fbpx

*Urheilijayhteistyössä Gynai / Blend Beauty

Kerron tässä tekstissä omaa kokemustani LPG -hoidoista & yleistä infoa siitä, mihin niitä voi hyödyntää. LPG -hoitoja ei ihan joka puolelta saa, mutta onneksi olen aina löytänyt hyvän hoitajan ja paikan, jossa on voinut käydä hoidoissa etenkin kilpailukaudella.

Olen hyödyntänyt LPG -hoitoja palautumisen ja vammoista kuntoutumisen apuna jo vuodesta 2012. Erityisen hyödyllisiksi olen ne kokenut kovemmilla treenikausilla tai esimerkiksi vammojen hoidossa (kuten takareiden repeämä). Vaikka käyn hierojalla ympäri vuoden (sekä osteopaatilla tai kiropraktikolla) niin koen silti etteivät ne aja täysin samaa asiaa kuin LPG hoito – varsinkin itselläni jalkojen palautumisessa.

Huomaan selkeän eron siinä, miten LPG saa jalkojen lihakset rentoutumaan ja nestekierto paranee sekä hoidon aikana, että sen jälkeen. Hieronta avaa tukkoiset kohdat lihaksistosta ja sillä voidaan käsitellä helpommin ehkä syvempää löytyviä jumeja, mutta LPG taas avaa kokonaisvaltaisesti ja on hellävaraisempi käsittely. Ja tämä ei tarkoita sitä, että se olisi huonompi vaihtoehto! En itse suosi muutenkaan mitään todella kovaa hierontaa tai käsittelyä, koska koen, että vaikka se hetkellisesti voisikin tuntua auttavan, niin siitä palautuminen kestää kauemmin ja voi jopa aiheuttaa stressireaktion/ kivun kautta lisäjumeja kehoon. Tässäkin jokaisen keho reagoi eri tavoin ja riippuu siitä miten itse hoidon kokee!

Minulla on aika korkea kipukynnys/ tottuminen hieronnan ja LPG:n suhteen – harvoin koen niitä millään lailla kivuliaaksi. Eikä tosiaan tarvitsekaan sattua ollakseen tehokasta. LPG -hoidossa pystytään säätämään hoidon vahvuutta niin, että tuntumaan tottuu.

Lisäksi hoidoissa tärkeässä roolissa on sekä kehon, että mielen rentoutuminen. Usein hermoston rentoutuminen eri hoidoissa (hieronta, LPG, osteopatia, kiropraktikko..) on se, mistä eniten saadaan hyötyä. Kun keho ja mieli rentoutuvat, toimii kaikki paremmin ja jumitkin helpottaa.

Kun treenikausi on jo muutenkin kova ja ylimääräistä stressikuormaa tulee joka tapauksessa, sopii minulle ainakin paremmin hieman kevyempi kehonhuolto. LPG on tälläiseen vaiheeseen täydellinen, koska sen jälkeen voisi periaatteessa vaikka mennä treenaamaankin. Jotkut urheiluseurat käyttävät myös tätä laitetta valmistamaan urheilijoita treeneihin. Tosin itse pyrin silti ottamaan hoidosta rentouttavan vaikutuksen irti ja tekemään siksi treenit ennen hoitoon menoa.

Hoitoon puetaan usein tuollainen ”sukkahousupuku” päälle, jotta laite ei tuntuisi inhottavalta ihoa vasten. Puku kuuluu yleensä hoidon hintaan tai jos käy säännöllisesti, voi sellaisen ostaa omaksi. Olen myös nähnyt hoidettavan suoraan paljasta ihoa vasten, mutta itselläni on aina ollut tämä puku päällä! Alle voi jättää alusvaatteet tai jos yläkroppaa hoidetaan, niin kannattaa ottaa myös liivit pois.

Vammojen ja arpikudoksen hoitaminen

LPG toimii loistavasti myös vammojen hoidossa sekä ehkäisyssä. Itselläni oikea takareisi on välillä kiukutellut 2013 loukkaantumisen jäljiltä ja se vaivasi etenkin 2016 kaudella. LPG -hoitojen avulla se saatiin pysymään toimintakykyisenä sekä itseasiassa vasta jälkeenpäin tajusin, että ongelmat oikeastaan katosivat kokonaan kilpailukauden hoitojen aikana. Takareisi ole enää vaivannut ja apua LPG -hoidoista olen saanut myös alaselän rentouttamisen kanssa.

LPG on kehitetty alunperin Ranskassa (1986) palovammojen/ arpien hoitoon ja siksi se toimii myös vammojen hoidossa niin hyvin. LPG :ssä kudoksia muokataan motorisoitujen rullien ja alipaineen/ imun avulla. Hoidoissa pidetään usein hoitopukua päällä, jolloin laite ei tunnu ikävältä ihoa vasten. Minun mielestäni hoito tuntuu pelkästään miellyttävältä, mutta varmaan aluksi se voi vähintäänkin tuntua hassulta jos ei ole tottunut!

LPG on siis erittäin hyvä hoitomuoto urheilijoille tai kelle tahansa jostain liikuntaperäisestä vammasta kärsivälle. Fysioterapiassakin laitetta hyödynnetään mm. lihasjäykkyyden, tulehduksien, arpien, fibromyalgian, kiputilojen ja turvotuksen hoidossa.

Apua hoidoista saa toki myös esteettisempiin haasteisiin, kuten leikkausarpiin, akne- ja raskausarpiin sekä sektioarpien hoitoon. Kudoksen aineenvaihduntaa lisäävä vaikutus toki auttaa myös luonnollisessa kehon muokkaamisessa. En silti itse suosittelisi hoitoja ensisijaisesti tässä tarkoituksessa, jollei sitten ole valmis tekemään elämäntaparemonttia muutenkin. Mikään hoito tai yksittäinen muu teko ei lisää omaa hyvinvointia, jollei muu paletti ole kunnossa.

Olen käynyt vuosien aikana usealla eri LPG -hoitajalla ja jokainen heistä on ollut kyllä asiansa osaava! Paikka on vaihtunut lähinnä oman tai yrittäjän muuttamisen vuoksi. Nyt olen käyny viime vuodesta LPG -hoidoissa Helsingin Kampin lähettyvillä Blend Beauty:ssä Gynailla. Blend Beauty tarjoaa myös LPG -hoitojen lisäksi kampaamo -palvelut sekä kosmetologin palveluja.

Jos sinulla olisi tarvetta palautumisen edistämiseen, stressin alentamiseen, rentoutumiseen, vammojen/kiputilojen ehkäisyyn tai hoitoon tai esim. arpien hoitoon, niin voin lämpimästi suositella hoidon kokeilemista! Kokeilemalla se selviää, sopiiko hoitomuoto sinulle.

Gynaille saat nyt kokeilukerran LPG -hoitoon -15% mainitsemalla hoitoon mennessä, että tulit hoitoon Eevskun suosituksesta! 🙂 Aikoja pääsee varaamaan suoraan TÄÄLTÄ.

Eevsku

_______________

Seuraa myös:
Instagram
Facebook
Youtube
Snapchat: eevsku

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*
*