti. Sinne jäikin muutama karva, jotka pyysin ottamaan sokeroinnin yhteydessä pois, sillä kävin kuitenkin sokeroinnissa bikinialuetta varten – sitä en itse halua alkaa epiloimaan ainakaan ennen kuin epilointi on tutumpaa hommaa.

Mutta täytyy sanoa, että kainaloiden ja säärien jäljestä jopa kosmetologini oli positiivisesti yllättynyt! Tämän avulla voin nyt itse epiloida tarvittaessa kainaloita ja sääriä eikä tarvitse turvautua sheiveriin edes matkoilla tai ”hätätilanteessa” (kuten kuvaukset) :’D Epilaattori jää siis käyttöön pienestä epäilyistä huolimatta. Säästää myös vähän rahaa, kun sokerointiväli pitenee/ tarvitsee ainoastaan välillä tai biksualueelle.

Kokeilin epilaattoria sekä kuivalle iholle (sääret), että suihkussa. Tämä kyseinen malli Braun Silk Epil 9 on myös vesitiivis ja toimii akulla eli langattomana. Suihkussa hieman iho pehmenneenä ja kosteana oli minusta epilointi kivuttomampaa, mutta tarvittaessa pystyy myös epiloimaan kuivaa ihoa. Suosittelisin itse kuitenkin suihkua tai muuten ihon kosteuttamista! Iho kannattaa myös kuoria ennen epilointia ja se on helppoa esim. tämän kyseisen epilaattorin mukana tulevalla kuorinta vaihtopäällä. Karvat eivät saa olla myöskään liian pitkiä epiloidessa. Mutta opettelemalla ja tottumalla tämäkin sujuu helpommin! Kyllä ainakin itse mieluummin epiloin tai käyn sokeroinnissa kuin sheivaan vähän väliä sekä ”kärsii” sängestä. Epiloidut karvat kasvavat usein ohuempana ja pikku hiljaa myös harvemmin. Näin on käynyt itselleni ainakin säärissä ja kainaloissa.

Tämä epilaattori on osana Braun Silk Epil Beauty Set 9 -tuotepakettia, jossa tulee epilaattorin lisäksi mukaan noita vaihtopäitä (kuorinta, sheiveri ja trimmeri) sekä FaceSpa -kasvoharja, jossa on myös tarvittaessa kasvoille oma epilaattorinsa. Kasvoharjalla saa pestyä hellävaraisesti, mutta tehokkaasti kasvoilta meikit ja epäpuhtaudet pois. Tuo harja oli paljon pehmeämpi kuin mitä ajattelin ja varmasti jää itsellekin käyttöön suihkujen yhteydessä ainakin välillä!

Vaikka minulla ei ole muista epilaattoreista kokemusta, niin lukemani perusteella uskaltaisin sanoa tämän varmasti olevan yksi markkinoiden parhaista! Ainakin sen käyttö oli näin ensikertalaisellekin tosi helppoa ja ehdotonta plussaa tuotteen langattomuudesta sekä vesitiiviydestä. Ja tämäkin tuotesarja on suunniteltu selkeästi tosi kauniiksi, jotta tuotteita voi mielellään pitää vaikka esillä kylpyhuoneessa.


Alekoodi Gigantin verkkokauppaan

Nyt toukokuun ajan saat Gigantin verkkokaupasta näihin kyseisiin tuotteisiin alennuskoodit käyttöösi:

Oral-B Rosegold sähköhammasharjasta alea -30€ koodilla SMART30

Braun Silk-épil 9 SensoSmart epilator beauty setistä alea -50€ koodilla SMART50

Huom! Edut voimassa vain toukokuun ajan, joten tämä kannattaa hyödyntää heti jos tuotteista on kiinnostunut!

 

TÄSTÄ PÄÄSET SUORAAN TUOTTEIDEN SIVUILLE

 


 

Jos tällaisille tuotteille on sinulla tarve, niin voin todella suositella! Etenkin tuo sähköhammasharja on jokaiselle ihan must -tuote – pitkäikäinen ja pitää hampaat puhtaina sekä suun terveenä, jolla on vaikutusta myös muuhun hyvinvointiin. Samaa sähköhammasharjaa voi käyttää myös useampi henkilö perheessä, koska jokaiselle saa omat vaihtopäät, joita saa säilytettyä kätevästi pakkauksen mukana tulevassa harjan pidikkeessä/ laturissa. Lisäksi jos epilaattori on ollut hankintalistalla tai olet pohtinut vanhan päivittämistä uuteen, niin tässä on oiva tilaisuus siihen!

 

Saa kysyä jos jokin jäi mietityttämään tuotteissa 🙂

Eevsku

 


 

 Seuraa myös:
Instagram
Facebook
Youtube
Podcast
Snapchat: eevsku

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*
*