fbpx

Video in English at the end of this post!


Moni teistä on törmännyt varmasti postauksissani Foodin -brändin tuotteisiin jo vuosien ajan. Foodin on ollut matkassani mukana ainakin viiden vuoden ajan ja siinä ajassa on ollut upea seurata tämän suomalaisen perheyrityksen kasvua ja meininkiä. Sekä tietenkin olla osana sitä!

Tutustuin yrityksen takana olevaan Lasseen jo vuonna 2013 ja pidin heti siitä, kuinka intohimoisesti hän suhtautui yritykseen ja sen missioon. Hänellä oli palava halu tuoda entistä parempia ja ravintorikkaampia tuotteita markkinoille sekä kaikkien saataville. Lisäksi pidin heti siitä, kuinka hän itse kävi varmistamassa tuotteiden alkuperää ja niiden valmistamista sekä piti huolen työntekijöiden hyvinvoinnista. Liikkeelle lähdettiin alusta saakka hyvillä arvoilla ja koen, että niistä on pidetty kiinni sekä pyritty kehittämään koko ajan. Kestävä kehitys, eettisyys, suomalaisuus (aina kun mahdollista) sekä parempien tuotteiden ja valintojen edistäminen meidän kaikkien hyvinvoinnin ja terveyden eteen ovat asioita, joihin haluan itsekin vaikuttaa. Myös Lassen vaimoon, ihanaan Mariaan, olen tutustunut jo samana vuonna (2013) ja kun tämä upea kaksikko lähti edistämään yhdessä yritystä vuonna 2015, halusin entistä enemmän olla mukana tässä tarinassa. Nykyään he työllistävät myös suomessa kymmeniä työntekijöitä omalla paikkakunnallaan Jyväskylässä.


Vuosien varrella on ollut myös upeaa saada hifistely superfood -tuotteiden lisäksi markkinoille lisää ”perinteisempiä” tuotteita, mutta tietenkin paremmalla laadulla. Koska lopulta kyse ei ole siitä, kuinka paljon lisää erikoisia superfoodeja omaan ruokavalioonsa vaan siitä, että päivittäisi niitä omia päivittäisiä valintoja vain paremmiksi. On kyse sitten kahvista jota juo tai mausteista, joita käyttää. Jo pienien valintojen avulla me voidaan vaikuttaa omaan terveyteen ja jaksamiseen ilman, että tarvitaan mitään suuria muutoksia tai niitä erikoisempia superfoodeja. Niitä voi sitten käyttää halutessaan, mutta kyllähän me tiedämme, että meiltä suomestakin löytyy upeita superfoodeja, kuten marjat ja sienet. Ja niitäkin Foodin hyödyntää valikoimissaan esimerkiksi marjajauheen ja sieniuutteiden muodossa. Foodinin tuotteet ovat myös gluteenittomia ja maidottomia, joten ne sopivat aikalailla jokaiselle.

Itse innostuin ravitsemuksesta enemmän vuonna 2009 ja superfoodien maailmaan aloin tutustumaan vuonna 2011. Jo silloin aloin lukemaan ja seuraamaan henkilöä nimeltä Jaakko Halmetoja (ravitsemusasiantuntija), joka on itseasiassa nykyään myös mukana Foodinin tarinassa sekä tuotekehityksessä. Jaakko on yksi niistä, joka on inspiroinut itseäni kaikki nämä vuodet (ja edelleenkin) pohtimaan omia valintojani sekä terveyden edistämistä ravitsemuksen keinoin. Pidän Jaakossa siitä, kuinka hänen tietämyksensä on niin laajaa ja yksityiskohtaista, mutta hän osaa tuoda ajatuksiaan ruohonjuuritasolle ja kaikille ymmärrettäväksi. Kun lopulta ne paremmat valinnat oman hyvinvoinnin eteen ei vaadi oikeasti mitään ihmeitä – tämän olen myös itse tajunnut vuosien mittaan.

Pidän erityisesti siitä, kuinka Foodinin valikoimista löytyy nykyään niin laajasti ihan ”perustuotteita” joka päiväiseen käyttöön ja niin, että laatuun voi luottaa. Omia lempituotteitani ovat tällä hetkellä mm. kahvit, flow kaakao, mausteet, öljyt, pähkinät ja pähkinätahnat, kookostuotteet, (raaka)suklaatuotteet, välipalat, kuivatut hedelmät/marjat, marjajauhe, sieniuutteet..

Nämä ovat lähes päivittäisessä tai vähintään viikottaisessa käytössä jollain tapaa. Lisäksi jos innostun jotain leipomaan, käytän nykyään esim. kookos-, kurpitsansiemen- tai mantelijauhoja. Nämä ovat mielestäni paremman makuisia sekä myös niin paljon ravintorikkaampia vaikka verrattuna vehnäjauhoihin. Voin tottakai edelleen syödä sen perinteisen pullan tai kakkupalan, mutta jos saan valita, niin mieluummin ravintorikkaamman version. Oma makumaailmani on vuosien mittaan muuttunut ja nämä jonkin mielestä ehkä ”liian terveelliset versiot” ovat oikeasti minun mielestäni parempia. Eikä vain maun puolesta vaan myös siitä syystä, että niistä tulee parempi olo – kehoon ja mieleen.


kuvat Anne Barck

Uskon todella siihen, että meidän jokaisen makumaailma, tottumukset ja sitä kautta myös terveys ja jaksaminen voi muuttua parempaan suuntaan pienienkin parempien valintojen myötä. En itsekään uskonut vielä muutamia vuosia sitten, että valitsisin fazerin sinisen sijaan mieluummin tumman raakasuklaan, karkin sijasta lakritsitaateleita, limpparin sijaan kookosvettä jne.. Mutta niin ne tottumukset vain muuttuvat, kun niitä haluaa muuttaa. Se ottaa aikaa ja myös omien ajatusten muuttamista sekä kehon kuuntelua. Tämän muutoksen avulla voi kuitenkin myös löytää vapauden omiin ruokailutottumuksiin, sillä itse ainakin olen ravintorikkaamman ja joustavan ajattelumallin myötä pystynyt luopumaan ruokavalioista ja esimeriksi herkuttelun kieltämisestä. Tämä kaikki on myös siis sen takana, kun olen sanonut ”voivani syödä koska tahansa ja mitä tahansa”. Kaikki on sallittua ja se oli jo sitä viimeiset kilpailuvuoteni. Toki siellä oli tehtävä tietyissä kilpailukauden vaiheissa vielä eri valintoja kuin mitä vaikka nyt teen, mutta tiesin miksi halusin tehdä mitä tein. Ja nyt olen onnellinen tästä uudesta elämänvaiheesta, kun pääsen oikeasti antamaan keholleni ja mielelleni sitä mitä se kaipaa sekä rakentamaan terveydestäni ja hyvinvoinnistani entistä vahvempaa.

Ylpeänä edelleen Foodinin matkassa mukana ja innoissani kaikesta tulevasta! Kiitos myös Foodinille ja kaikille sen takana oleville vuosien ajan saamastani tuesta ja minuun uskomisesta myös urheilijana. Se on ollut minulle todella merkittävää ja olen siitä ikuisesti kiitollinen. Nyt saan itsekin rakentaa uutta tarinaa urheilu-uran jälkeen ja siitä olen myös erityisen innoissani!


Katso myös tämä ihana parin minuutin video Foodinin tarinasta, arvoista, tuotteista ja työllistämisestä Lassen kertomana:


Jatketaan hyvää työtä, yhdessä. Ja kaikkien samalla missiolla olevien kanssa! Sharing happiness,

Eevsku

Check out the video about a Finnish company I’ve done collaboration with for many many years already. Proud to be part of this!


MORE ABOUT ME – ONLINE COACHING / valmennukset

Instagram

Facebook

Youtube

Podcast

Tiktok: eevskuu

Pinterest

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*
*