fbpx

3 VIIKKOA JOOGAOPEKOULUA TAKANA

Aika huikea fiilis tällä hetkellä. Täällä on tapahtunut _niiiin paljon_. Intensiivisiä päiviä (tätä olen toistellut paljon, mutta ne vaan on..) ja erityisesti mentaalisesti. Fyysisesti tämä ei ole minulle kovinkaan rankkaa ja energiatasot sekä keho tuntuvat todella hyviltä, mutta toki mentaalisesti ja emotionaalisesti on tullut paljon uutta.

Viime tekstissä kerroinkin jo hieman viikon alusta (108 sun salutations). Lisäksi viikko sisälsi mm. luennon yin joogasta ja sen filosofiasta, luento yoga kids/ teens, paljon lisää joogan filosofiaa, vähän anatomiaa ja tietenkin paljon opetus ja asana -harjoituksia. Ja joka aamu alkoi tietenkin joogaharjoituksella 90-120min.

Torstai -päivä oli hieman erikoisempi, sillä lähdettiin Ubudiin Tirta Empul Tempel :iin paikalliseen ”spiritual cleansing” -seremoniaan. Se oli kyllä ihan mieletön kokemus! Tässä on tarkoituksena puhdistaa itsestään huonoa energiaa sekä katkaista sellaisia muistoja/ käytösmalleja / ajatuksia, joita ei enää tarvitse. Oma intentio seremonialle voi oikeastaan olla mitä vaan. Voi myös toivoa esimerkiksi terveyttä itselleen ja perheelleen tai suunnata koko seremonian jollekin tietylle henkilölle tai asialle.

Oma intentioni tälle oli rakkaus, sydämen avaaminen ja löytää parempi yhteys itseeni ja luontoon.

En olisi itseasiassa uskonut näiden asioiden nousevan kokemukseni ja koko täällä olemiseni keskiöön. Yhteyden löytämisen itseeni ja etenkin luontoon/maahan (grounding) tiesin jo olevan asia, jota haluan työstää, koska vuosia ollaan menty niin kovaa. On vaikea pysyä yhteydessä itseensä ja luontoon silloin, kun meno on kova – sekä fyysisesti, mentaalisesti, että aikataulujen puitteissa.

Vaikka löysinkin parempaa tasapainoa urheiluun ja kaiken muun yhdistämiseen urheilijan elämään sekä kisaamiseen – niin on se silti ollut rankkaa. Ja olen alkanut löytämään täällä myös niitä syviä juurisyitä sille, miksi olen alkanut tekemään mitä teen. Sekä miksi oli oikeasti todella tärkeää lopettaa – niin paljon kuin urheilusta ja kisaamisesta nautinkin.

Kilpaurheilu ja yrittäjyys ovat muokanneet minusta vahvan, fiksun ja kovan. Ne ovat opettaneet paljon. Mutta nyt haluan vapauttaa pehmeämpää, feminiinisempää puoltani enemmän. Se on minulla vahvana, mutta olen pitänyt sitä hieman piilossa. On ollut ”pakko” olla vahva, kova, maskuliininen, ottaa vastuuta ja jaksaa eteenpäin. En sano todellakaan, että se olisi ollut vain huono asia – päinvastoin. Nämä kaikki ovat opettaneet todella paljon ja sain elää unelmani todeksi sekä luoda uran kaiken tämän ympärille.

Mutta nyt on aika täyden uudelle chapterille elämässäni ♥ Olen niin onnellinen. Viimeisen viikon aikana olen löytänyt parempaa yhteyttä todelliseen minääni ja kokenut asioita voimakkaasti sekä aamuharjoituksissa, keskusteluissa muiden oppilaiden tai opettajien kanssa, mutta ennen kaikkea viettäessäni omaa aikaani meditaatioiden, kirjoittamisen kanssa. Upeita kokemuksia. Mitä kaikkea sisältä löytyykään, kun uskaltaa todella työstää itseään, ottaa aikaa ja etäisyyttä sekä istuu hiljaisuudessa?

Osaatko sinä olla yksin, hiljaisuudessa, kuunnella mitä syvältä sisältä nousee?

Edelleen tulevaisuuden kuviot ovat auki, mutta nautin tästä tilanteesta. Kaikki on avoinna ja elämä täynnä mahdollisuuksia! Sen kuitenkin tiedän, että aion sukeltaa entistä syvemmälle joogaan sisään. Olen etenkin rakastunut lisää meditaatioon, hatha -joogaan, joogan filosofiaan.. Ja on niin paljon mitä haluaa vielä oppia!

Mennään nyt tämä koulutus ensin, mutta tiedän jo nyt, että haluan oppia _paljon_ lisää. Ja tietenkin ennen kaikkea myös tehdä omaa harjoitusta ja auttaa muita. Aion tehdä muutakin kuin joogaa, mutta jooga on ottanut kyllä entistä isomman osan sydämestäni. Tästä tämä matka vasta alkaa!

Palataan,

Eevsku


Ja ps. Handstand sekä Power You -valmennukset ovat vielä myynnissä! Viimeinen hetki lähteä mukaan.


Lue edellinen teksti: Eevsku x Yoga Part 2

Total
5
Shares

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*
*