fbpx

Kaksi viikkoa joogaopekoulua takana (Bali , Canggu ), eli puolivälissä ollaan. Samaan aikaan tuntuu, että ollaan oltu täällä jo ainakin kuukausi, mutta toisaalta 2 viikkoa meni ihan hujauksessa.

Tokalla viikolla kaikki on sujunut entistä paremmin, koska on tottunut paikalliseen aikaan, kulttuuriin, opiskeluun, aikatauluihin sekä tutustunut paremmin opiskelijakavereihin. Englantikin on alkanut taas tuntua luontevalta – etenkin ohjatessa aluksi vähän takelteli, mutta paremmin sitä oppii vain puhumalla.

Luennot ovat olleet todella mielenkiintoisia ja joogatunnit hyviä. Joka päivä oppii jotain uutta ja olo on inspiroitunut sekä energinen. Torstaina oli ensimmäinen aamu, kun joogatunti tuntui hieman raskaalta, mutta onneksi meillä olikin pari kevyempää päivää. Torstaina ohjelmassa oli vain aamutunti, jonka jälkeen mentiin surffaamaan iltapäivällä. Oon surffannut pari kertaa aiemmin Kanarialla, mutta siitä on 10 vuotta (!!), joten ei ihan tuoreena ollut mielessä. Siihen nähden meni kyllä todella hyvin ja sain aaltoja heti alle! Meressä oli aivan ihanaa. Voisin mennä uudelleenkin.

Eilen vapaapäivänä vietin aikaa yksin – täällä on niin intensiivistä, että tarvitsen aikaa reflektoida ja muutenkin omaa aikaa kaiken sosiaalisuuden keskellä. Kävin kahvilassa, rannalla ja lyhyen matkan päässä ”osteopaatilla”. Lainausmerkeissä siksi, että hän tekee kyllä paljon muutakin. On siis opiskellut kyllä ihan osteopaatiksi ja tekee sitäkin, mutta myös muuta ”parantamista”, jota hän on oppinut mm. shamaaneilta. : ) Nyt jos menee yli hilseen, niin ei se mitään. Mulle toi oli kuitenkin ihan mieletön hoitokerta ja sain siitä irti todella paljon. Oon niin iloinen, että menin sinne. Saatiin lukkoja avattua niin henkisesti kuin fyysisestikin – nämä kun kulkevat käsikädessä vaikka meillä länsimaissa usein keskitytäänkin niihin ulkoisiin asioihin.


Nyt kun on puolivälissä kurssia, on toki alkanut jo vähän miettiä, että mitäs tämän jälkeen? Toisaalta on ihanaa, että on pystynyt elää niin hetkessä enkä ole hirveästi murehtinut siitä, mitä teen palatessani Suomeen. Joka tapauksessa minulla on vielä kurssin jälkeen 2 viikkoa lomaa tiedossa, mutta olen nyt alkanut miettiä, että olenko valmis palaamaan Suomeen? Rakastan työtäni ja olen tavallaan todella inspiroitunut myös tekemään sen suhteen uusia juttuja, mutta toisaalta en haluaisi palata ”vain” tekemään kovaa töitä kotiin. Olen puskenut itseäni vuosia kovaa ja ”saavuttanut jo paljon” – nyt tuntuu, että tarvitsen hieman aikaa itselleni. Ja muutama kuukausi ei ehkä vielä ole tarpeeksi. En tiedä. Katsotaan kun kurssi on ohi ja pidän lomaa, että miltä sitten tuntuu.


Osa päivistä ollaan oltu aika ”syvässä päädyssä” ja tehty intensiivisiä hengitysharjoituksia, meditaatioita, joogaharjoituksia ja puhuttu energioista, tunteista, traumoista, elämän tarkoituksesta ja onnellisuudesta. Välillä on toki myös ”kevyempää”, kuten jooga-asentojen opettelua ja opettamista. Tällä viikolla sukelletaan ilmeisesti entistä syvemmälle joogafilosofiaan, sitä odotan innolla.

Tänään aamu alkoi 108 aurinkotervehdyksellä – siihen meni noin 2 h. Jokainen ohjasi 3-5 aurinkotervehdyssarjaa, joten tämä oli myös ensimmäinen kerta, kun ohjasimme täällä koko porukalle jotain. Tällä viikolla ohjaamme myös enemmän omia joogasarjojamme toisillemme. Sitä odotan innolla! En olisi uskonut, että olen niin innoissani oman joogatuntini suunnittelusta – kaikin puolin.

Olen jo nyt saanut tältä koulutukselta todella paljon. Tulin tänne enemmänkin joogan ”mind&spirit” -puolen vuoksi, mutta olen toki oppinut myös fyysisesti uutta. Oma joogaharjoitus on syventynyt, tekniikat parantunut, anatomia selkeytynyt ja valmentamiseen olen saanut paljon ideoita. Lisäksi on ollut mahtavaa tutustua näihin ihmisiin ympäri maailmaa paremmin ja saada uusia ystäviä. Sosiaalisuus vuosien itsenäisen olemisen jälkeen on tuntunut hyvältä vaikka tarvitsen silti omaa tilaani : D

Ja ennen kaikkea olen iloinen siitä, että on ollut aikaa mennä syvemmälle itseensä ja työstää asioita, joille ei ole ollut aikaa. Olen työstänyt itseäni jo aika paljon vuosien aikana, mutta en ole päässyt tekemään sitä työtä vielä niin hyvin urheilun vuoksi. On ollut pakko siirtää joitain asioita syrjään, koska olen keskittynyt treeneihin ja kisaamiseen. Se, että onko se ollut hyvä juttu, niin siitä voi olla montaa mieltä, mutta itse en kadu mitään. Kaikki mitä pistin urheiluun ja mitä siitä sain oli sen arvoista. Mutta nyt on aika muille asioille ja itseni avaamiselle täysin uusille mahdollisuuksille.

En vielä tiedä mitä haluan ja se on ihan okei. Voisin myös vain palata kotiin ja alkaa tekemään töitä, työstää yritystäni, hankkia koiran ja perustaa perheen, mutta – en halua nyt urheilu-uran jäljiltä vain hypätä seuraavaan ”oravanpyörään”. Se, että otanko aikaa ja etäisyyttä asioihin täällä vai Suomessa, jää nähtäväksi. Suomessa se on haastavampaa, mutta toisaalta iso osa sydämestäni on siellä.


Näillä pohdinnoilla tähän uuteen viikkoon (tuntuu siis maanantailta vaikka taitaa olla lauantai)! Toivotan sinne mahtavaa viikonloppua ♥

Ja ps. Handstand sekä Power You -valmennukset ovat vielä myynnissä! Check it out 🙂

Pus,

Eevsku


Lue edellinen teksti: Eevsku x Yoga Part 1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*
*