fbpx

Postaus sisältää yhteistyötä Cobello :n kanssa

Vihdoin luvassa on uuden kodin esittelyä! Meillä oli muutto heinäkuussa uuteen kotiimme ja itseasiassa ensimmäiseen omaan kotiin! Tähän asti ollaan Aleksin kanssa molemmat asuttu vain vuokralla ja itse en osannut oikein asettua vuosien varrella mihinkään. Muuttoja on ollut aika paljon siitä hetkestä, kun muutin pois kotoa vähän vajaa 18 -vuotiaana.

Olen asunut Lahdessa useassa asunnossa, opiskelijakämpässä ma-pe Vierumäellä, välissä Tukholmassa, Kanarialla ja sitten täällä Helsingissä. Helsingissä olen asunut Punavuoressa, Etu-Töölössä kahdessa eri paikassa, hetken Oulunkylässä ja nyt hieman keskustan ulkopuolella jo melkein kolme vuotta. Täällä olenkin siis ollut nyt aikalailla pisimpään kuin missään aikuisiällä vaikka asunnoista tämä on kolmas. Vaihdettiin pari vuotta sitten Lumo -kodissa asuessa vain kerrosta ylemmäksi hieman isompaan vastaavaan asuntoon, joten sitä ei melkein edes laskettu muuttamiseksi. 😀

Lumo -kodissa viihdyimme kyllä hyvin ja olihan se näkymä aivan mieletön! Mutta oli vihdoin aika ostaa oma asunto, koska onhan vuokrahinnat täällä Helsingissä tosi korkeat. Tiedettiin tästä asunnosta jo itseasiassa 2018 keväästä saakka, mutta se valmistui etuajassa ja siksi muutto jo kesällä oli hieman yllätys. Toki näin jälkeenpäin ajoitus oli _täydellinen_, koska muuten muutto olisi ollut keskellä kisakautta syksymmällä. Eli huh, onneksi se oli kesällä vaikka siihen saumaan sattui paljon muutakin stressiä ja hetkellisesti tuntui, etten tiedä miten kaikesta selviää. Mutta selvittiin, erittäin hyvin 🙂

Koska muutto tuli hieman yllättäen ja samalla oli paljon muutakin stressiä sekä itselläni kilpailukausi etusijalla, ollaan laitettu kotia kaikessa rauhassa ilman stressiä. Päätettiin myös, että hankitaan mahdolliset uudet jutut kotiin harkiten sekä pitkällä tähtäimellä. Pääosin meillä oli jo kaikki tarvittava edellisestä asunnosta, koska uusi kotimme on vain n 10 neliötä isompi + iso lasitettu parveke. Asunto on tosiaan uudiskohde, eli me olemme täällä ensimmäiset asukkaat ja ollaan valittu materiaaleja sekä asunnon yksityiskohtia itse, kuten lattian ja tasojen värejä, materiaaleja sekä esim. keittiön elektroniikan integrointi. Nyt meillä on siis 72 neliöinen kolmio saunalla ja parvekkeella.

Edelleenkään täällä ei ole ihan valmista, mutta ei se haittaa! Pääosin olen nyt tosi tyytyväinen kokonaisuuteen ja tähän hyvään feng shuihin, mikä ollaan tänne saatu aikaiseksi. Minulle koti on tosi tärkeä paikka ja haluan, että siellä on hyvä ja rauhallinen olla. Tykkään sisustuksessa vaaleasta, luonnon väreistä ja materiaaleista sekä kokonaisuudesta, josta tulee harmoninen ja rauhallinen olo. Se ehkä näkyykin!

Aikalailla kaikki isot kalusteet on suoraan jo edellisestä asunnosta – ne hankin sinne sillä ajatuksella, että niitä on helppo yhdistellä isommassakin asunnossa tulevaisuudessa. Sänky on Tempurin, jonka sain yhteistyönä jo vuonna 2014 ja se on kyllä ollut ihan huippu. Sohvan ja toimistopöydän -ja tuolin sekä lasihyllyt ja osa valaisimista on ikeasta hankittu 2017. Keittiön pöydän tuoleineen ostin samana vuonna muistaakseni maskusta ja olohuoneen maton ellokselta. Haaveilen kyllä lankkupöydästä sekä korituoleista, mutta katsotaan ja mietitään niitä rauhassa ajan kanssa. 🙂

Uusia hankintoja tähän asuntoon onkin aikalailla olleet vain mattoja ja valaisimia sekä ihan muutama yksityiskohta toimistoon. Halusin ehdottomasti löytää juuttimattoja sekä luonnonmateriaaleista tehtyjä valaisimia, joita meillä olikin jo yksi valmiina.

Törmäsin googlettaessa Cobello -myymälään, joka olikin ilokseni suomalainen perheyritys, joiden arvoina on eettisyys ja ekologisuus. Heiltä löytyy huolella valittuja huonekaluja ja sisustustuotteita, joissa on huomioitu luonnonmateriaalit sekä kestävä kehitys. Sieltä hankinkin meillä yhteistyössä kolme juttimattoa ( 2 keittiöön ja 1 toimistoon ) sekä pari puuvillamattoa makuuhuoneeseen. Lisäksi makuuhuoneen ja toimiston korivarjostimet sekä olohuoneen ihana palmunlehtivarjostin on heiltä.

Näihin juuttimattoihin päädyin myös siksi, että suosituksia lukiessani törmäsin siihen, että näiden paketit avatessa ilmaan ei pöllähdä kemikaalien tuoksu vaan luonnollinen juutti. Ja näin tosiaan oli! Nämä matot ovat ihan lemppareitani ja ne tuntuvat myös mukavalta jalkojen alla.

Nämä juuttimatot ovat Cobello :n Tine K -mallistoa. Makuuhuoneen puuvillamatot ovat Shaggy -paimentolaismattoja. Korivalaisimet ovat näitä Maja Wicker -valaisimia ja palmunlehtivarjostin on tämä, johon ihastuin jo nettisivuilla sekä Cobello :n instagramissa samantien! Siitä otin pienemmän koon, maja wickereistä isomman.

Cobello on myös siitä ihana, että heidän kaksi myymälää (Espoo ja Vantaa) ovat aivan mielettömän kauniita. Suosittelen vierailemaan niissä ja erityisesti Espoon -myymälässä, jos kaipaat inspiraatiota!

Nyt juuri olen ihan tyytyväinen siis kodin kokonaisuuteen – vielä muutama taulu ja seinähylly sekä pieniä yksityiskohtia voisi lisäillä. Mutta pikkuhiljaa, harkiten. Joskus sopivassa hetkessä se lankkupöytä ja/ tai korituolit sitten – niitäkin ihailin jo Cobello n valikoimista.. Toki käytettynä ja suomalaisena käsityönäkin ne kiinnostavat, ei tarvitse ostaa uutena jos löytyy sopivat ja ehjät vaihtoehdot.

Tällaisin kotiterveisin täältä! Ihanaa viikon alkua 🙂EDELLINEN TEKSTI: Jouluinen uuniriisipuuro ja joulukalenteri

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*
*